تکنولوژی

گوگل چیست و چگونه کار می‌کند؟ با بزرگترین موتور جستجوی جهان آشنا شوید

همین لحظه، اگر یک سوال خیلی مهم داشته باشید، اولین کاری که خواهید کرد این است که گوشی خود را آنلاک کرده و گوگل را باز می‌کنید! حتی احتمالا الان هم با سرچ گوگل به این‌جا رسیده باشید و همین نکته نشان می‌دهد که موتور جستجوی گوگل به یکی از مهم‌ترین ابزارهای مورد استفاده ما تبدیل شده است. در این شرایط و با این میزان استفاده، بد نیست که یک نگاه دقیق‌تر و کامل‌تر به گوگل بیندازیم و با هم بررسی کنیم که این موتور جستجوی قوی و محبوب، چطور کار می‌کند، چگونه به وجود آمده و دلایل محبوبیت‌ آن چیست. همراه ما باشید تا در انتهای این مطلب، همه این نکات را بدانید!

موتور جستجو چیست؟

قبل از بررسی موتور جستجوی گوگل، ابتدا باید بدانید که موتور جستجو یا همان Search Engine چیست. موتور جستجو یک نرم‌افزار سیستمی است که هدف اصلی آن، پیدا کردن صفحات وب است که با عبارت جستجو شده توسط کاربر، بیشترین میزان شباهت و تطابق را داشته باشند. این نرم‌افزار، به‌صورت سیستمی، صفحات وب را برای یافتن اطلاعات مختلف، بررسی می‌کند، آن‌ها را علامت‌گذاری کرده و در مواقع نیاز، آن‌ها را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. نتایج جستجو معمولا شامل انواع اطلاعات مختلف هستند. هر کاربر پس از جستجوی یک کلمه یا عبارت، انواع لینک‌ها، محتوای متنی، تصاویر، ویدئوها و انواع اطلاعات مرتبط دیگر را در مرورگر خود می‌بیند.

بیشتر بخوانید: شارژ اکانت گوگل پلی

مرورگرها، رابط کاربری میان موتور جستجو و ما کاربران هستند. در واقع هر مرورگر، می‌تواند از یک موتور جستجوی دل‌خواه استفاده کند. هر چند به‌صورت پیش‌فرض، اغلب مرورگرها از همان موتور جستجوی توسعه‌دهنده خود، بهره می‌برند. گوگل کروم، مرورگر اختصاصی کمپانی گوگل است، ولی در صورت نیاز، شما می‌توانید موتور جست‌وجوی خود را به دیگر موارد مثل بینگ، یاهو و…، تغییر دهید.

معمولا موتورهای جستجو، تمام فرآیند یافتن اطلاعات را با استفاده از الگوریتم‌های خاص خود، به‌دست می‌آورند. این الگوریتم‌ها، معمولا بر روی اجزای خاصی که Web Crawler یا خزنده وب نام دارند، اجرا می‌شوند. هر موتور جستجویی که الگوریتم‌های قوی‌تر، دقیق‌تر و بیشتری داشته باشد، موتور جستجوی بهتری است و در حال حاضر، نام گوگل به‌عنوان بهترین و برترین موتور جستجوی جهان، در صدر لیست بهترین‌ها، می‌درخشد. البته که گوگل هم برای بهترین‌شدن، مسیر طولانی و سختی را طی کرده است و در بخش بعدی، نیم‌نگاهی به تاریخچه آغاز کار این موتور جستجو می‌اندازیم.

تاریخچه پیدایش موتور جستجوی گوگل

صفحه سرچ

موتور جستجوی قدرتمند، سریع و امن گوگل، در سال ۱۹۹۸، توسط دو دانشجوی دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، ساخته شد. «لری پیج» و «سرجری برین»، با همدیگر یک الگوریتم جستجوی با اسم BackRub در سال ۱۹۹۶ ساختند و با توسعه آن همراه با دو نفر دیگر از دوستان خود، کم‌کم مبنای امپراطوری گوگل را پایه‌گذاری کردند.

BackRub پروژه‌ای بود که بر طبق لینک‌های بازگشتی یا همان Backlinks، میزان اهمیت یک صفحه وب را تعیین می‌کرد. هر قدر که یک صفحه، به صفحات بیشتری لینک می‌شد، اهمیت بالاتری داشت. پروژه ساده این دو دانشجو، کم‌کم به ساخت قوی‌ترین موتور جستجوی دنیا، منجر شد و در نتیجه تلاش‌های آن‌ها، ما الان و از هر ابزاری که در دست داریم، می‌توانیم تنها با چند کلیک، به Google Search Engine دسترسی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: تغییر ریجن گوگل پلی

موتور جستجوی گوگل، خیلی زود قابلیت‌های خود را به همه نشان داد و در مدت زمان کوتاهی، به یکی از ابزارهای قدرتمند حوزه خود تبدیل شد. در طی چند سال، پیج و برین، گوگل را ارتقا دادند و با معرفی و عرضه بیش از ۵۰ محصول در دنیا، توانستند گوگل را به بالاترین سطح اهمیت و اعتبار در دنیا برسانند.

با وجود همه ابزارهای بسیار محبوب و کارآمد Google، موتور جستجوی این برند، محبوب‌ترین و پرکاربردترین ابزار مورد استفاده در دنیا است و تا امروز و در اواسط سال ۲۰۲۳، هم‌چنان عنوان یکی از بهترین موتورهای جستجوی دنیا را به خود اختصاص داده است. میزان محبوبیت این موتور جستجو به قدری است که در حال حاضر، عبارت فارسی «گوگل‌اش کن!» یا به انگلیسی «Google it!» یک عبارت کاملا رایج در مکالمه‌ها است.

میزان محبوبیت این موتور جستجو به قدری است که تمام مجموعه‌های تجاری و بزرگ یا حتی کسب‌وکارهای کوچک، ده‌ها و صدها روش مختلف را برای به‌دست آوردن اولین رتبه در نتایج گوگل، امتحان می‌کنند. برای رسیدن به این جایگاه، هزینه‌های زیادی می‌پردازند و با تمام توان خود، سعی دارند که سایت آن‌ها در حوزه کاری‌شان، رتبه اول جستجو در گوگل را به‌دست آورد. بی‌شک همین موضوع، میزان اهمیت موتور جستجوی گوگل را به‌خوبی نشان می‌دهد.

حالا و پس از این بررسی کوتاه، اجازه دهید که کمی بیشتر با وضعیت فعلی موتور جستجوی گوگل آشنا شویم!

موتور جستجوی گوگل و قابلیت‌های بی‌نظیر آن

این موتور جستجو روزانه بیش از ۳.۵ میلیارد جستجو را اجرا می‌کند و با این میزان از سرچ، بیش از ۹۲ درصد از سهم بازار موتورهای جستجو را به خود اختصاص داده است. صفحه سرچ گوگل، بیشترین بازدید را در تمام دنیا دارد و بدون شک، اصلی‌ترین ابزار جستجو در دنیای پهناور وب است. نکته جالبی که باید بدانید این است که دومین صفحه پربازدید دنیا، به یوتیوب تعلق دارد که گوگل، مالک آن است و بدین شکل، گوگل به‌تنهایی در رتبه اول و دوم پربازدیدترین صفحات دنیا، قرار می‌گیرد.

موتور جستجوی گوگل، کامل خودکار و اتوماتیک کار می‌کند و با استفاده از نرم‌افزارهای Crawler، بهترین صفحات را یافته و آن‌ها را نشانه‌گذاری خواهد کرد. در واقع گوگل از چندین الگوریتم کمک می‌گیرد تا با استفاده از آن‌ها، بهترین و دقیق‌ترین نتایج را بازگرداند.

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی چیست؟

نکته بسیار جالب و مهم این است که این الگوریتم‌ها، مدام در حال تغییر هستند و گوگل هیچ‌گاه دقیقا اعلام نمی‌کند که در یک صفحه وب، باید چه مشخصه‌هایی وجود داشته باشند تا آن صفحه، جزو یکی از اولین نتایج جستجو باشد. همین موضوع هم باعث شده که فعالان شاغل در این حوزه، همیشه برای ایجاد بهترین صفحات با دقیق‌ترین اطلاعات، تلاش کنند.

در نتیجه، همیشه مقالات بهتر، مطالب مفیدتر و محتوای باکیفیت‌تر، در اختیار شما و دیگر کاربران قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که اسم این موتور جستجو از نام یک عدد یعنی Googol گرفته شده است. Googol نشان دهنده رقم «یک» و صد «صفر»، مقابل آن است. پیج و برین، احساس می‌کردند که این رقم خاص، همان چیزی است که ماموریت مهم موتور جستجوی آن‌ها را نشان می‌دهد و نشانه‌ای از مرتب‌سازی میلیون‌ها بایت از داده در صفحات وب است. بنابراین اسم محبوب‌ترین موتور جستجوی قرن، به همین خاطر و با کمی تغییر، Google نام گرفت.

در حال حاضر و با بیش از ۲۵ سال سابقه از اولین روز انتشار این موتور جستجو، قابلیت‌های این ابزار هزاران هزار بار، دست‌خوش تغییر شدند و تنها بخش ثابت، هدف اصلی گوگل بود: به کاربران کمک کند تا چیزهایی را که می‌خواهند، در اینترنت پیدا کنند.

تمام نیروهای شاغل در این کمپانی، هزاران و شاید میلیون‌ها فرآیند کوچک و بزرگ را در طی دوران کاری خود اجرا می‌کنند تا به کاربران کمک کنند که سریع‌تر و بهتر از قبل، پاسخ سوالات خود را بیابند و در میان هزاران صفحه مرتبط و غیر مرتبط، به همان جایی برسند که به‌بهترین شکل ممکن، سوال آن‌ها را پاسخ داده است.

بیشتر بخوانید: تاریخچه مایکروسافت

برای ساده‌سازی فرآیند جستجو، الان ما می‌توانیم که عبارت جستجوی خود را به‌صورت خاص در بخش All، تصاویر، اخبار، ویدئوها، محتوای موجود در کتاب‌ها، مقاله‌های آکادمیک و…، سرچ کنیم. جستجو در هر بخش، نتایج متفاوتی را در اختیار ما خواهد گذاشت و همین موضوع هم میزان دقت و گستردگی فعالیت‌های گوگل را نشان می‌دهد.

جستجو در گوگل، در سه سطح مختلف رخ می‌دهد و در بخش بعدی، این سه بخش را با هم بررسی می‌کنیم.

معرفی سه سطح جستجو در گوگل

تمام فعالیت‌های گوگل برای یافتن و مرتب‌سازی پیج‌های مختلف در طی این سه مرحله انجام می‌شوند:

  • Crawling: گوگل با کمک کراولرها که ابزارهای تمام اتوماتیک هستند، تمام اطلاعات موجود مثل متن، تصاویر و ویدئو را از پیج‌های مختلفی که می‌یابد، دانلود و بررسی می‌کند.
  • Indexing: گوگل در مرحله بعد، متن‌ها، تصاویر و ویدئوهای موجود در هر پیج را تحلیل می‌کند. سپس اطلاعات مربوط به هر پیج را در گوگل ایندکس که یک پایگاه داده عظیم است، ذخیره می‌نماید.
  • ارائه نتایج جستجو: وقتی یک کاربر، کلمه یا عبارتی را در گوگل سرچ می‌کند، گوگل با توجه به اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده، مرتبط‌ترین نتایج را نشان می‌دهد.

این سه مرحله مهم، به‌ترتیب و برای همه صفحات موجود در اینترنت، انجام می‌شوند. برای درک دقیق‌تر فرآیندهای انجام شده در هر مرحله، بخش بعدی به شما کمک خواهد کرد.

 بیشتر بخوانید: سایت هوش مصنوعی

موتور جستجوی گوگل چطور کار می‌کند؟

صفحه جستجو گوگل

سه مرحله گفته شده در بخش پیش، مهم‌ترین و اصلی‌ترین فرآیندی است که این موتور جستجو، دائم آن‌ را انجام می‌دهد. گوگل ادعا می‌کند که الگوریتم‌های مورد استفاده‌اش برای یافتن و رتبه‌بندی سایت‌ها، صدها بار در طی هر سال تغییر می‌کند و همین تغییرات سریع و به‌روز، باعث می‌شود که ما در هر بار سرچ، نتایج دقیق‌تری بیابیم.

گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها، از بیش از ۲۰۰ معیار مختلف استفاده می‌کند. حالا و برای درک بهتر نحوه کار Google Search Engine، اجازه دهید که هر کدام از مراحل بالا را دقیق‌تر و کامل‌تر بررسی کنیم.

مرحله اول: استفاده از کراولرها؛ خزنده‌های خاموش وب

کراولر یا همان خزنده وب، یک نرم‌افزار کامپیوتری است و با نام‌های دیگری هم‌چون ربات وب، عنکبوت وب یا حتی ربات عنکبوتی هم شناخته می‌شود. گوگل از کراولرها برای یافتن اطلاعات موجود در وب، استفاده می‌کند. در واقع باید بدانید که هیچ‌جایی در جهان وجود ندارد که اطلاعات دقیق همه صفحات ساخته شده در اینترنت، در آن‌جا ثبت شده باشد.

بنابراین اولین مرحله فعالیت موتور جستجوی گوگل، بررسی آدرس‌های مختلف برای یافتن صفحات جدید یا بررسی صفحات قدیمی برای به‌روز رسانی اطلاعات موجود درباره آن صفحات است.

بیشتر بخوانید: چت جی پی تی چیست؟

پس از این‌که گوگل آدرس یا همان URL یک صفحه جدید را پیدا کرد، وارد آن صفحه شده و با کمک کراولرها، اطلاعات موجود در آن را بررسی می‌کند. این موتور جستجو از مجموعه‌های عظیم کامپیوتری برای بررسی میلیاردها صفحه وب، استفاده می‎نماید.

Googlebot یا همان کراولرهای اختصاصی این موتور جستجو، از الگوریتم‌های مختلفی استفاده می‌کنند و با کمک این الگوریتم‌ها، مشخص می‌شود که کدام سایت‌ها بررسی شوند، در چه بازه‌های زمانی هر سایت دوباره بررسی شود و از هر سایت، چند صفحه آن بازبینی شوند.

الگوریتم‌های مختاف کراولرها، تعیین می‌کنند که یک سایت خیلی زیاد بررسی نشود و ترافیک آن به شکل مصنوعی، افزایش نیابد. از طرف دیگر، با هر بار بررسی یک صفحه، تمام کدهای موجود در آن، اجرا می‌شود و درست همان فرآیندی طی خواهد شد که با باز کردن یک صفحه، رخ می‌دهد.

حالا و پس از بررسی هر صفحات وب، گوگل باید بفهمد که در هر صفحه، چه اطلاعاتی وجود دارند که ما را به مرحله بعد خواهد برد.

مرحله دوم: استفاده از شاخص‌ها برای دسته‌بندی اطلاعات

پس از اینکه خزنده‌ها کار خود را به‌اتمام رساندند، زمان Indexing فرا می‌رسد. در این مرحله، گوگل باید بفهمد که هر صفحه، درباره چه چیزی است و چه اطلاعاتی دارد. برای این کار، باید محتوای متنی، تگ‌ها و مشخصه‌های اصلی هر صفحه مثل عناوین، تصاویر، ویدئوها و دیگر المان‌های موجود در صفحه، پردازش و تحلیل شوند.

بیشتر بخوانید: یوتیوب پرمیوم چیست

در فرآیند Indexing، گوگل تعیین می‌کند که هر صفحه، اطلاعات جدیدی دارد یا محتوای آن، از دیگر صفحات موجود در وب کپی شده است. علاوه بر این، ایندکس‌گذاری مشخص می‌کند که کدام صفحات، اطلاعات دقیق و کامل‌تری نسبت به دیگر صفحات ارائه می‌دهند. هر صفحه وب که بهترین و دقیق‌ترین اطلاعات را داشته باشد، در فرآیند شاخص‌گذاری، رتبه بالاتری کسب می‌کند و صفحات مشابه، در دسته‌بندی همان صفحه، رتبه‌های پایین‌تری به‌دست می‌آورند.

کیفیت محتوای هر صفحه، طراحی سایت و مجوزهای دسترسی هر سایت، در نحوه ایندکس‌گذاری و دسته‌بندی صفحات، تاثیر می‌گذارند. محتوای باکیفیت‌تر، طراحی سرراست‌تر و مجوزهای دسترسی کامل‌تر، فرآیند ایندکس‌گذاری را تسهیل کرده و رتبه سایت را افزایش می‌دهد.

مرحله سوم: ارائه اطلاعات مورد نیاز به کاربر

آخرین مرحله، زمانی رخ می‌دهد که شما به‌عنوان یک کاربر، یک کلمه یا عبارت را در کادر جستجو، وارد می‌کنید. در آن لحظه، موتور جستجوی گوگل، آخرین مرحله از کارش را شروع می‌کند و با توجه به ایندکس‌های خود، تلاش می‌کند که سایتی را به شما نشان دهد که با داشتن بالاترین کیفیت ممکن، بیشترین شباهت (Relevancy) را به عبارت شما داشته باشد.

بیشتر بخوانید: تاریخچه اپل

میزان ارتباط میان عبارت جستجو شده و نتایج ظاهر شده، بر اساس صدها فاکتور مختلف، تعیین می‌شود. موقعیت مکانی کاربر، زبان او، نوع دستگاه مورد استفاده (موبایل یا لپ‌تاپ و…)، جستجوهای پیشین کاربر و ده‌ها مورد دیگر، تنها بخشی از فاکتورهای اثرگذار بر نتایج ظاهر شده هستند.

در صورتی که کیفیت محتوای یک صفحه کم بوده یا سازنده و توسعه‌دهنده آن سایت، مجوز نشان‌دادن آن سایت در نتایج جستجو را نداده باشد، صفحه در نتایج جستجوی شما و دیگر کاربران ظاهر نخواهد شد.

این سه مرحله، یک دید کلی از نحوه کار موتور جستجوی گوگل به شما خواهد داد. نکته بسیار مهم این است که الگوریتم‌های استفاده شده برای جستجو، تقسیم‌بندی، یافتن میزان شباهت و ارتباط و در نهایت ارائه بهترین نتایج در کمترین زمان ممکن در این موتور قوی جستجو، کاملا محرمانه هستند. دقت و سرعت بی‌نظیر Google، باعث شده که محبوبیت آن روز به‌روز بیشتر شود و کاربران بیشتری برای یافتن پاسخ هر سوال کوچک و بزرگ خود، به آن مراجعه کنند. برای درک بهتر دلایل محبوبیت گوگل، می‌توانید بخش بعدی را بخوانید.

دلایل محبوبیت موتور جستجوی گوگل

لوگو گوگل

برخی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این موتور جستجو، شامل موارد زیر هستند:

الگوریتم‌های بی‌نظیر

همه ما به دنبال یافتن جواب‌های دقیق و کامل سوالات خود هستیم و گوگل، به‌بهترین شکل ممکن، این کار را با استفاده از الگوریتم‌های قوی خود انجام می‌دهد. در واقع گوگل می‌تواند مرتبط‌ترین نتایج را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کاربران عرضه کند و همین مسئله، یکی از اصلی‌ترین دلایل قدرت و محبوبیت این موتور جستجو است.

به‌روز رسانی‌های مداوم الگوریتم‌ها، باعث شده که گوگل نسبت به دیگر موتورها، بهترین نتایج و مرتبط‌ترین وب‌سایت‌ها را بیابد. رتبه‌بندی دقیق و عالی سایت‌ها نیز باعث شده که کاربران در همان نتایج اول تا پنجم، حتما به اطلاعات مد نظر خود دست پیدا کنند. بنابراین به اسکرول‌کردن‌های مداوم نیازی نخواهند داشت و همه این مزیت‌های فوق‌العاده، نتیجه استفاده از الگوریتم‌های پیچیده است.

قابلیت‌های مکمل موتور جستجو

لوگو ابزارهای گوگل

قابلیت‌ها یا همان Features، ابزارهای مکمل هستند که شما در صفحات وب و پس از جستجوی یک عبارت می‌بینید. این فیچرها باعث می‌شوند که کاربران تجربه بهتری در زمان جستجو داشته باشند، پاسخ سوالات خود را بهتر و دقیق‌تر بیابند و از سوی دیگر، مدیران کسب‌وکارها نیز با استفاده از این قابلیت‌ها و رعایت چند دستورالعمل مشخص، جایگاه سایت خود را به اولین نتایج ظاهر شده برسانند.

کسب‌وکارها با رعایت سه مشخصه اصلی زیر، می‌توانند به رتبه‌های بالاتر برسند:

  • بهینه‌سازی محتوای پیج؛
  • نشانه‌گذاری محتوا یا همان Schema Markup؛
  • کسب رتبه با خرید تبلیغات.

برخی از مهم‌ترین قابلیت‌های گوگل که باعث محبوبیت این موتور جستجو شده‌اند، شامل موارد زیر هستند:

  • Google Ads یا همان تبلیغات گوگل؛
  • استفاده از قابلیت‌های تعیین موقعیت مکانی؛
  • مشخصه Reviews؛
  • قابلیت Knowledge Pack؛
  • Featured Snippet؛
  • قابلیت Image Pack؛
  • مشخصه کارآمد People Also Ask؛
  • Recipe Cards؛
  • Job Cards؛
  • Events؛
  • Top Stories؛
  • Videos؛
  • هوش مصنوعی Bard.

بدون شک شما هم همه این مشخصه‌ها را در زمان سرچ یک عبارت یا کلمه، دیده باشید. این فیچرها باعث شده‌اند که کاربران حتی بدون باز کردن یک سایت، به جواب سوال خود برسند. بخشی از تصاویر مرتبط یا ویدئوهای مشابه را در اختیار داشته باشند و با دیدن سوالات مشابه دیگر کاربران، به همه اطلاعات مورد نیاز خود، دست پیدا کنند.

فیچرهای جذاب گوگل، باعث شده‌اند که جستجو، خیلی راحت‌تر شود و نتایج خیلی دقیق‌تر و کامل‌تر، در اختیار ما قرار بگیرند. از طرف دیگر، هیچ‌کدام از رقبای گوگل نتوانسته‌اند این میزان تنوع و به‌روز رسانی را ارائه دهند. دیگر موتورهای جستجو مثل یاهو و بینگ، مدام قابلیت‌های گوگل را برای عقب‌نماندن از رقابت با گوگل، کپی می‌کنند و تا به حال هیچ مشخصه ارزشمند و کاربردی مشابه قابلیت‌های انحصاری گوگل، عرضه نکرده‌اند.

ارائه ترندهای روز دنیا

در زمان بررسی مهم‌ترین مزایا و دلایل محبوبیت گوگل، بدون شک باید به Google Trend هم اشاره کنیم. این ترندها، نشان‌دهنده عبارات و کلمات رایج جستجو شده در یک بازه زمانی مشخص هستند. کسب‌وکارها می‌توانند از این ترندها استفاده کرده و موقعیت کسب‌وکار خود را بهبود ببخشند. برای این کار، می‌توانند از علایق، نیازها و جدیدترین سرگرمی‌های جامعه هدف خود مطلع شوند و با توجه به آن، محتوایی مرتبط و جذاب ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: میدجورنی چیست؟

گوگل دو حالت ترند بیسیک و ترند پیشرفته را به مخاطبان عرضه می‌کند. این دو حالت، در میزان اطلاعات ارائه شده، میزان دقت داده‌ها و تحلیل‌ها، با هم تفاوت دارند. کسب‌وکارها با استفاده از ترند پیشرفته، می‌توانند داده‌های کامل‌تری به‌دست آورند و با کمک این داده‌ها، پیش از تغییر نیاز و خواسته مخاطب، آن نیازها را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها، محتوای کامل و دقیق عرضه کنند.

برندسازی فوق‌العاده

هیچ‌کس نمی‌تواند شهرت گوگل را نادیده بگیرد. در واقع امروز شما به هر طرف که نگاه کنید، نشانه‌ای از گوگل می‌بینید. گوگل هیچ‌گاه تبلیغات گسترده انجام نداد، تنها با ارائه ده‌ها و صدها امکانات و قابلیت‌های جذاب که همه با یک نام عرضه شده‌اند، خود را به همه مردم دنیا معرفی کرد.

در حال حاضر برای پرداخت هزینه‌های بازی‌ها یا هر نوع تراکنش مالی دیگر، می‌توانید از گوگل پی استفاده کنید. برای تعامل با همکاران خود از ابزارهای اختصاصی گوگل مثل گوگل شیت بهره ببرید. با کمک گوگل ترندز از مهم‌ترین مطالب روز دنیا باخبر شوید و برای هر فعالیت جمعی، تخصصی یا حتی عادی مثل برقراری تماس تصویری با دوستان یا ثبت یک رویداد در تقویم، می‌توانید از یکی از ابزارهای گوگل، کمک بگیرید.

مالکیت محبوب‌ترین سیستم عامل گوشی‌های هوشمند

گوگل علاوه بر ارائه بهترین و جدیدترین خدمات، در طی سال‌های متمادی توانسته بخش عظیمی از برندهای مشهور و محبوب دنیا را نیز به زیرمجموعه‌های خود اضافه کند. این کمپانی بزرگ در سال ۲۰۰۵، مجموعه اندروید را از توسعه‌دهندگان آن خرید و پس از آن، به‌عنوان یکی از محصولات پرکاربرد خود، به دنیا عرضه کرد.

در حال حاضر بیش از سه میلیارد از جمعیت جهان، از گوشی‌های هوشمندی استفاده می‌کنند که با سیستم عامل اندروید کار می‌کند. در این گوشی‌ها، انواع ابزارهای گوگل به‌صورت پیش‌فرض ارائه شده و کاربران برای دسترسی به هر اپلیکیشن تازه، باید به گوگل پلی، فروشگاه اختصاصی گوگل برای عرضه انواع نرم‌افزارهای موبایلی، مراجعه کنند. استفاده مداوم از این ابزارهای گوگل، سرعت و کارکرد راحت آن‌ها، به محبوبیت هر چه بیشتر این برند و رواج استفاده از آن، منجر شده است.

چرا گوگل بهترین موتور جستجو دنیا است؟

لوگو گوگل در مرورگر

با وجود همه ابزارهای جدید و پیشرفته، گوگل به‌عنوان یک موتور جستجو باید در سه حوزه بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد و ناگفته پیدا است که گوگل به‌بهترین شکل ممکن در این سه حوزه فعالیت می‌کند. سه دلیل اصلی زیر، باعث شده‌اند که Google Search Engine، برترین موتور جستجوی حال حاضر دنیا باشد:

  • سرعت: در سال ۲۰۲۳، گوگل به‌صورت میانگین در هر لحظه، بیش از ۱۰۰ هزار جستجو را اجرا می‌کند. علاوه بر این، بر اساس تست‌های انجام‌شده در سال ۲۰۲۲، گوگل کروم سریع‌ترین مرورگر وب است و خیلی زودتر از سایر مرورگرها، نتایج را نشان می‌دهد.
  • دقت: گوگل بیش از دیگر رقبای خود، صفحات وب را با استفاده از کراولرها، بررسی می‌کند. به همین خاطر، پایگاه داده قوی‌تر و دقیق‌تری دارد. پایگاه داده گوگل، شامل صدها میلیارد صفحه وب بوده و حجم آن، بیش از صد میلیارد گیگ است.
  • سادگی: در طی بیش از ۲۵ سال فعالیت، گوگل بر هدف اصلی خود یعنی بهینه‌سازی تجربه کاربر در هر جستجو و ارائه بهترین نتایج، متمرکز بوده است. با وجود همه پیشرفت‌ها و ارائه ده‌ها نرم‌افزار و ابزار تخصصی و هوشمند، فرآیند استفاده از گوگل، هنوز و هم‌چنان بسیار دقیق و ساده است و همه کاربران با هر میزان تحصیلات و آشنایی با دنیای تکنولوژی، می‌توانند از آن استفاده کنند.

گوگل، سریع‌ترین و دقیق‌ترین روش برای رسیدن به پاسخ‌ها

همه ما هر روز و حتی بدون این‌که همه این جزئیات را درباره گوگل بدانیم، برای رسیدن به پاسخ هر سوالی، در اولین گام گوگل را باز می‌کنیم. موتور جستجوی گوگل، در طی ۲۵ سال فعالیت خود، با ارائه بهترین عملکرد، ساده‌ترین رابط کاربری و با تمرکز بر نیازهای کاربران، به اولین و مهم‌ترین سرچ انجین دنیا تبدیل شد. الان و پس از مطالعه این مطلب، شما هم به‌خوبی می‌دانید که Google، کار خود را از کجا آغاز کرد، فرآیند کار آن چگونه است و چرا محبوب‌ترین و بهترین موتور جستجوی دنیا است!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا