فین تک

گوگل پی چیست؟ پرداخت بین المللی آسان با اپلیکیشن پرداخت گوگل

تکنولوژی، همان دوست مدرن ما است که هر بار، از دنیای جادویی خود یک ابزار فوق‌العاده به ما هدیه می‌دهد و انواع نرم‌افزارها و پلتفرم‌های پرداختی و مالی، یکی از این هدیه‌های شگفت‌انگیز هستند. در حال حاضر روش‌های جذابی برای پرداخت صورت‌حساب و خرید آنلاین وجود دارد که یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال مدرن‌ترین آن‌ها، گوگل پی است. حالا اگر دقیقا نمی‌دانید که چطور یک ابزار قدیمی، می‌تواند مدرن هم باشد، یا اصلا گوگل پی چیست و در چه فروشگاه‌هایی قابل استفاده است، فقط تا انتهای این مطلب با ما بمانید تا همه جزئیات مرتب با اپلیکیشن پرداخت گوگل را به شما توضیح دهیم!

اپلیکیشن پرداخت گوگل چیست؟

ناگفته پیدا است که شما هم می‌خواهید پیش از بررسی همه جزئیات مرتبط با این کیف پول الکترونیکی، ابتدا بدانید که گوگل پی چیست. اپلیکیشن پرداخت گوگل، یک سرویس پرداخت موبایل و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی مشابه است که می‌توانید برای خریدهای آنلاین و حضوری، از آن استفاده کنید. برای استفاده از این پلتفرم جذاب، شما به یک گوشی، تبلت یا اسمارت واچ اندرویدی نیاز خواهید داشت و پس از آن، می‌توانید وارد دنیای جذابی از خریدهای سریع و امن شوید.

البته افرادی که از انواع محصولات شرکت اپل استفاده می‌کنند، تنها در دو کشور آمریکا و هند می‌توانند گوگل پی را به‌عنوان روش پرداخت صورت‌حساب‌های خود انتخاب کنند. شرط بعدی استفاده از گوگل پی در آیفون این است که ابزارهای این کاربران، تنها با داشتن iOS نسخه ۱۰ و بالاتر، می‌توانند این پلتفرم را به کار ببرند.

استفاده از این سرویس بسیار راحت است. شما فقط با وارد کردن اطلاعات کارت اعتباری خود در این اپلیکیشن، می‌توانید از آن پس خریدهای خود را در انواع سایت‌ها، با انتخاب گوگل پی در صفحه خرید، انجام دهید. از طرف دیگر، اگر گوشی شما از تکنولوژی NFC پشتیبانی کند و البته خارج از ایران باشید، خریدهای حضوری خود را هم می‌توانید با این سرویس، انجام دهید. حالا اگر دقیقا می‌خواهید بدانید که این تکنولوژی‌ها چطور کار می‌کنند یا میزان امنیت آن‌ها چقدر است، با ما بمانید تا پس از بررسی تاریخچه گوگل، این سوالات بسیار مهم شما را هم پاسخ دهیم.

تاریخچه گوگل پی

لوگو گوگل والت

پرداخت از طریق گوشی‌های موبایل، یک تکنولوژی بسیار محبوب و قدیمی است که اولین نشانه‌های حضور آن به اواخر دهه ۹۰ بر می‌گردد. گوگل، کمپانی محبوب و مشهور دنیای تکنولوژی، در سال ۲۰۱۱ در این وادی قدم گذاشت و اولین سرویس پرداخت حساب با گوشی‌های موبایل را در آن سال، منتشر کرد. سرویس گوگل والت، اولین سیستم پرداخت مالی این کمپانی بود که برای گوشی‌های اندروید، طراحی و ساخته شد و به همین خاطر، سرویس گوگل پی را باید یکی از ابزارهای قدیمی این حوزه بدانیم.

البته همان‌طور که شما هم به‌خوبی می‌دانید، گوگل همیشه به‌روز است و این همان وجه مدرن بودن این ابزار جذاب و کاربردی را نشان می‌دهد. ۴ سال پس از معرفی اولیه و در سال ۲۰۱۵، نام این ابزار به Android Pay تغییر کرد و گوگل تمرکز خود را به تبادل اطلاعات P2P برای این سرویس، معطوف نمود.

هر چند که این ابزار، تنها سه سال بعد و با یک ریبرندینگ جدید، باز هم مسیر جدیدی یافت و پس از آن، Google Pay وارد دنیای پرداخت آنلاین و حضوری شد. در سال ۲۰۱۸ نیز یک به‌روز رسانی جذاب از گوگل به دنیا عرضه شد و پس از آن، این کمپانی بین‌المللی اعلام کرد که از این پس، گوگل والت و گوگل پی در کنار هم، یک پلتفرم جامع برای انواع پرداختی‌ها را در اختیار کاربران می‌گذارند.

در حال حاضر، گوگل والت یک ابزار جامع، کامل و کاربردی برای دسترسی به انواع مدارک مهم مثل رمزهای عبور، بلیط‌ها، کلیدهای الکترونیکی، هویت فردی و حتی اطلاعات پرداختی است. گوگل پی نیز زیر مجموعه‌ای از آن است که امکان پرداخت ارزی آنلاین، درون‌برنامه‌ای و البته حضوری را در اختیار کاربران می‌گذارد. بنابراین اگر هر دوی این اپ‌ها را بر روی گوشی خود دارید، هیچ‌کدام را حذف نکنید. هر کدام از آن‌ها، مجموعه‌ای از خدمات را به شما خواهند داد و به لطف آینده‌نگری‌های کمپانی گوگل، به‌صورت روتین و مستمر، به‌روز می‌شوند. حالا و با این بررسی اولیه، اجازه دهید که در بخش بعدی، با هم نیم‌نگاهی به مزایا و معایب اپلیکیشن Google Pay بیندازیم!

مزایای اپلیکیشن Google Pay

صفحه اپ گوگل پی

کمپانی گوگل، با در نظر گرفتن برخی از مهم‌ترین نیازهای کاربران در سرتاسر دنیا و البته با در اختیار داشتن بهترین و خبره‌ترین نیروهای جهان، یکی از بهترین و معتبرترین اپلیکیشن‌های پرداختی را طراحی و عرضه کرده که مهم‌ترین مزایای آن شامل موارد زیر هستند:

سازگاری عالی با طیف وسیعی از گوشی‌ها و ابزارهای هوشمند

یکی از مهم‌ترین نقاط قوت و مزیت اصلی این سرویس کاربردی، سازگاری آن با انواع گوشی‌ها است. تمام افرادی که از گوشی‌های هوشمند اندروید استفاده می‌کنند، به‌راحتی می‌توانند این ابزار کاربردی را نصب کرده و از آن پس برای انواع خریدهای آنلاین خود، آن را به کار ببرند. در کشورهایی که خرید با NFC نیز پشتیبانی می‌شود، گوگل پی کاربرد وسیع‌تری نیز دارد. دارندگان محصولات اپل نیز تحت شرایط خاص (iOS بالاتر از ۱۰)، می‌توانند در ایالات متحده و هند، از گوگل پی استفاده کنند.

استفاده از چندین لایه امنیتی

همه کاربران چه خریدار باشند یا فروشنده، به یک ابزار امن و مطمئن برای استفاده روزمره‌شان نیاز دارند. خوشبختانه گوگل پی نیز امنیت را بسیار جدی گرفته و بهترین و امن‌ترین پلتفرم مالی را در اختیار همه قرار داده است. در این راستا، گوگل پی از فناوری «توکن»، استفاده می‌کند.

با این فناوری، اطلاعات کامل کاربران بین سرویس‌های مختلف رد و بدل نمی‌شوند، تنها یک بسته اطلاعاتی رمزنگاری شده که حاوی یک شماره یا عبارت منحصر به‌فرد تولید شده برای همان تراکنش پرداختی است، بین خریدار و فروشنده مبادله می‌شود. به‌عبارت دیگر، برای هر بار انجام یک تراکنش مالی، گوگل پی بر اساس کارت بانکی و دیگر اطلاعات مهم شما، یک عبارت عددی رمزنگاری شده و منحصر به‌فرد، تولید می‌کند. بدین شکل، اطلاعات کارت‌تان مخفی باقی می‌ماند و احتمال سرقت اطلاعات به‌کلی از بین می‌رود.

افزون بر این، با هر بار قفل‌شدن صفحه گوشی شما، آن عبارت اعتبار خود را از دست می‌دهد و با این کار، احتمال سوء استفاده به کمترین حد ممکن خواهد رسید. از طرف  دیگر، هر تراکنش یک کد اختصاصی دارد و به همین خاطر، امکان پیگیری سریع همه تراکنش‌ها هم به‌وجود آمده است.

ارائه انواع خدمات همراه با خدمات مالی و اعتباری

اپلیکیشن گوگل پی، علاوه بر استفاده‌های رایج برای انجام انواع تراکنش‌های مالی، کاربردی‌های متنوعی دارد. شما می‌توانید به‌عنوان بلیط‌های دیجیتالی یا کارت‌های عبور و مرور برای رویدادهای خاص هم از اپلیکیشن پرداخت گوگل استفاده کنید.

ثبت دقیق درآمد و میزان هزینه‌های ماهانه

این مزیت فوق‌العاده گوگل، برای افرادی که کسب‌وکار اختصاصی خود را دارند، بی‌نظیر است. با کمک بخش ثبت تراکنش‌های دقیق، شما می‌توانید میزان درآمد خود، میزان هزینه‌ها و حتی فاکتورهای صادر شده برای خریداران کسب‌وکارتان را بررسی کنید. هر تراکنش انجام شده در اکانت شما، ثبت می‌شود و می‌توانید در هر زمانی که به آن نیاز دارید، لیستی از تراکنش‌ها را ببینید.

حالا و پس از بررسی همه مزایای این اپلیکیشن، همراه ما باشید تا در بخش بعدی، معایب این سرویس را نیز بررسی کنیم!

معایب اپلیکیشن گوگل

با وجود شهرت و محبوبیت کمپانی گوگل، بدون شک شما هم انتظار یک اپلیکیشن پرداختی قوی و معتبر را از این برند دارید. خب باید بگوییم که گوگل پی، درست مثل انتظارات جهانی، یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها موجود در بازار است. هر چند با بررسی‌های کامل و دقیق، همیشه می‌توان نکات مهمی را درباره این ابزارها و اپلیکیشن‌ها یافت که در این بخش، به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

محدودیت استفاده در برخی کشورها

گوگل پی در حال حاضر، در بیش از ۷۰ کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته اگر شما صاحب یک کسب‌وکار اختصاصی باشید، ممکن است نتوانید برای خرید و فروش محصولات و خدمات خود، گوگل پی را به‌عنوان یک روش پرداختی اصلی، انتخاب کنید. در واقع گوگل پی برخلاف پی پال، به‌صورت جهانی و عمومی، مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و همین نکته، احتمالا یکی از معایب اصلی این سرویس است.

محدودیت پذیرش در بانک‌ها

اغلب بانک‌ها، هنوز تعامل مالی با گوگل پی را پشتیبانی نمی‌کنند. برای کاربرانی که می‌خواهند حساب‌های اصلی خود را به این سرویس متصل کنند، این موضوع یک مانع بزرگ است.

سرعت کم برای اتصال به حساب‌های اصلی بانکی

این مورد اخیر نیز برای کاربران ایرانی داخل ایران، چندان کاربردی ندارد. به هر حال به‌عنوان یکی دیگر از مشکلات این اپلیکیشن باید بدانید که برای کاربرانی که انتقال بین بانکی با استفاده از گوگل پی انجام می‌دهند، سرعت انجام تراکنش‌ها بسیار کم است. در واقع هر انتقال مبلغ بین ۳ تا ۵ روز کاری، زمان می‌برد و این موضوع در دنیای سریع امروز، یک مشکل جدی است!

پس از بررسی مزایا و معایب این اپلیکیشن، وقت آن رسیده است که نگاه دقیق‌تری به تکنولوژی اپلیکیشن Google Pay بیندازیم. پس همراه ما بمانید.

تکنولوژی مورد استفاده در گوگل پی

پرداخت با گوگل پی

در بخش‌های پیشین، تکنولوژی مورد استفاده گوگل پی برای خریدهای آنلاین را با هم بررسی کردیم. این سرویس کارآمد از روش توکن استفاده می‌کند و به همین خاطر امنیت کاربران در محیط آنلاین به‌بهترین شکل ممکن، تامین شده است.

تکنولوژی دیگر این اپ، NFC است. NFC یا همان ارتباطات میدان‌نزدیک، مجموعه‌ای از پروتکل‌های اختصاصی است که دستگاه‌های مختلف با استفاده از آن، می‌توانند بدون تماس مستقیم و تنها در صورت نزدیک بودن به فاصله حداکثر ۵ سانت، اطلاعات مختلفی را با هم رد و بدل کنند. بدین شکل، دستگاه گوشی شما با داشتن ابزار لازم، می‌تواند اطلاعات کارت و حساب شما را به همان شکل رمزنگاری شده، به یک پایانه تعیین شده در فروشگاه، بفرستد.

برای این کار، تنها کافی است اپلیکیشن را باز کرده و گوشی را در کنار آن پایانه یا ترمینال، نگه دارید. به همین سادگی، اطلاعات ما بین گوشی و دستگاه، مبادله می‌شوند، تراکنش انجام خواهد شد و صورت‌حساب شما، پرداخت می‌شود.              

راه‌اندازی اپلیکیشن Google Pay

آغاز کار با این ابزار هوشمند و جذاب، بسیار ساده است. فقط باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  1. در گوشی خود، به دنبال آیکون گوگل پی بگردید. در اغلب گوشی‌های جدید، این ابزار به‌صورت پیش‌فرض نصب شده است. اگر برنامه را نیافتید، اصلا نگران نباشید. به‌راحتی و از طریق گوگل پلی، می‌توانید این نرم‌افزار را دانلود کنید.
  2. پس از نصب گوگل پی، برنامه را باز کنید و ایمیل مد نظرتان برای ثبت در این اپ را انتخاب نمایید.
  3. اگر برای اولین بار می‌خواهید از این اپ استفاده کنید، گزینه Add Card را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، اپلیکیشن امکان اسکن‌کردن کارت یا وارد کردن اطلاعات به‌صورت دستی را در اختیار شما می‌گذارد.
  4. پس از افزودن کارت اول، هر بار و برای افزودن یک کارت جدید به اپ، می‌توانید گزینه Add To Wallet را انتخاب کنید. با فشردن این گزینه، لیستی از انواع کارت‌های اعتباری ظاهر می‌شوند که می‌توانید با توجه به کارت خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و اطلاعات آن را در اپ وارد کنید. برای کاربران ایرانی، این گزینه برای افزودن کارت‌های اعتباری مجازی یا گیفت‌ کارت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  5. پس از انجام این فرآیند، گوگل پی اختصاصی شما برای انواع خرید آنلاین، درون‌برنامه‌ای و حضوری، قابل استفاده خواهد بود!

راه‌اندازی این اپ بر روی اسمارت‌واچ‌ها نیز به همین سادگی است. فقط باید اپ را روی اسمارت‌واچ باز کنید. فرآیند راه‌اندازی و اتصال به گوشی هوشمند را پشت سر بگذارید و پس از آن به‌سادگی از اسمارت واچ خود برای انجام انواع تراکنش‌ها مالی، کمک بگیرید.

نحوه استفاده از اپلیکیشن پرداخت گوگل

استفاده از گوگل پی بسیار آسان است و تنها با چند مرحله ساده، می‌توانید از این اپلیکیشن استفاده کنید. در ادامه، روش استفاده از اپلیکیشن پرداخت گوگل در سه فضای متفاوت را با هم مرور خواهیم کرد.

گوگل پی در خرید درون‌برنامه‌ای

برای خرید درون‌برنامه‌ای با کمک گوگل پی، تنها مراحل زیر را به‌ترتیب انجام دهید:

  1. اپلیکیشنی را که از خدمات پرداخت گوگل پی پشتیبانی می‌کند، باز کنید.
  2. وارد بخش Store شوید یا خدمات و محصولات مورد نیاز خود را انتخاب نمایید.
  3. در زمان پرداخت صورت حساب، دکمه Google Pay را بیابید.
  4. دکمه را فشار دهید و با این کار، اگر فقط یک کارت ثبت شده دارید، مبلغ حساب شما از همان کارت کسر می‌شود.
  5. در صورتی که چند کارت در گوگل پی دارید، لیست کارت‌های شما ظاهر می‌شوند. کارت مورد نظرتان را انتخاب کنید و پس از آن، مبلغ حساب از کارت منتخب، کسر خواهد شد.

گوگل پی در خرید آنلاین

استفاده از این اپلیکیشن پرداختی در تمام مرورگرها امکان‌پذیر است و تنها باید سایت مد نظر شما نیز از این ابزار پشتیبانی کند. برای این کار، مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  1. همان فرآیند عادی خرید خود را در سایت انجام دهید. محصولات مورد نظرتان را انتخاب کنید و به سبد خرید اضافه نمایید.
  2. پس از آن و در زمان پرداخت، گزینه Google Pay را پیدا کنید.
  3. با انتخاب گوگل پی، لیست کارت‌های شما ظاهر می‌شود. یکی را انتخاب کرده و سپس با یک کد امنیتی سه رقمی، آن را تایید کنید.
  4. دکمه تایید را فشار دهید و هزینه خریدتان به همین سادگی، پرداخت می‌شود.

در برخی سایت‌ها، می‌توانید گوگل پی را به‌عنوان روش پیش‌فرض خود برای خرید انتخاب نمایید. بدین شکل هر بار برای خرید از آن سایت، اطلاعات حساب شما به‌صورت پیش فرض تکمیل شده و تنها پس از تایید توسط شما و با استفاده از کد امنیتی سه رقمی، هزینه‌ها به‌سرعت از حساب شما پرداخت می‌شوند.

گوگل پی در خرید حضوری

پرداخت بدون تماس مستقیم

این روش خرید، برای ما کاربران ایرانی قابل استفاده نیست. هر چند در مسافرت‌های خارج از کشور، شما هم می‌توانید با استفاده از گوشی یا اسمارت‌واچ خود، از اپلیکیشن Google Pay به‌صورت خرید حضوری هم بهره ببرید. برای این کار، در زمان پرداخت صورت حساب خود در فروشگاه، مراحل زیر را انجام دهید:

  1. در بخش صندوق فروشگاه، به دنبال لوگوی گوگل پی، گوگل والت یا لوگوی امکان پرداخت Contactless یعنی پرداخت بدون تماس مستقیم و فیزیکی، بگردید.
  2. گوشی خود را آنلاک کرده یا اسمارت‌واچ‌تان را فعال کنید.
  3. ساعت یا گوشی خود را در نزدیک دستگاه مشخص شده برای پرداخت صورت حساب، نگه دارید. پس از چند ثانیه، تیک سبز رنگ به‌عنوان نشانه‌ای از پرداخت شدن حساب ظاهر شده یا صدای بوق را خواهید شنید. هر دوی این نشانه‌ها، علامت انجام موفقیت‌آمیزبودن تراکنش است. پس از آن، هزینه صورت حساب کسر خواهد شد و به همین راحتی، می‌توانید از فروشگاه خارج شوید.

نکته مهم این است که برای پرداخت صورت‌حساب‌های کمتر از ۱۰۰ یورو یا ۵۰ دلار، نیازی به آنلاک‌کردن گوشی ندارید. فقط کافی است صفحه نمایش شما روشن باشد تا پرداخت انجام شود. البته می‌توانید این گزینه را در اپلیکیشن Google Pay غیر فعال کرده یا عدد مشخصی مثلا زیر ۱۰ دلار را برای آن تعریف کنید.

هر چند امکان استفاده از این ابزار هوشمند در خریدهای حضوری برای ما کاربران ایرانی فراهم نشده است، اما در ایران می‌توانیم با کمک این اپلیکیشن، انواع پرداخت ارزی را به‌سرعت و به‌راحتی، انجام دهیم. اگر دقیقا روند این کار را نمی‌دانید، در بخش بعدی فرآیند کامل این روش پرداختی را به شما توضیح خواهیم داد.

راه‌اندازی اپلیکیشن پرداخت گوگل در ایران

صفحه گوگل پی با کارت اعتباری

استفاده از اغلب ابزارها و اپلیکیشن‌ها در ایران برای ما یک چالش واقعی است و گوگل پی هم در دسته اپلیکیشن‌هایی است که با وجود تحریم، امکان استفاده از آن برای ما به‌صورت مستقیم وجود ندارد. با وجود این باید بدانید که در ایران هم روش‌های مختلفی برای استفاده از این ابزار به‌شدت کاربردی فراهم شده است که یکی از آن‌ها، استفاده از انواع گیفت کارت و کارت‌های اعتباری مجازی است.

گیفت کارت‌ها، کارت‌های هدیه از پیش پرداخت شده هستند که حداکثر تا ۱۰۰ دلار شارژ می‌شوند. با خرید این کارت‌ها، اطلاعات فردی شما ثبت نمی‌شود و به همین دلیل استفاده از گیفت کارت شامل تحریم‌ها نخواهد شد.

پس از خرید این گیفت کارت‌ها، اطلاعات اصلی کارت به ایمیل شما ارسال می‌شود. سپس می‌توانید این اطلاعات را کپی کنید و در اپلیکیشن Google Pay، وارد نمایید. پس از آن، برای پرداخت انواع هزینه‌ها مثل تمدید اشتراک یا خرید درون برنامه‌ای، می‌توانید به‌راحتی گوگل پی را انتخاب کنید تا هزینه از اعتبار گیفت کارت شما کسر شود.

علاوه بر این، کارت‌های اعتباری مجازی نیز برای استفاده‌های گسترده‌تر و پرداخت هزینه‌های بالاتر، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای پرداخت ارزی با هزینه بیشتر از ۱۰۰ دلار، می‌توانید از کارت اعتباری مجازی کمک بگیرید. این کارت‌ها درست مثل کارت‌های اعتباری فیزیکی، اطلاعاتی مثل شماره کارت، رمز و… دارند. می‌توانید پس از خرید این کارت‌ها از وال پی، اطلاعات آن را وارد کرده و برای پرداخت ارزی از آن استفاده نمایید. اگر دقیقا نمی‌دانید پرداخت ارزی شامل چه مواردی می‌شود، مطلب پرداخت ارزی چیست، به شما کمک خواهد کرد.

در وال پی امکان خرید کارت اعتباری مجازی معتبر ویزا کارت و مسترکارت یا انواع گیفت‌کارت‌های از پیش پرداخت شده وجود دارند. با خرید هر کدام از این کارت‌ها در سایت، اطلاعات مورد نیاز به ایمیل شما ارسال می‌شوند. پس از آن می‌توانید اطلاعات ارسال شده را در یکی از اپلیکیشن‌های پرداخت مثل گوگل پی افزوده و از آن ثانیه به بعد، به‌راحتی تمام خدمات مالی و دلاری در اپلیکیشن‌های مختلف را از طریق گوشی‌تان انجام دهید.

اپلیکیشن پرداخت گوگل؛ سریع، ساده و امن

دنیا روز به‌روز تکنولوژی‌های جذاب‌تری به همه معرفی می‌کند و بدون شک یکی از بهترین ابزارهای هوشمند امروزی، انواع اپلیکیشن‌های پرداخت هستند. با کمک این اپلیکیشن‌ها، خرید آنلاین، درون‌برنامه‌ای و حتی حضوری در برخی کشورها، به‌سادگی هر چه بیشتر انجام خواهد شد و گوگل پی، یکی از برترین سرویس‌های این حوزه است.

پس از نصب اپلیکیشن پرداخت گوگل از اپ استور یا گوگل پلی، می‌توانید تمام خریدهای دلاری خود را تنها با چند کلیک و از طریق گوشی موبایل‌تان، انجام دهید. برای ما کاربران ایرانی نیز روش فوق‌العاده‌ای برای استفاده از خدمات اپلیکیشن Google Pay وجود دارد و تنها با خرید یک گیفت کارت یا کارت اعتباری مجازی، امکان استفاده از گوگل پی برای ما نیز فراهم می‌شود! عالی است، نه؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا