اپلیکیشن موبایلنرم افزار و اپلیکیشن

گوگل پلی چیست؟ خدمات و کاربرد گوگل پلی را بشناسید

تا به حال فکر کرده‌اید که چرا تلفن‌های همراه جدید هوشمند هستند؟ گوگل پلی یکی از اصلی‌ترین دلایل آن است چرا که تنها با استفاده از یک برنامه به جهان بی‌نهایتی از برنامه‌ها و بازی‌ها دسترسی دارید. بیش از ۲.۵ میلیارد نفر در سرتاسر جهان از گوگل‌پلی استفاده کرده و زندگی همه‌ی ما کاربران اندرویدی به این فروشگاه شگفت‌انگیز گره خورده است. اما گوگل پلی چیست؟ این برنامه‌ی همه‌کاره چه کاربردها و سرویس‌هایی دارید؟ با ما همراه باشید تا طی چند دقیقه با تمام سرویس‌های Google Play آشنا شده تا بهتر از قبل از آن استفاده کنید.

گوگل پلی چیست؟

گوگل‌پلی (Google Play) در وهله‌ی اول و پیش از هر چیز یک بازار یا فروشگاه دیجیتالی شرکت گوگل بوده که به‌صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های اندرویدی نصب شده است. در این برنامه توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌های خود را به فروش رسانده یا در اختیار کاربران قرار بدهند. همچنین کاربران می‌توانند برنامه‌ها و بازی‌ها را در این فروشگاه پیدا کرده، با یک کلیک دانلود و استفاده کنند.

برنامه‌ای در گوگل پلی

Google Play به‌عنوان فروشگاهی برای سیستم‌عامل اندروید و در سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی شد و از آن زمان تاکنون بحران‌های بسیاری را پشت‌سر گذاشته و به‌مرور رشد کرده است.

تاریخچه گوگل پلی

گوگل‌پلی در قالب فعلی از پیچ‌وخم‌های بسیاری گذر کرده و به دست ما رسیده است. این برنامه در قالب ری‌برند فروشگاه Android Market متولد شد. اندروید مارکت پلتفرم فروشگاهی برنامه‌های اندرویدی بود که گوگل در اکتبر ۲۰۰۸ راه‌اندازی کرده بود و نقش مهمی در تاریخچه گوگل پلی دارد. این فروشگاه در روزهای ابتدایی، فعالیت خود را با چند برنامه و بازی شروع کرد اما طی ۳ سال، تعداد اپلیکیشن‌های آن از مرز ۲۰۰ هزار گذر کرد.

در سال ۲۰۱۱ گوگل تصمیم گرفت تا نام اندروید مارکت را تغییر داده و سرویس‌های جدیدی به این فروشگاه محبوب اضافه کند. یک سال از این تصمیم گذشت و در نهایت گوگل‌پلی در ۶ مارس ۲۰۱۲ متولد شد. راه‌اندازی گوگل‌پلی به نقطه‌عطف مهمی برای شرکت گوگل بدل شد. طی ۱۱ سال، Google Play تغییرات گوناگونی ازجمله دگرگونی رابط کاربری را تجربه کرده و دائما در حال تکامل است.

Google Play چه سرویس‌هایی دارد؟

پس از پاسخ به سوال گوگل پلی چیست و مرور تاریخچه گوگل پلی، به بررسی سرویس‌ها و کاربردهای این سرویس دوست‌داشتنی می‌پردازیم. کاربرد اولیه و اصلی گوگل‌ پلی فعالیت به‌عنوان یک فروشگاه، پشتیبانی از اکوسیستم اندروید و رفع نیازهای کاربران است. در این فروشگاه ۲ میلیون برنامه وجود داشته و کاربران به مجموعه‌ای از محتوای دیجیتال برای دانلود، خرید و اجاره دسترسی دارند. با این حال کاربردهای گوگل‌پلی به این موارد محدود نشده و فراتر از آن است.

Google Play Store

Google Play Store قلب تپنده‌ی گوگل‌پلی است. در این بخش کاربران نه‌تنها به مجموعه‌ای از بازی‌ها و برنامه‌ها دسترسی دارند، بلکه می‌توانند توسعه‌دهندگان مختلف را پیدا کرده و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. پلی استور ترکیبی از برنامه‌های رایگان و پولی را به کاربران ارائه کرده اما بیشتر آنها رایگان هستند.

گوگل‌پلی استور

 برنامه‌های این استور در طیف گسترده‌ای از بخش‌های مختلف ازجمله شبکه‌های اجتماعی، سرگرمی، ادیت عکس و ویدیو و … موجود هستند. همچنین کاربران و توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از Google Pay خریدهای درون‌برنامه‌ای، اشتراک‌ها و پرداخت‌های خود در پلی استور را مدیریت کنند.

Google Play Movies & TV

Google Play Movies & TV یا Google TV با ارائه‌ی آرشیوی از فیلم‌ها، سریال‌ها از سال ۲۰۱۱ راه‌اندازی شده و بخش مهمی از تاریخچه گوگل پلی به این سرویس اختصاص دارد. در این برنامه کاربران می‌توانند فیلم یا سریال موردنظر خود را خریداری کرده یا با هزینه‌ی بسیار کمی اجاره کنند.

در مارس ۲۰۲۲ پلتفرم Google Play Movies & TV با برنامه‌ی Google TV ادغام شد. با اینکار صفحه‌ی فیلم و سریال از فروشگاه گوگل پلی حذف شد و حالا به‌عنوان یک سرویس مستقل فعالیت می‌کند. گوگل تی‌وی آرشیو جذابی از فیلم‌های کلاسیک همچون The Silence of the Lambs یا سریالی مثل Parks and Recreation را برای کاربران خود فراهم کرده و دائما با جدیدترین فیلم‌ها و سریال‌های جدید و جذاب به‌روز می‌شود.

پس از خرید گیفت کارت گوگل پلی می‌توانید از سرویس Google Play Movies & TV استفاده کنید اما فعال کردن آن به چه صورت است؟ آیا کاربران ایرانی باید با IP کشور دیگری گیفت کارت را فعال کنند؟ با مطالعه مقاله‌ی نحوه استفاده از گیفت کارت گوگل پلی در کمتر از ۴ دقیقه پاسخ سوالات را  گرفته و گیفت کارت را به‌آسانی فعال کنید.

Google Play Games

گوگل پلی گیمز همان سرویسی است که نقش بهبود تجربه‌ی کاربران از بازی کردن را برعهده دارد. این سرویس رایگان و مبتنی بر فضای ابری با ارائه‌ی چند ویژگی تجربه‌ی لذت‌بخش‌تری را برای گیمرهای اندرویدی به ارمغان می‌آورد. در این سرویس کاربران سطح‌بندی شده که با انجام برخی ماموریت‌ها و کسب امتیاز بیشتر سطح آن‌ها بالاتر می‌رود. با این حال همه‌ بازی‌های موجود در گوگل‌پلی از این سرویس پشتیبانی نکرده و توسعه‌دهندگان باید بازی‌های خود را با در نظر گرفتن این سرویس طراحی کنند. چنین اقدامی اگرچه کمی سخت‌تر از طراحی عادی بازی به‌‌نظر رسیده اما به بهبود تجربه‌ی بازی کمک می‌کند.

گوگل پلی گیمز

حتما برای شما هم پیش آمده که یک بازی را دانلود کرده و پس از مدتی بازی کردن جذب آن نشده و آن را پاک کنید. گوگل‌پلی گیمز با ارائه قابلیت Instant Play قصد دارد تا این مشکل را رفع کند. این ویژگی کاربر را قادر می‌سازد تا بخشی از بازی را بدون دانلود کامل آن امتحان کنند. بازی‌های بسیار متنوعی ازجمله Dead Cells، Stardew Valley و Hay Day در اینستنت پلی دسترس هستند.

Google Play Books

Google Play Books یک کتابخانه‌ی بزرگ برای کتاب‌های اکترونیکی و صوتی است. در این کتابخانه کاربران به بیش از ۴ میلیون کتاب الکترونیکی دسترسی داشته و می‌توانند آن‌ها را خریداری و مطالعه کنند. این فهرست چشمگیر شامل بسیاری از کتاب‌ها ازجمله ویچر، کمیک‌ها، مجموعه‌های داستانی همچون جنگ ستارگان، زندگی‌نامه‌ها و … در آن یافت می‌شود. می‌توانید کتاب‌ها را در گوگل پلی خریداری کنید اما برای دانلود و مطالعه‌ی آنها باید پیش‌تر برنامه Google Play Books را نصب کرده باشید.

در این برنامه بیشتر کتاب‌ها پولی هستند اما چندین کتاب رایگان نیز در اختیار کاربران قرار گرفته که برخی از آن‌ها رمان‌های مشهور هستند. گوگل‌پلی بوکز از یک الگوریتم پیشنهاد کتاب نیز استفاده کرده و کتاب‌های جدید را بر اساس کتاب‌های خوانده‌شده‌‌ی قبلی پیشنهاد می‌کند.

برای خرید و مطالعه کتاب‌های موجود در سرویس Google Play Books باید گیفت کارت گوگل پلی را خریداری کنید. وال پی این امکان را برای شما فراهم کرده تا گیفت کارت گوگل‌ پلی را از ریجن‌های مختلف با ارزان‌ترین قیمت، به‌صورت قانونی و به‌همراه تحویل آنی و معتبر خریداری کنید.

اگر قصد خرید گیفت کارت دارید ولی درباره خرید آن مردد هستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله گیفت کارت چیست را بخوانید تا با معایب و مزایای آن آشنا شوید.

Google System Updates

به‌روزرسانی‌های جدید گوگل پلی برای دستگاه‌هایی با اندروید ۱۰ به بالا با استفاده از Google System Updates ارائه می‌شوند. به بیان دیگر در کلیه تلفن‌های همراه اندرویدی شرکت‌های تولیدکننده مسئول ارائه آپدیت‌های جدید نرم‌افزاری و امنیتی هستند و گوگل نیز مسئولیت به‌روزرسانی‌های Google Play را برعهده دارد.

به‌روزرسانی‌های ارائه شده در این سیستم عمدتا به بررسی مشکلات امنیتی پرداخته و از دستگاه شما در برابر حملات و خطرات مختلف محافظت می‌کنند.

Google Play Pass

به‌تازگی شرکت‌های بزرگ ازجمله مایکروسافت و اپل، ایده‌ای را اجرا کرده‌اند تا کاربران با پرداخت تنها چند دلار در ماه به چندین بازی و برنامه‌ی پولی دسترسی داشته باشند. گوگل پلی نیز از این غائله جا نمانده و Google Play Pass را راه‌اندازی کرده است. این سرویس با قیمت ۴.۹۹ دلار به‌طور ماهانه یا ۲۹.۹۹ در سال، دروازه‌ای برای دسترسی ارزان‌تر به بازی‌های پولی و محبوب است.

گوگل‌پلی پس

لیست بازی‌ها و برنامه‌های گوگل‌پلی پس دائما در حال تغییر بوده اما بازی‌های جذابی ازجمله Terraria و This War Of Mine در آن حضور دارند.

آیا برنامه‌های گوگل پلی امن هستند؟

روزبه‌روز میزان استفاده‌ انسان‌ها از تلفن‌های همراه بیشتر شده و با افزایش این نیاز، امنیت دستگاه‌ها نیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در سال‌های ابتدایی گوگل‌پلی امنیت بالایی نداشت و همین موضوع به یکی از نقاط تاریک تاریخچه گوگل‌پلی تبدیل شده بود اما حالا گوگل از Google Play Protect استفاده کرده و امنیت برنامه‌های خود را تضمین می‌کند.

گوگل پلی پروتکت به‌طور پیش‌فرض، برنامه‌ها را اسکن کرده و درصورت شناسایی بدافزار، برنامه‌ی آلوده به‌سرعت از پلی استور حذف می‌شود. این سرویس گاهی اوقات نرم‌افزارهای نصب‌شده روی موبایل شما را نیز اسکن کرده و درخصوص برنامه‌های ناامن هشدار می‌دهد. گاهی اوقات Google Play Protect برنامه‌هایی که تهدید امنیت بالایی دارند را به‌طور خودکار حذف می‌کند.

علاوه‌بر محافظت از دستگاه و بررسی برنامه‌ها، گوگل‌پلی پروتکت روی فعالیت توسعه‌دهندگان نظارت کرده تا آنها به وظایف خود درخصوص افشا نکردن اطلاعات کاربران پایبند بمانند. متاسفانه پلی پروتکت تنها برنامه‌هایی که از طریق پلی استور نصب شده باشند را اسکن و بررسی می‌کند.

Google Play؛ یک سوپر اپلیکیشن همه‌کاره

این روزها گوگل پلی دیگر مختص دانلود بازی و برنامه نبوده و جهانی بی‌نهایت از سرگرمی‌های مختلف ازجمله کتاب، فیلم و سریال را شامل می‌شود. روند رشد این سوپر اپلیکیشن هیچ‌گاه متوقف نشده و در آینده نیز سرویس‌ها و امکانات جدیدی به آن اضافه خواهند شد. شما همراهان وال پی چه تجربه‌ای از استفاده از Google Play دارید؟ آیا از آن برای دانلود برنامه‌های خود استفاده می‌کنید؟ منتظر تجربه‌های خواندنی شما در بخش کامنت‌ها هستیم.

منبع
androidpolice

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا