نرم افزار و اپلیکیشن

مایکروسافت استور چیست؟ آموزش حل مشکل باز نشدن مایکروسافت ویندوز استور

مایکروسافت استور (Microsoft Store) یکی از چندین سرویس شبکه مایکروسافت است که امکان دسترسی به بازی‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف را برای کاربران فراهم می‌کند. استفاده از این سرویس نیز مانند سایر خدمات این شرکت راحت است و اصطلاحا کاربری آسانی دارد. اما باز هم ممکن است حین استفاده و اجرا در کامپیوترهای مختلف با باگ‌ها و مشکلات متعددی همراه باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که چرا مایکروسافت استور باز نمی‌شود؟

معرفی مایکروسافت استور

معرفی برنامه مایکروسافت استور

مایکروسافت استور یا فروشگاه مایکروسافت برنامه فروشگاهی مایکروسافت ویندوز است که امکان دانلود، نصب، به‌روزرسانی و به طور کلی دسترسی کامل به بازی‌ها و برنامه‌های مختلف ویندوزی را به کاربران می‌دهد. این برنامه ابتدا با نام فروشگاه ویندوز (Windows Store) شناخته شد اما چند سال بعد تغییر نام داد. مایکروسافت استور برای اولین بار در تاریخ ۲۹ فوریه سال ۲۰۱۲ منتشر شد و فعالیت خود را با ویندوز هشت آغاز کرد.

مایکروسافت استور یکی از محصولات شرکت چند ملیتی آمریکایی مایکروسافت است. این شرکت در سال ۱۹۷۵، توسط بیل گیتس (William Henry Gates) و با همکاری پل گاردنز آلن (Paul Gardner Allen) تأسیس شد. مایکروسافت  ابتدا با ارائه سیستم عامل زنیکس وارد بازار سیستم عامل‌ها شد و فعالیت خود را در این زمینه ادامه داد. از جمله محصولات و خدماتی که تاکنون توسط شرکت Microsoft ارائه شده است می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مایکروسافت ویندوز
  • مایکروسافت آفیس
  • اسکایپ
  • ایکس باکس
  • مایکروسافت موبایل
  • لینکدین
  • مایکروسافت استور

ویژگی های مایکروسافت استور

 مایکروسافت استور را می‌توان به عنوان یکی از کاربردی‌ترین و فان‌ترین محصولات مایکروسافت معرفی کرد. در این فروشگاه تعداد زیادی برنامه پولی و رایگان وجود دارد. کاربران برای دسترسی به برنامه‌های پولی موجود در مایکروسافت استور می‌توانند از گیفت کارت مایکروسافت استفاده کنند. این کارت‌های هدیه بر اساس اعتباری که دارند حساب کاربری شما را شارژ می‌کند و شما می‌توانید بر اساس موجودی جدیدتان از خدمات و آیتم‌های پولی این فروشگاه استفاده کنید.

 توجه داشته باشید که برنامه‌های غیررایگان موجود در مایکروسافت استور در محدوده قیمتی ۰٫۹۹ دلار تا ۹۹۹٫۹۹ دلار قرار دارند. نحوه خرید از مایکروسافت استور نیز پیچیدگی خاصی ندارد و با چند حرکت ساده قابل اجرا خواهد بود.

کاربرد مایکروسافت استور چیست؟

توسعه‌دهندگان مختلف در مایکروسافت استور می‌توانند برنامه‌های کاربردی موردنظر خود را ارائه دهند. همچنین برنامه‌نویسان نیز می‌توانند برنامه‌های آزاد خود را تبلیغ کنند. این امکان برای توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان ۳۸ کشور مختلف در جهان وجود دارد. برنامه فروشگاهی مایکروسافت استور در سیستم عامل‌های زیر پشتیبانی می‌شود:

  • ویندوز ۸
  • ویندوز ۸٫۱
  • ویندوز سرور ۲۹۱۲
  • ویندوز سرور ۲۰۱۲ آر ۲
  • ویندوز ۱۰
  • ویندوز ۱۰ موبایل
  • ویندوز ۱۱

کاربران ویندوز از طریق این اپلیکیشن می‌توانند به برنامه‌ها و بازی‌های بی‌شماری دسترسی داشته باشند. بسیاری از اپلیکیشن‌های این فروشگاه به شکل رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. اما کاربران ایرانی برای دسترسی به برنامه‌های پولی آن باید از طریق گیفت کارت‌ها اقدام کنند و با آموزش استفاده از گیفت کارت مایکروسافت نیز آشنایی داشته باشند.

چگونگی حل مشکل باز نشدن مایکروسافت استور

حل کردن مشکل ورود به مایکروسافت استور

بسیاری از کاربران ویندوز هنگام باز کردن مایکروسافت استور با مشکل مواجه می‌شوند. اما به خاطر داشته باشید که آشنایی با نحوه استفاده از لایسنس مایکروسافت می‌تواند تا حد زیادی شما را از مشکلاتی مثل باز نشدن برنامه دور کند. عدم دسترسی به این برنامه فروشگاهی و لود نشدن آن مخصوصا برای کاربران ایرانی، می‌تواند دلایل متعدد زیادی داشته باشد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

بررسی تنظیمات پروکسی

پروکسی‌ها سرورهای هستند که عملکردی شبیه به پل بین اینترنت و کامپیوتر دارند. استفاده از پروکسی‌ها به امنیت و دسترسی کامپیوتر شما کمک می‌کند اما ممکن است در برخی مواقع باعث ناپایدار شدن اتصال اینترنت شود. بنابراین با خاموش کردن پروکسی می‌توانید شانس خود را در حل مشکل اتصال مایکروسافت استور امتحان کنید. پس مراحل زیر را طی کنید:

  1. در بخش Start menu گزینه Setting را انتخاب کنید.
  2. از بخش Network & internet گزینه Proxy را انتخاب کنید.
  3. بخش  Use a proxy server را در حالت Off قرار دهید.

اکنون اتصال پروکسی شما قطع شده است. می‌توانید دسترسی اینترنت خود را خاموش روشن کنید و دوباره وارد مایکروسافت استور شوید. این راه ممکن است مشکل ورود شما را حل کرده باشد.

حذف حافظه کش برنامه Microsoft Store

پاک کردن حافظه کش (Cache) برنامه مایکروسافت استور باعث سبک شدن دستگاه شما می‌شود. زیرا اطلاعات اضافی موجود در مرورگرهای شما حذف می‌شود و افزایش سرعت دستگاه باعث بهتر اجرا شدن برنامه‌های دیگر خواهد شد. پس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  1. کلیدهای Ctrl و R کیبورد را هم‌زمان باهم فشار دهید.
  2. در کادر Run که مقابلتان قرار می‌گیرد، عبارت wsreset.exe را تایپ کنید.
  3. گزینه Enter را بزنید و سپس کنید تا خط فرمان به شکل خودکار بسته شود.
  4. حال می‌بینید که برنامه مایکروسافت استور به جای آن برای شما باز خواهد شد.

نصب مجدد برنامه مایکروسافت استور

یکی از منطقی‌ترین راه‌های رفع مشکل راه‌اندازی مایکروسافت استور این است که برنامه را پاک کنید و دوباره از نو نصب کنید. ضمن اینکه ریست کردن یا تنظیم مجدد برنامه‌ها یکی از قدیمی‌ترین و البته کارآمدترین راه‌های حل باگ‌های ایجاد شده است. پس مراحل زیر را طی کنید:

  1. کلیدهای Win و I را هم‌زمان فشار دهید و سپس از بخش Setting وارد قسمت Apps شوید.
  2. گزینه Apps & features را انتخاب کنید.
  3. وارد بخش Microsoft Store شوید و روی بخش تنظیمات آن کلیک کنید.
  4. گزینه Advanced options را بزنید و سپس روی گزینه Reset کلیک کنید.
  5. حال باید عملیات ریست شدن را تأیید کنید و منتظر باشید تا تنظیمات برنامه از نو اجرا شود.

بررسی تنظیمات زمان و تاریخ کامپیوتر

شاید در ابتدا کمی عجیب به نظر برسد، اما بررسی تاریخ و زمان دستگاه شما می‌تواند جزو یکی از راه‌های حل مشکل ورود به مایکروسافت استور باشد. همگام‌سازی‌هایی که بین دستگاه شما و دیگر کامپیوترها باید انجام شود نیاز به یکسان بودن و مطابقت زمان‌ها دارد. پس قبل از هر کار از روش زیر مطمئن شوید که زمان و تاریخ دستگاه شما کاملا درست است:

  1. وارد بخش Start menu شوید و گزینه Setting را انتخاب کنید.
  2. گزینه Time & language را بزنید.
  3. گزینه Date & time را بزنید تا به تنظیمات زمان کامپیوترتان دسترسی پیدا کنید.
  4. گزینه Set the time zone to automatically را در حالت Off قرار دهید.
  5. وارد قسمت Set the date and time manually شوید و روی گزینه Change کلیک کنید.
  6. حال می‌توانید زمان و تاریخ درست را وارد کنید.
  7. پس از وارد کردن زمان و تاریخ درست، گزینه Set the time zone to automatically را دوباره فعال کنید.

حالا می‌توانید مجددا برنامه مایکروسافت استور را باز کنید. احتمال اینکه مشکل دسترسی به آن حل شده باشد زیاد است.

استفاده از Troubleshoot

Troubleshoot نام برنامه ایرادیابی است که در ویندوز ۱۱ وجود دارد. مشکلات اکثر برنامه‌ها و خود سیستم عامل در این برنامه نمایان می‌شود. در میان ایرادیاب‌های متنوعی که ویندوز ارائه داده است، یک نسخه از آن مخصوص عیب یابی از مایکروسافت استور طراحی شده است. روش کار با این سیستم به این ترتیب است:

  1. کلیدهای Win و I را هم‌زمان فشار دهید.
  2. وارد بخش Setting شوید.
  3. ابتدا گزینه System و سپس گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید.
  4. وارد بخش Other troubleshooters شوید و گزینه Windows Store Apps را بزنید.

حال می‌بینید که برنامه در حال عیب‌یابی است. بنابراین یا مشکل موجود را حل می‌کند یا به آن اشاره می‌کند. در این صورت می‌توانید با آگاهی بیشتری نسبت به حل ایراد به وجود آمده اقدام کنید و سپس برنامه مایکروسافت استور را به راحتی باز کنید.

حل مشکل باز شدن مایکروسافت استور

تغییر آدرس DNS

یکی دیگر از کارهایی که برای حل مشکل وارد شدن به مایکروسافت استور می‌توانید انجام دهید این است که DNS خود را تغییر دهید. برای این کار باید از روش زیر اقدام کنید:

  1. وارد Setting شوید و سپس گزینه Network & internet را انتخاب کنید.
  2. روی گزینه Properties کلیک کنید.
  3. گزینه Edit را بزنید و سپس گزینه DNS server assignment را انتخاب کنید.
  4. ابتدا در منوی کشویی تنظیمات را به حالت Manual تغییر دهید و سپس گزینه IPv4 را نیز به حالت روشن دربیاورید.
  5. در فیلد مربوط به Preferred DNS، آدرس ۱.۱.۱.۱ را وارد کرده و سپس گزینه OK را بزنید.

حالا DNS شما به حالت جهانی Cloudflare درآمده است. دوباره از اول سعی کنید وارد برنامه مایکروسافت استور شوید. شاید مشکل شما از این طریق حل شده باشد.

بررسی مشکل ورود به مایکروسافت استور در ویندوز

مشکل ورود به مایکروسافت استور در ویندوز ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. قبل از اینکه راه‌های پیچیده‌تر را برای حل این مشکل امتحان کنید، مطمئن شوید که ویندوز و برنامه Microsoft Store آپدیت شده‌اند. همچنین از اتصال اینترنت خود نیز مطمئن شوید. اگر باز هم هنگام ورود به برنامه با مشکل روبه‌رو شدید می‌توانید راه‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد را امتحان کنید. در نهایت اگر هر گونه اطلاعاتی درباره نحوه خرید از مایکروسافت استور، آموزش استفاده از گیفت کارت آن و… خواستید، حتما به بلاگ وال پی مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا