سرگرمی

تیدال چیست؟ معرفی سرویس پخش آنلاین موسیقی تیدال

اگر شما هم یکی از علاقمندان به دنیای موسیقی هستید و معمولا هر لحظه به موسیقی گوش می‌دهید، قطعا تیدال را می‌شناسید. Tidal مانند اسپاتیفای، اپل موزیک و دیگر پلتفرم‌ها، یک سرویس پخش کننده موسیقی است که قابلیت‌های فراوانی دارد. یکی از همین قابلیت‌ها، امکان استریم زنده موزیک ویدئو، کنسرت و مصاحبه‌های هنرمندان است. برای آشنایی بیشتر با این اپلیکیشن، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

معرفی تیدال (Tidal)

تیدال (Tidal) یک سرویس پخش کننده موسیقی جهانی است که تقریبا از اولین سرویس‌های پخش موسیقی محسوب می‌شود. یکی از ویژگی‌های این سرویس پخش کننده موسیقی، پخش موسیقی با کیفیت بسیار بالا، پخش ویدئو با کیفیت Hi-Def است. Tidal دارای مجموعه‌ای با بیش از ۸۰ میلیون موسیقی و تقریبا بیش از ۳۵۰۰۰۰ ویدئو است. البته، کتابخانه این پلتفرم، به اندازه اسپاتیفای (Spotify) و اپل موزیک (Apple Music) کامل نیست. Tidal برای اندروید را می‌توانید از طریق گوگل پلی دانلود کنید و به امکانات آن دسترسی داشته باشید.

یک تعریف دیگر برای پاسخ به پرسش تیدال چیست هم وجود دارد. در واقع، این سرویس پخش کننده موسیقی، یک منبع درآمد برای هنرمندان و خوانندگان نیز است. چرا که هدف Tidal، قرار دادن هنرمندان در یک مسیر عادلانه برای کسب درآمد از آثارشان است. در بخش Direct Artist Payout، شما می‌توانید هزینه موزیکی که گوش می‌دهید را پرداخت کنید. در نهایت، این هزینه‌ها به دست هنرمندان آن اثر می‌رسد و هر ماه نیز چند درصد افزایش می‌یابد. پس از افزایش درآمد، ۱۰ درصد از آن، به یکی دیگر از هنرمندانی که موزیک شنیده شده‌ای دارد، تعلق می‌گیرد. البته، بخشی از درآمد هنرمندان از موزیک‌ها و ویدوئوهایشان، از طرف Tidal است.

انواع اشتراک‌ تیدال

سرویس تیدال

دو نوع اشتراک تیدال برای آمریکای شمالی و انگلستان وجود دارد که پس از دانلود از اپ استور با آنها رو به رو می‌شوید. اشتراک‌های ارائه شده در آمریکای شمالی، شامل سه سطح قیمتی می‌شود. پایین‌ترین سطح قیمتی آن به صورت رایگان است. اشتراک رایگان Tidal برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ معرفی شد که کاربران با استفاده از آن، تنها می‌توانند موسیقی‌ها را بعد از تماشای آگهی و با وقفه‌های محدود بشنوند.

اشتراک‌های موجود در انگلستان، کمی متفاوت‌تر است و شامل دو سطح می‌شود:

اشتراک HiFi: این اشتراک شامل یک دوره آزمایشی ۱ ماهه است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. پس از گذشت این مدت، کاربران باید ماهانه ۹.۹۹ پوند هزینه اشتراک HiFi را پرداخت کنند. با استفاده از این اشتراک، دسترسی کامل به محتواهای Tidal وجود دارد و پخش موسیقی نیز تا کیفیت CD (1411kbps) انجام می‌شود.

اشتراک HiFi Plus: این اشتراک نیز مانند اشتراک HiFi دارای یک دوره آزمایشی ۳۰ روزه به صورت رایگان است که پس از آن، کاربران باید ماهانه ۱۹.۹۹ پوند پرداخت کنند. اشتراک HiFi Plus دقیقا تمام ویژگی‌های اشتراک HiFi را دارد. تنها تفاوت این اشتراک، امکان پخش موسیقی تا کیفیت ۹۲۱۶ kbps است. همچنین، در این اشتراک از سرویس‌های Sony 360 Reality Audio، Tidal Masters و Dolby Atmos پشتیبانی می‌شود.

این اشتراک‌های تیدال که به شما معرفی کردیم، مربوط به کاربران خارج از ایران می‌شود که امکان پرداخت هزینه اشتراک با مستر کارت و ویزا کارت خود را دارند. ما کاربران داخل ایران، برای داشتن اشتراک Tidal و استفاده نامحدود از آن، می‌توانیم از گیفت کارت تیدال استفاده کنیم که به صورت مادام العمر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

Tidal Master چیست؟

تیدال مستر چیست؟

Tidal Master یکی از ویژگی‌ها یا قابلیت‌های سرویس پخش کننده موسیقی تیدال محسوب می‌شود که امکان پخش میلیون‌ها آهنگ موجود در آرشیو خود با کیفیت بالا (MQA) را دارد. کیفیت MQA مخفف Mester Quality Authenticated است که قابلیت پخش صدای اصلی ضبط شده را به صورت زنده از استریم دارد. در واقع، استریم (stream) قابلیت پخش یک فایل صوتی یا تصویری است که همزمان با ارسال از طریق تولیدکننده، گیرنده به صورت زنده آن را دریافت می‌کند. قابلیت تیدال مستر نیز به طور مستقیم محتویات را به صورت زنده پخش می‌کند. البته، این قابلیت، تنها با داشتن اشتراک HiFi Plus قابل دسترسی است. پس از خریداری این اشتراک، باید تنظیمات پخش موسیقی خود در تیدال را به Master تغییر دهید.

ویژگی‌ها و امکانات تیدال

تیدال تنها یک پخش کننده موسیقی نیست. برخی از ویژگی‌های موجود در این سرویس، او را به چیزی فراتر از یک پخش کننده موسیقی تبدیل کرده است که در ادامه به چند نمونه از آنها می‌پردازیم.

لیست پخش (Playlist)

یکی از قابلیت‌های مهم Tidal، امکان ساخت و طراحی پلی لیست، با توجه به سلیقه و علاقه خود کاربران است. البته، Tidal مانند بسیاری دیگر از سرویس‌های پخش کننده موسیقی، دارای یک فهرست پخش است که براساس ژانر و سبک موسیقی مرتب شده است. به عنوان مثال، چند نمونه از این فهرست پخش شامل موسیقی جاز، موسیقی آرامش بخش، موسیقی پاپ، موسیقی مخصوص مهمانی و… می‌شود که شما به طور مستقیم می‌توانید موزیک‌های خود را از بین آنها و سبک مورد علاقه خودتان انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: اپ استور چیست

نوع دیگری از پلی لیست در تیدال وجود دارد که توسط خود کاربران ساخته می‌شود. موسیقی‌ها را گوش می‌دهید و آنهایی که دوست دارید را داخل یک پلی لیست برای خود قرار می‌دهید. البته، گزینه Tune My Music یا Soundiiz به شما کمک می‌کند تا پلی لیست‌های موسیقی خود را از دیگر سرویس‌های پخش کننده موسیقی، به تیدال منتقل کنید. این ویژگی بسیار ساده است و کار ساخت و چیدمان پلی لیست را برای کاربران راحت‌تر می‌کند. یکی دیگر از قابلیت‌های مربوط به ساخت پلی لیست در تیدال، Tidal’s My Mix است. براساس این قابلیت، شما باید حداقل به مدت یک هفته در تیدال موسیقی گوش دهید تا قابلیت My Mix بتواند یک پلی لیست براساس موسیقی‌هایی که به آن گوش دادید، بسازد. به عنوان مثال، اگر شما در این یک هفته به موسیقی پاپ در تیدال گوش دهید، My Mix یک پلی لیست از بهترین موسیقی‌های پاپ را برای شما می‌سازد.

مجله Tidal

مجله تیدال در واقع یک بخش بلاگ گونه در این سرویس پخش کننده موسیقی است که شامل مصاحبه‌ها، نقدها و مقالات مربوط به موسیقی می‌شود. معمولا علاقمندان به حوزه موسیقی، بیشتر از این قابلیت تیدال استفاده می‌کنند تا از اخبار جدید موسیقی کشور آگاه شوند. شما هم اگر از علاقمندان به موسیقی خارجی هستید، می‌توانید به این بخش از Tidal سری بزنید.

مجله تیدال

پادکست

Tidal نیز مانند بسیاری از سرویس‌های پخش کننده موسیقی، دارای بخش پادکست است. بخش پادکست تیدال یک کتابخانه بسیار بزرگ و متنوع از موضوعات مختلف است. بخش عظیمی از پادکست‌های موجود در این سرویس، با موضوعات موسیقی و نقد موسیقی‌های روز دنیا است که علاقمندان به موسیقی را به خود جذب می‌کند.

ویدئو (Videos)

بخش Video در تیدال یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است که در بین تمام پخش کننده‌های موسیقی می‌درخشد. آرشیو این پلتفرم شامل بیش از ۴۵۰۰۰۰ موزیک ویدئو، پخش زنده کنسرت، کنسرت‌های ضبط شده، نمایش‌های ویژه و… می‌شود. همچنین، شما می‌توانید تیدال را به دستگاه ویدئویی خود متصل کنید و این ویدئوها را در Apple Tv یا Android Tv ببینید.

بیشتر بخوانید: گوگل پلی چیست

البته، قبل از هر چیز باید بدانید که این ویژگی، بر روی نسخه رایگان تیدال وجود ندارد. برای دسترسی به بخش ویدئوها، باید اشتراک آن را تهیه کنید. پس از خریداری اشتراک، حتی می‌توانید به کنسرت‌های پخش زنده از Tidal Rising دسترسی پیدا کنید.

Early Access

در سال ۲۰۲۲، تیدال این ویژگی را در قالب یک برنامه، به مشترکین خود معرفی کرد که تنها مشترکین با اشتراک HiFi Plus در اندروید و آیفون می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. در واقع، این برنامه، یک اپلیکیشن در TestFlight است که یک روش جدید برای آزمایش ویژگی‌های بتا در این پخش کننده موسیقی محسوب می‌شود که در آینده به تیدال می‌آید.

استفاده از تیدال

برای استفاده از Tidal، ابتدا باید آن را دانلود و نصب کنید. نسخه‌های مختلفی از این پلتفرم وجود دارد که مناسب برای اندروید، IOS و ویندوز است. پس از نصب می‌توانید از امکان ۳۰ روز رایگان آن استفاده کنید تا با رابط کاربری و امکانات کلی آن آشنا شوید. پس از گذشت ۳۰ روز، باید یک اشتراک برای خود تهیه کنید که معمولا بهترین گزینه برای کاربران داخل ایران، استفاده از گیفت کارت است. با فعال سازی گیفت کارت تیدال، به تمام امکانات و قابلیت‌های تیدال به صورت مادام العمر دسترسی خواهید داشت. همچنین، می‌توانید پلی لیست خود را آماده سازی کرده و قابلیت پخش آفلاین آن را نیز فعال کنید.

تیدال یا اسپاتیفای، کدام بهتر است؟

مقایسه تیدال و اسپاتیفای

به طور کلی، تیدال و اسپاتیفای، هر دو سرویس‌های پخش کننده موسیقی با قابلیت‌های متفاوت هستند. از آنجایی که اسپاتیفای کمی شناخته شده‌تر است، سرمایه گذاری‌های بیشتری روی آن انجام می‌شود. حتی قابلیت‌های بیشتری هم دارد ولی به همان اندازه، هزینه‌های خرید اشتراک یا حتی گیفت کارت آن، نسبت به تیدال بالاتر است. اسپاتیفای از یک آرشیو کامل و بسیار بزرگ موسیقی برخوردار است که کاربران را از هر سرویس پخش کننده موسیقی دیگری بی‌نیاز می‌کند. همچنین، نسخه‌های متفاوتی از اسپاتیفای وجود دارد که مناسب برای هر سیستم عاملی است. انتخاب میان تیدال و اسپاتیفای معمولا یک امر سلیقه‌ای است و شاید یک کاربر، رابط کاربری تیدال را بیشتر دوست داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا