فین تک

پرداخت ارزی چیست؟ آشنایی با انواع روش های پرداخت بین المللی

در این روزهایی که گرانی به اوج خودش رسیده یا هر لحظه به رویای شیرین درآمد دلاری فکر می‌کنیم و یا مهاجرت به اولویت اصلی‌مان تبدیل شده و باید پرداخت‌های سفارت و آزمون تعیین سطح زبان را انجام دهیم، نقش عبارتی حیاتی یعنی پرداخت ارزی در زندگی ما پررنگ می‌شود. با پرداخت ارزی نه‌تنها می‌توان با شرکت‌ها و کارفرماهای خارجی همکاری کرد بلکه می‌توان هر پرداختی مربوط به کشورهای خارجی را انجام داد. اما پرداخت بین المللی چیست و در این شرایط تحریمی به چه صورت انجام می‌شود؟ با ما در این مقاله از بلاگ وال پی همراه باشید.

پرداخت ارزی چیست؟

پرداخت ارزی و یا پرداخت در سایت های خارجی به معنای پرداخت وجه یا پول با ارزی غیر از ریال ایران و برای استفاده در تجارت بین المللی و مبادلات اقتصادی ازجمله خرید یک بلیت استادیوم ساده، حقوق ماهیانه، پرداخت هزینه‌های سفارت و … است. به بیان دیگر برای انجام هرگونه مبادلات مالی خارج از ایران یا مبادله‌ای با فرد غیر ایرانی باید از پرداخت ارزی استفاده کنید. این نوع پرداخت را می‌توان به‌صورت نقدی، حواله، چک، کارت اعتباری و … انجام داد. پرداخت بین‌المللی اگرچه در دنیا بسیار رایج است اما در کشور ما به‌ علت تحریم‌ها با محدودیت‌هایی مواجه شده و باید از واسطه‌ها برای انجام آن استفاده کنید.

پرداخت دلاری

پرداخت ارزی چه کاربردی دارد؟

اگر با افرادی خارج از ایران مبادله دارید یا از سرویس‌های خارجی استفاده می‌کنید پس پرداخت بین‌ المللی در تمام نقاط زندگی شما کاربرد دارد. با این حال برخی از مهم‌ترین کاربردهای این پرداخت عبارتند از:

  • پرداخت هزینه‌ آزمون‌ها از جمله تافل، آیلتس و …
  • پرداخت هزینه دانشجویی همچون دوره‌های آموزشی سایت‌هایی مثل کورسرا
  • خرید اکانت پریمیوم سرویس‌هایی مثل اسپاتیفای و نتفلیکس
  • پرداخت هزینه سفارت برای دریافت ویزا یا دیگر خدمات
  • پرداخت هزینه و رزرو هتل یا هاستل
  • خرید لایسنس ابزارهای مرتبط با کار ازجمله ابزارهای سئو یا اتوکد
  • پرداخت هزینه بلیت یک مسابقه، کنسرت و …
  • خرید بازی از فروشگاه‌هایی مثل پلی‌استیشن استور، گیم پس
  • نقد کردن درآمد دلاری با استفاده از پی پال، مستر کارت و …
  • خرید سیم‌کارت‌های بین‌المللی

توجه کنید که پرداخت بین‌المللی تنها به ارز مرجع یعنی دلار محدود نشده و می‌توانید پرداخت‌های خود را با استفاده از دیگر ارزها مانند پرداخت ارزی لیر یا یورو نیز انجام دهید.

پرداخت ارزی با چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

پرداخت دلاری یا یورویی به یک روش محدود نشده و راه‌های مختلفی برای انجام آن وجود دارد. با این حال با توجه به محدودیت‌ها امکان انجام برخی از آنها همچون جابه‌جایی پول نقد وجود ندارد و به همین دلیل، در ادامه برخی از مهم‌ترین روش‌های قابل انجام را معرفی می‌کنیم.

پرداخت با پی پال در ایران (PayPal)

در کنار کارت‌های اعتباری و نقدی، پی پال (PayPal) یکی از کاربردی‌ترین روش‌های پرداخت ارزی است و امروزه بیش از ۲۵۴ میلیون کاربر در سرتاسر جهان از حساب‌های این شرکت استفاده می‌کنند. اما کمی بیشتر درباره‌ی این شرکت بدانیم، پی پل حالا متعلق به eBay است و در نقش یک شرکت پرداخت در تجارت الکترونیک فعالیت کرده و کاربران می‌توانند از حساب این شرکت و کارت‌های آن برای تراکنش‌های خود استفاده کنند.

پی پال

بیش از ۱۷ میلیون کسب‌وکار در سرتاسر دنیا از حساب‌ یا درگاه Paypal برای پرداخت‌ دلاری خود استفاده کرده و کارمزدهای آن بنا به ارز موردنظر و مبلغ معامله تغییر می‌کند. حساب‌ فعلی‌تان در بانک‌های ایرانی را درنظر بگیرید، دقیقا می‌توانید از حساب پی پال هم همچین استفاده‌ای داشته باشید و روی این شرکت برای واریز و برداشت پول حساب کنید. توجه کنید که استفاده از پی پال در ایران با مشکلاتی همراه است و برای دور زدن آنها باید همیشه باید به VPN وصل باشید. برای آشنایی بیشتر با این کمپانی، سرگذشت آن و محصولات PayPal توصیه می‌کنیم مقاله آشنایی با پی پال را مطالعه کنید.

پرداخت ارزی با مستر کارت (Mastercard)

مستر کارت همچون پی پال یک شرکت فناوری پرداخت جهانی است که امکان مبادله و پرداخت ارزی را به مصرف‌کنندگان، مشاغل و دولت‌ها ارائه می‌کند. این شرکت مجموعه‌ای از محصولات از جمله کردیت کارت (کارت اعتباری)، دبیت کارت، کارت‌های پیش‌پرداخت و گیفت کارت را راه‌اندازی کرده است. در حال حاضر مسترکارت در ۲۱۰ کشور از جهان حضور دارد که متاسفانه ایران یکی از آنها نیست. با این حال می‌توانید با استفاده از واسطه‌ها از حساب این شرکت برای پرداخت‌ها و فعالیت‌های خود استفاده کنید. همچنین هنگام استفاده از حساب مسترکارت باید VPN را روشن کنید.

برای خرید مستر کارت مجازی می‌توانید از وال پی استفاده کنید تا آن را در بستری امن و با مناسب‌ترین قیمت ممکن خریداری کرده و در چند دقیقه تحویل بگیرید.

پرداخت ارزی با استفاده از ویزا کارت (Visa Card)

همچون مسترکارت و پی پال، ویزا هم یکی از شرکت‌های برتر حوزه پرداخت بین المللی است که افراد، کسب‌وکارها و دولت‌ها را از سرتاسر جهان به یکدیگر متصل می‌کند. ویزا از سوی Bank of America و در سال ۱۹۵۸ فعالیت خود را آغاز کرد و هم‌اکنون بیش از ۲ میلیون دستگاه خودپرداز آن در سرتاسر جهان فعال هستند که می‌توانید از آنها پول نقد دریافت کنید. ویزا محصولات و کارت‌های مختلفی ازجمله دبیت کارت، کارت اعتباری، گیفت کارت و کارت پیش‌پرداخت و … را ارائه کرده تا کاربران پرداخت دلاری سریع، ایمن و آسان را تجربه کنند. از کارت‌های این شرکت هم می‌توان در قالب دبیت کارت استفاده کرد و واریز و برداشت را انجام داد که البته با محدودیت مواجه است و باید از واسطه‌ها استفاده کنید.

ویزا کارت

ویزا برای قرارگیری در لیست برترین شرکت‌های پرداخت مسیری را طی کرد که سرشار از چالش‌های مختلف بود. حالا این شرکت محصولات متعددی ارائه کرده که با مطالعه مقاله ویزا کارت چیست با آنها آشنا خواهید شد.

حواله ارزی سوئیفت (حواله بانکی)

پیش از شروع به‌کار شرکت‌های پرداخت و کردیت کارت این شرکت‌ها، مردم و کاربران از حواله بانکی یا کد سوئیفت برای پرداخت بین المللی خود استفاده می‌کردند. به‌طور عادی برای استفاده از این روش در جهان تنها کافیست تا مبلغ مورد نظر را با استفاده از شماره حساب، صندوق پستی یا کد سوئیفت به بانک مقصد منتقل کنید اما به‌دلیل تحریم‌ها، حالا باید شماره حساب بانک مقصد یا کد سوئیفت را به صرافی ارائه کنید تا صرافی با کمک رابط‌های خود در کشورهای دیگر آن را انجام بدهد. این روش مناسب جابه‌جای مبالغ بزرگ است و معمولا چندین روز طول می‌کشد و کارمزد نسبتا چشمگیری دارد.

اگر هنگام آشنایی با سوئیفت عبارت کردیت کارت را مشاهده کردید و برای‌تان سوال شد که کردیت کارت چیست و چه تفاوتی با دیگر کارت‌ها دارد پس مقاله کردیت کارت را بخوانید تا در ۵ دقیقه با این مدل از انواع کارت‌ها آشنا شوید.

پرداخت بین المللی به وسیله گیفت کارت (Gift Card)

امروزه بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین همچون مایکروسافت، گوگل پلی، پلی استیشن استور و … گیفت کارت خود را ارائه کرده تا نیازی به حساب پی پال و دیگر شرکت‌ها برای پرداخت ارزی نباشد. در واقع در این روش حساب کاربری شما در فروشگاه موردنظر پس از ریدیم کردن گیفت کارت شارژ شده و می‌توانید خرید را انجام دهید.

گیفت کارت

گیفت کارت‌ها معمولا ۱۰ دلاری، ۶۰ دلاری و ۱۰۰ دلاری هستند و برای مبالغ بالاتر مناسب نیستند. همچنین توجه کنید که گیفت کارت قابل شارژ شدن نیست و نمی‌توان پول جدیدی را به آن واریز کرد و همچون کارت هدیه‌ بانکی در ایران، تنها باید برای خرید کالا از آن استفاده کنید.

همچنین شرکت‌های پی پال، مسترکارت و ویزا نیز گیفت کارت خود را راه‌اندازی کرده‌اند که می‌توانید آنها را از وال پی خریداری کرده و برای پرداخت دلاری استفاده کنید. وال پی بستری امن برای خرید ویزا کارت مجازی است. این پلتفرم ویزا کارت را با موجودی‌های مختلف شارژ کرده و مناسب‌ترین قیمت را برای شما همراهان گرامی فراهم کرده است تا با خیالی آسوده پرداخت‌های خود را در سایت‌های خارجی انجام بدهید.

پرداخت به وسیله کد ووچر پرفکت مانی و وب مانی (Voucher)

ووچر چیزی فراتر از یک کارت هدیه بانکی است که از آن می‌توان برای خرید یا انتقال پول استفاده کرد. ووچر کارت فیزیکی نیست و همچون گیفت کارت، یک کد ۱۰ رقمی و یک کد فعال‌سازی ۱۶ رقمی دارد. همچنین در هر ووچر تاریخ ایجاد و مبلغ آن نیز مشخص است. با این حال تفاوت ووچر در میزان مبلغ است، می‌توانید ووچر را با هر مبلغی که دوست داشتید شارژ کنید اما گیفت کارت‌ها محدود هستند و به همین علت می‌توان از ووچر برای انتقال پول و پرداخت بین المللی استفاده کرد. همچنین ووچرها امکان شارژ مجدد را دارند و می‌توانید آن را در صرافی‌های معتبر شارژ کنید. با این حال توجه داشته باشید که همه پلتفرم‌ها و فروشگاه‌ها از ووچر پشتیبانی نمی‌کنند.

پرداخت با استفاده از ارز دیجیتال (Cryptocurrency)

ارزهای دیجیتال یکی از بهترین راه‌ها برای دور زدن تحریم و انتقال پول در پرداخت ارزی هستند. این دارایی‌های دیجیتال به دلیل ماهیت غیرمتمرکز قابل ردیابی نیستند و کسی متوجه ارسال آنها از مبدا تحریمی نخواهد شد. در جهان بلاکچین می‌توانید با استفاده از یک کیف پول نرم‌افزاری، ارز خود را به یک آدرس بلاکچینی ارسال کنید و از امنیت فوق‌العاده‌ی بلاکچین بهره‌مند شوید. رمز ارزها هنوز در روزهای اولیه‌ی خود به سر می‌برند و هنوز به اندازه‌ی دیگر سیستم‌های پرداخت دلاری قدمت ندارند. با این حال اگر گیرنده و فرستنده کیف پول دیجیتال داشته باشند، تنها با اتصال به اینترنت می‌توان پرداخت را انجام داد. با این حال توجه کنید که تراکنش‌ها باید بین آدرس‌های یک شبکه انجام شوند و با توجه به شبکه، سرعت انجام تراکنش و کارمزد آن متفاوت خواهد بود.

ارز دیجیتال

پرداخت با کیف پول الکترونیک (E-Wallet)

کیف پول‌های الکترونیک ازجمله اپل پی، سامسونگ پی و گوگل پی نیز یکی از مدرن‌ترین راه‌های پرداخت ارزی هستند. در این روش تنها کافیست تا کیف پول خود را شارژ کنید و آن وقت می‌توانید خرید خود را تنها با چند کلیک و بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات کارت پرداخت کنید. این کیف پول‌ها جایگزینی آسان، ایمن و سریع برای پرداخت سنتی با دبیت کارت و کارت اعتباری هستند. خوشبختانه می‌توان در هر لحظه‌ای از شبانه‌روز این کیف پول‌ها را شارژ کرد. با این حال این روش از پرداخت بین المللی قدمت چندانی نداشته و هنوز بسیاری از فروشگاه‌ها و وب‌سایت‌ها از آن پشتیبانی نکرده‌اند.

وال پی؛ بهترین واسطه برای عبور از تحریم‌ها و انجام پرداخت ارزی

متاسفانه به‌علت تحریم‌ها، کاربران ایرانی قادر به استفاده از خدمات بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت خارجی نیستند. یعنی نه‌تنها نمی‌توانید حساب مسترکارت، پی پال و … را شارژ کنید بلکه حتی امکان نقد کردن درآمد دلاری هم وجود ندارد. خوشبختانه طی سال‌های اخیر برخی از شرکت‌ها در نقش واسطه عمل کرده و امکان نقد کردن حساب خارجی و شارژ کردن آن را فراهم کرده‌اند اما نکته‌ی مهم، امنیت آنهاست. ریسک کلاه‌برداری در شرکت‌های ناامن بسیار بالاست اما وال پی به‌عنوان زیرمجموعه‌ی صرافی والکس بستری امن و مطمئن است که می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن هرگونه پرداخت ارزی را با استفاده از خدمات آن انجام بدهید.

پرداخت ارزی آسان‌تر از هر زمان دیگری

به‌دنبال تحریم‌ها، پرداخت ارزی تا چند سال پیش عملا غیرممکن بود و ایرانیان با مشکلات متعددی مواجه بودند. خوشبختانه حالا با راه‌اندازی سرویس‌هایی مثل وال پی می‌توانید پرداخت بین المللی خود را بی‌دردسر و بدون توجه به تحریم‌ها انجام بدهید، با کارفرماهای خارجی همکاری کنید و درآمد دلاری داشته باشید. شما همراهان وال پی چه تجربه‌ای از دردسرهای پرداخت دلاری و تحریم داشتید؟ نظرات خواندنی خود را با ما به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید صمیمانه سپاسگزاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا