فین تک

کارت اعتباری یا کردیت کارت چیست؟ کاربردهای آن را بشناسید

اگر برای خرید از سایت‌های خارجی، کارکردن، سفرکردن و یا به هر دلیلی به پرداخت ارزی نیاز داشته باشید، باید از روش‌های پرداخت بین‌المللی استفاده کنید. برای انجام این امور ارزی نظیر خرید اینترنتی و پرداخت آنلاین، سیستم‌های بانکی اصلاً گزینه مناسبی نیستند. شما می‌توانید با استفاده از کردیت کارت (Credit Card) از سایت‌‌های بزرگ آمازون و سوق خرید اینترنتی انجام دهید.

کارت‌های اعتباری در زمان سفر به کشورهای خارجی و برای توریست‌هایی که به ایران سفر می‌کنند، کاربرد دارد. در این مقاله از وال پی ابتدا به معرفی ماهیت کارت اعتباری خواهیم پرداخت، سپس محبوب‌ترین آنها یعنی مستر کارت و ویزا کارت را زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم. در ادامه با ما همراه شوید.

کردیت کارت چیست؟

کردیت کارت بسیار شبیه به کارت‌های بانکی هستند و کاربران می‌توانند تمامی پرداخت‌ها و تراکنش‌های مالی خود را از جمله پرداخت اپلیکیشن فی را با استفاده از این کارت‌ها انجام دهند. به انواع کارت اعتباری در خارج از کشور Credit Card گفته می‌شود. این کارت‌ها توسط شبکه‌های مالی معتبر و یا بانک‌ها صادر می‌شوند و قابلیت دریافت و ارسال حواله سوئیفت را دارند.

اصلی‌ترین قابلیتی که کردیت کارت را از سایر کارت‌ها متمایز می‌کند، این است که دارندگان آنها پولی را به‌صورت ماهیانه از بانک صادرکننده قرض کرده و هزینه‌های خود را با آن پرداخت می‌کنند. در این میان هیچ پولی از حساب آنها کسر نمی‌شود و با این کار به بانک بدهکار می‌شوند و در موعد مقرر باید بدهی خود را پرداخت کنند.

بازپرداخت این پول‌ها به دو صورت امکان‌پذیر است و کاربر می‌توانند به صورت یک‌جا و یا طی اقساط و به‌مرور (به همراه سود) بدهی خود را پرداخت کند.

آشنایی با نحوه کار کارت اعتباری

معرفی کارت اعتباری

برای پرداخت الکترونیکی یا خرید با این کارت‌ها، اطلاعات کارت خود را در سایت پذیرنده وارد می‌کنید. سپس این پلتفرم با استفاده از پروتکل‌های امنیتی، معتبر بودن کارت شما را بررسی می‌کند. چنانچه اعتبار شما نزد بانک صادرکننده کارت خوب باشد، خرید تراکنش شما با موفقیت انجام می‌شود.

با هر خریدی که با استفاده از کردیت کارت انجام می‌شود، از میزان اعتبار شما در بانک کم  و به بدهی شما اضافه می‌شود. برای مثال اگر اعتبار کارت شما ۱۰۰۰ دلار باشد و ۴۰۰ دلار خرید کرده باشید، برای خریدهای بعدی ۶۰۰ دلار اعتبار دارید و ۴۰۰ دلار به بانک بدهکار شده‌اید.

چنانچه یک مشتری خوش‌حساب باشید و بدهی خود را در موعد مقرر پرداخت کنید، جریمه‌ای پرداخت نمی‌کنید و به مرور زمان اعتبار شما افزایش داده می‌شود. 

مقدار جریمه دیرکرد کردیت کارت

بانک صادرکننده کارت معمولاً بازه زمانی ۲۰ الی ۲۵ روز بعد از خرید را برای بازپرداخت هزینه در نظر می‌گیرد. چنانچه مهلت پرداخت به اتمام برسد و پرداخت انجام نشود، جریمه می‌شوید. این جریمه بسته به نوع بانک، زمان دیرکرد و مبلغی که بدهکار هستید متفاوت است.

میزان نرخ بهره کارت اعتباری

نرخ بهره این کارت‌ها به عواملی نظیر نوع کارت، تاریخچه اعتبار و مبلغ بدهی بستگی دارد. چنانچه شما مشتری خوش‌حساب برای بانک باشید، هزینه نرخ بهره کمتری را پرداخت می‌کنید.

قابلیت کارت های اعتباری

کردیت کارت‌ها علاوه بر اعطای اعتبار به دارندگان کارت‌ها، قابلیت‌هایی مانند یک کارت‌بانکی را ارائه می‌دهند. کاربردی‌ترین قابلیت‌های این کارت عبارت‌اند از:

  • دریافت حواله بین‌بانکی
  • متصل به‌حساب بانکی بین‌المللی
  • ارسال پیامک به‌ازای هر تراکنش به خطوط ایرانی
  • قابل‌استفاده در تمامی خودپردازهای متصل به شبکه صادرکننده
  • قابل‌استفاده در تمامی دستگاه‌های پوز متصل به شبکه صادرکننده
  • اتصال به کیف پول‌های الکترونیک

شرکت‌های صادرکننده کارت، شبکه‌های مالی بین‌المللی مانند مستر و ویزا کارت هستند که از درگاه‌های شبکه صادرکننده قابل استفاده هستند. ویزا کارت و مستر کارت دو تا از بزرگ‌ترین شبکه‌های پرداخت هستند که در سراسر دنیا میلیاردها کارت را توزیع کرده‌اند. اگر قصد تهیه ویزا کارت را دارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله ویزا کارت چیست را بخوانید.

معرفی انواع کردیت کارت

علی‌رغم پیشرفت روزافزون تکنولوژی و ظهور روش‌های جایگزین برای کارت‌های اعتباری مانند ارزهای دیجیتال و کیف پول دیجیتالی، همچنان استفاده از انواع کردیت کارت مانند مستر کارت بسیار پرطرفدار است. این کارت‌ها در انواع مختلفی طراحی شده‌اند که در ادامه ویژگی‌های هر کدام را معرفی می‌کنیم.

  • دبیت کارت: نحوه کار این کارت‌ها کاملاً شبیه کارت‌های بانکی است. دبیت کارت‌ها به‌حساب بانکی متصل می‌شوند و تا زمانی که موجودی داشته باشید می‌توانید از این کارت‌ها استفاده کنید.
  • کردیت کارت: بانک صادرکننده این کارت‌ها بسته اعتبار مالی صاحب حساب، به‌صورت ماهانه مبلغی را به‌عنوان وام می‌دهد. سپس در موعدی معین باید بدهی خود را پرداخت کند.
  • گیفت کارت: این کارت‌ها در واقع یک کارت هدیه هستند که از آن برای خرید از فروشگاه‌های خاص و یا کسب‌وکارهای آنلاین استفاده می‌شود. با واردکردن شماره‌ها و حروف روی کارت در سایت موردنظر می‌توانید از امکانات سایت بهره‌مند شوید. که البته نحوه استفاده از ویزا کارت مجازی و طرز نگهداری از آن بسیار مهم است.

بهترین شبکه کارت اعتباری کدام است؟

ویزا کارت و مستر کارت

مستر کارت و ویزا کارت از بهترین کارت‌های اعتباری هستند که امکانات گسترده‌ای را برای کاربران فراهم می‌کنند. مهم‌ترین قابلیت برای هر کارت این است که بتوانید در هر جایی که می‌خواهید از آنها استفاده کنید. کارت‌های مستر و ویزا کارت توسط میلیون‌ها تاجر در بیش از ۲۰۰ کشور جهان استفاده می‌شوند.

اگر شرکت و یا سایتی برای پرداخت کارت اعتباری قبول کند، احتمالاً ویزا کارت و مستر کارت را قبول می‌کند. این کارت‌ها محصولی در اندازه وسیع هستند. طبق گزارش‌های منتشر شده، تقریباً ۳.۳ میلیارد ویزا کارت در جهان در حال گردش است. حدود ۲.۴ میلیارد کارت نیز از برند مستر کارت هستند.

مستر کارت و ویزا کارت مجازی را می‌توانید در سایت وال پی سفارش دهید. هر کدام از این کارت‌ها دارای اعتبارهای مختلفی هستند و امکان شارژ مجدد آنها وجود ندارد، بنابراین آشنایی با انواع کارت اعتباری بسیار مهم است، پس پیشنهاد می‌کنیم قبل از تهیه کارت هدیه مستر کارت چیست را بخوانید.

تهیه کارت اعتباری در ایران

برای دریافت کردیت کارت باید حساب بانکی در یکی از بانک‌های خارجی داشته باشید. این بانک‌ها متصل به شبکه بانکی بین‌المللی یا شبکه سوئیفت هستند، امکان انتقال وجه به کشورهای مختلف وجود دارد. اما به دلیل تحریم کارت‌های بانکی ایرانی، دسترسی به این شبکه‌ها محدود است و امکان نقل و انتقالات ارزی برای کاربران ایرانی وجود ندارد.

به‌طورکلی کاربران ایرانی که اقامت خارج از کشور نداشته باشند، نمی‌توانند کردیت کارت دریافت کنند. اما شما می‌‌توانید با استفاده از خدمات وال پی، یک کارت اعتباری معتبر تهیه کنید. کارت‌هایی که این پلتفرم عرضه می‌کند از نوع گیفت کارت هستند.

برای خرید کردیت کارت از وال پی، کافی است که در این سایت درخواست خود را ثبت نمایید. این کارت به‌صورت مجازی بوده و کد فعال‌سازی آن به‌صورت آنی تحویل داده شده و یا به ایمیل شما ارسال می‌شود.

خرید با کردیت کارت

یکی از مشکلات کاربران ایرانی برای استفاده از خدمات سایت‌‌های بین‌المللی، پرداخت ارزی است. به دلیل وجود تحریم‌ها علیه ایران امکان افتتاح حساب بانکی برای ایرانیان وجود ندارد. یکی از بهترین روش‌ها برای عبور از این موانع، خرید کردیت کارت است که به کاربران اجازه می‌دهد پرداخت‌های بین‌المللی خود را انجام دهند.

با استفاده از کارت اعتباری به‌راحتی می‌توانید از سایت‌های خارجی خرید کنید و یا هزینه آزمون‌های مختلف مانند GRE را پرداخت نمایید.

آیا تابه‌حال از کردیت کارت استفاده کرده‌اید؟ تجربه خود را با کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.

منبع
investopedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا