اپلیکیشن موبایل

اسپاتیفای چیست؟ معرفی سرویس پخش آنلاین موسیقی

در روزهای تابستانی که گرما به اوج خودش رسیده و حوصله‌ی هیچ‌کاری نداریم یا در روزهای پاییزی که دلتنگی امان‌مان را می‌بُرد، یک آهنگ یا موسیقی دلچسب همان روزنه‌ی امید است که در آن لحظه‌ به آن نیاز داریم. Spotify معدنی از آهنگ‌های فوق‌العاده‌ و جذاب است و بیش از ۱۰۰ میلیون آهنگ در آن وجود دارد، رقمی که اگر همین الان هم شروع به گوش دادن بکنید احتمالا تا صد سال دیگر هم تمام نمی‌شود اما اسپاتیفای چیست؟ این سرویس دوست‌داشتنی چه ویژگی‌های متمایزکننده‌ای دارد؟ با ما در بلاگ وال پی همراه باشید تا با Spotify آشنا شویم.

اسپاتیفای چیست؟

اسپاتیفای (Spotify) یک سرویس پخش یا استریم موسیقی است. این سرویس امکان دسترسی فوری به کتابخانه‌ی بزرگی از موسیقی و پادکست را برای کاربران خود به ارمغان آورده و به شما این امکان را می‌دهد تا در هر زمان به هر محتوایی که دوست دارید گوش دهید. اسپاتیفای رابط‌کاربری جذابی داشته و استفاده از آن قانونی و آسان است.

اسپاتیفای

۱۰۰ میلیون آهنگ از ژانرها و هنرمندان مختلف در این پلتفرم یافت می‌شوند. از ایندی راک گرفته تا موسیقی متن فیلم‌ها و موسیقی کلاسیک، Spotify محدودیتی ندارد. این پلتفرم از یک الگوریتم پیچیده برای پیشنهاد موسیقی بر اساس سابقه شنیداری شما و پلی‌لیست‌های‌تان استفاده کرده و معمولا به‌خوبی کار می‌کند.

اگرچه پادکست‌های فارسی کمتر در Spotify یافت می‌شوند اما دریایی از پادکست‌های انگلیسی در آن وجود دارد و چه عاشق داستان‌های جنایی واقعی باشید یا به بحث‌های فنی و اقتصادی علاقه‌مند باشید، پادکستی برای همه سلیقه‌ها در این پلتفرم وجود دارد. در واقع اسپاتیفای روی بسیاری از پادکست‌های محبوب سرمایه‌گذاری کرده و آنها را به‌طور انحصاری خریداری می‌کند. به‌عنوان مثال این پلتفرم قرارداد انحصاری چند ساله به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار با پادکست Joe Rogan Experience منعقد کرده است.

بهتر از همه، می‌توانید از این پلتفرم به‌صورت رایگان استفاده کنید. اگرچه امکانات این طرح محدود هستند اما همچنان می‌توانید از آهنگ‌ها لذت ببرید. Spotify در طرح‌های مختلف با هزینه‌ی اندک نیز موجود است و امکانات گسترده‌تری در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

تاریخچه اسپاتیفای؛ ظهور پادشاه سبز از قلب استکهلم

اسپاتیفای پادشاه پلتفرم‌های استریم موسیقی است و شکی در آن نیست اما هیچ برندی پادشاه زاده نمی‌شود. Spotify در سال ۲۰۰۶ از سوی دنیل اک (Daniel Ek) و مارتین لورنزن (Martin Lorentzon) و در پایتخت کشور سوئد یعنی استکهلم تاسیس شد. در آن سال‌ها کپی‌رایت موسیقی به‌شدت لطمه خورده بود و این دو نفر به‌دنبال راهی برای ایجاد یک جایگزین قانونی و جذاب برای گوش دادن به موسیقی بودند.

بنیان‌گذاران Spotify

ابتدا اسپاتیفای فقط در سوئد در دسترس بود و سریع‌تر از هر ویروسی که فکرش را بکنید در دیگر کشورهای اروپایی ازجمله بریتانیا، فرانسه و اسپانیا گسترش یافت. در سال ۲۰۱۱ پای این پلتفرم به آمریکا باز شد و همین اتفاق یکی از نقاط قوت مهم تاریخچه اسپاتیفای است.

در طی سال‌ها، Spotify کاری کرده که بسیاری از برندها در اجرای آن ناتوان هستند، آنها روند خوب خود را حفظ کردند و حالا بیش از ۵۱۵ میلیون نفر به‌طور ماهانه از این پلتفرم استفاده می‌کنند.

مهاجرت از آلبوم‌های فیزیکی در قالب DVD به نسخه‌های دیجیتالی و ارزان‌تر اتفاق مهم دیگری‌ است که اسپاتیفای آن را رقم زده و تاثیر قابل‌توجهی بر صنعت موسیقی دارد.

اسپاتیفای چگونه کار می‌کند؟

پس از بررسی تاریخچه و پاسخ به سوال اسپاتیفای چیست، به نحوه کار با این پلتفرم می‌پردازیم. برای استفاده از این برنامه تنها به یک اینترنت نسبتا خوب و یک حساب‌کاربری نیاز دارید. برای اینکار open.spotify.com را باز کنید. با گزینه Sign Up یک حساب‌کاربری ایجاد کنید، البته شما می‌توانید به صورت قدم به قدم با مطالعه آموزش ساخت اکانت اسپاتیفای در ایران به این سرویس استریم محبوب دسترسی داشته باشید.

در مرحله‌ی بعدی می‌توانید سطح اشتراک را انتخاب کنید. اگر به‌تازگی اکانت ساخته باشید، نسخه پرمیموم به‌مدت ۲ ماه و به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار دارد.

در آخر باید برنامه‌ی موبایل یا دسکتاپ اسپاتیفای را نصب کرده یا از نسخه وب استفاده کنید و از موسیقی لذت ببرید. همچنین می‌توانید از یک اکانت اسپاتیفای در چند دستگاه استفاده کنید.

مزایای اسپاتیفای چیست؟

اسپاتیفای محبوب‌ترین پلتفرم استریم موسیقی در سرتاسر جهان است و روزبه‌روز تعداد کاربران آن بیشتر می‌شود. این برنامه رشد و محبوبیت خود را به ویژگی‌هایی مدیون است که آن را از دیگر برنامه‌های متمایز می‌کند.

رایگان در نسخه پایه

هیچ اجباری برای خرید و پرداخت هزینه برای استفاده از اسپاتیفای وجود ندارد. با این حال اگر به‌دنبال امکانات بیشتر، ویژگی‌های اضافی همچون کیفیت صدای بالاتر و امکان دانلود آهنگ‌ها هستید می‌توانید با خرید اکانت اسپاتیفای می‌توانید به نسخه پرمیوم این اپلیکیشن دسترسی داشته باشید.

سازگار با تمامی دستگاه‌ها

اسپاتیفای روی تمامی دستگاه‌ها موجود است. به‌عنوان مثال اگر در خانه به موسیقی گوش می‌دهید می‌توانید از اپلیکیشن آن در ویندوز یا مک استفاده کنید. همچنین می‌توانید این برنامه‌ را در سیستم‌عامل‌های گوناگون مثل iOS و اندروید استفاده کنید. حتی می‌توانید Spotify را در کنسول‌هایی مثل اکس‌باکس و پلی‌‌استیشن نصب کرده تا دسترسی نامحدودی به آهنگ‌های دلخواه خود داشته باشید.

یک شبکه اجتماعی برای موسیقی

در Spotify می‌توانید خواننده یا بند محبوب خود را دنبال کرده و جزو اولین کسانی باشید که به آهنگ‌های جدید آنها دسترسی دارند. همچنین می‌توانید پلی‌لیست خود را با دیگر کاربران به اشتراک گذاشته یا حتی از پلی‌لیست آنها استفاده کنید. حتی می‌توانید پلی‌لیست‌ها را در دیگر شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک و توییتر به اشتراک بگذارید.

امکان تغییر تنظیمات

در این برنامه می‌توانید آهنگ‌های محبوب خود را به مجموعه اضافه کرده و آنها را در یک پلی‌لیست قرار دهید. همچنین می‌توانید آهنگ، هنرمند، آلبوم یا پلی‌لیستی که دوست دارید را انتخاب کرده و از اسپاتیفای بخواهید که آهنگ‌های شبیه به آنها را معرفی کند. علاوه‌بر این می‌توانید به آهنگ‌ها نمره داده تا الگوریتم پیشنهاد موسیقی Spotify بهتر از قبل کار کند.

Spotify Wrapped

یکی از بهترین تکه‌های پازل تاریخچه اسپاتیفای و ویژگی‌های آن، جمع‌بندی پایان سال یا Spotify Wrapped است. در پایان هر سال میلادی، اسپاتیفای تحلیلی جذاب و رنگارنگ از فعالیت‌های کاربر ازجمله بیشترین آهنگ شنیده‌شده، ژانر موردعلاقه و آرتیست‌های محبوب او را ارائه می‌کند. مردم از سرتاسر جهان نتایج خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته و Spotify Wrapped یکی از ترندترین بحث‌های پایان سال است.

Spotify Wrapped

همچنین اسپاتیفای یک پلی‌لیست از آهنگ‌های محبوب شما در سال ایجاد می‌کند تا بتوانید با استفاده از یک لیست پخش به همه آهنگ‌های محبوب خود دسترسی داشته باشید. با این حال اگر نمی‌توانید تا پایان سال صبر کنید هم ایرادی ندارد، سایت‌هایی مثل Stats for Spotify در دسترس شما قرار دارند آمار شنیده‌های خود را پیدا کنید.

تفاوت نسخه پرمیوم و رایگان اسپاتیفای چیست؟

نسخه اصلی و رایگان Spotify که از تبلیغات پشتیبانی می‌کند کاملا رایگان است و دسترسی نامحدودی به آهنگ‌ها و پادکست‌ها دارد. با این حال وقفه‌های تبلیغاتی هر چند دقیقه یک‌بار پخش می‌شوند و قاتل حال و احوال یک آهنگ هستند. همچنین کیفیت صدا در نسخه وب روی ۱۲۸kbp/s محدود شده اما در برنامه‌ی گوشی و دسکتاپ روی ۱۶۰kbit قرار دارد.

تفاوت نسخه پرمیوم و رایگان اسپاتیفای

با این حال اشتراک Spotify Premium بهترین راه برای خلاص شدن از شر تبلیغات مزاحم است. در نسخه پریمیوم، تبلیغات به صفر می‌رسند و اصلا وجود ندارند. در این نسخه کیفیت صدا بهتر است و می‌توانید آنها را با کیفیت ۳۲۰kbit/s گوش کنید.

علاوه‌بر موارد بالا، با استفاده از نسخه پریمیوم می‌توانید آهنگ‌ها را دانلود کرده تا بدون اتصال به اینترنت به آنها گوش کنید. این امکان در نسخه رایگان وجود ندارد و برای آهنگ گوش دادن باید هر بار آنلاین شوید. متاسفانه در اکانت رایگان محدودیت شش‌بار اسکیپ کردن آهنگ در هر ساعت وجود داشته و پس از آن نمی‌توانید به سراغ آهنگ بعدی بروید که در ورژن پرمیم وجود ندارد.

در نهایت باید به قابلیت Spotify Connect اشاره کنیم؛ با خرید نسخه پرمیوم، این قابلیت برای شما فعال شده و می‌توانید با استفاده از آن، اسپاتیفای را به دستگاه‌هایی که از وای‌فای پشتیبانی می‌کنند وصل کنید.

قیمت طرح‌های اسپاتیفای پرمیموم چقدر است؟

طرح‌های پرمیوم در روزهای اولیه تاریخچه اسپاتیفای جایی نداشتند اما حالا این برنامه ۴ طرح پرمیوم مختلف برای کاربران خود در نظر گرفته که هرکدام از آنها قیمت و امکانات متفاوتی به شرح زیر دارند:

  • فردی: ۹.۹۹ دلار در ماه به‌همراه دسترسی برای یک کاربر، گوش دادن به موسیقی بدون آگهی، امکان دانلود
  • دونفره: ۱۲.۹۹ دلار در ماه به‌همراه امکان دانلود، بدون آگهی و مناسب برای زوج‌ها، دوستان صمیمی، هم‌اتاقی‌ها و …
  • خانوادگی: ۱۵.۹۹ دلار در ماه به‌همراه دسترسی برای ۶ کاربر، بدون آگهی، امکان دانلود، بلاک کردن موسیقی، دسترسی به برنامه Spotify Kids برای کودکان
  • دانش‌آموزی: ۴.۹۹ دلار در ماه به‌همراه دسترسی برای یک کاربر، بدون آگهی، امکان دانلود و دسترسی به پلتفرم استریم Showtime

برای خرید هرکدام از طرح‌های Spotify و دسترسی به امکانات این برنامه به گیفت کارت اسپاتیفای نیاز دارید. وال پی این امکان را فراهم کرده تا گیفت کارت اورجینال این برنامه را با قیمت مناسب و فعالسازی سریع خریداری کنید.

آیا اسپاتیفای در ایران در دسترس است؟

متاسفانه به‌دلیل تحریم‌ها و دیگر محدودیت‌ها، اسپاتیفای در ایران در دسترس نیست و کاربران ایرانی برای دسترسی به این برنامه باید به راه‌هایی مثل تغییر DNS یا تغییر IP و استفاده از فیلترشکن رو بیاورند. پس از زحمات فراوانی ازجمله تغییر IP و خرید گیفت کارت، حالا نوبت به نحوه استفاده از گیفت کارت Spotify رسیده تا به جهانی بی‌نهایت از موسیقی‌ دلنشین در سبک‌های مختلف دسترسی داشته باشید. طی ۴ دقیقه نحوه استفاده از گیفت کارت اسپاتیفای، را فرا بگیرید.

رقبای Spotify کدام پلتفرم‌ها هستند؟

اگرچه اسپاتیفای در زمینه استریم موسیقی پیشتاز است اما تنها گزینه‌ی موجود برای کاربران نیست. این برنامه رقبای جذاب، حرفه‌ای و قدرتمندی داشته که روزبه‌روز بیشتر از قبل جایگاه Spotify را تهدید می‌کنند.

رقبای Spotify

اپل موزیک (Apple Music)

اپل موزیک ویژگی‌های جذابی برای ارائه دارد. اگرچه سطح رایگان این برنامه نسبت به اسپاتیفای محدودتر است اما نسخه پرمیوم آن از ۵۰ میلیون آهنگ و امکاناتی مثل کیفیت FLAC پشتیبانی می‌کند.

نسخه ویژه‌ی هر دو برنامه قیمت مشابهی دارند. به‌عنوان مثال طرح فردی اپل نیز ۹.۹۹ دلار است اما اپل یک طرح فوق‌العاده دارد؛ خانواده‌ها می‌توانند با پرداخت تنها ۱۴.۹۹ دلار در ماه، اشتراک برنامه‌های Apple Music، Apple TV Plus، iCloud و Apple Arcade را خریداری کنند. شما میتوانید با خرید گیفت کارت اپل به موسیقی نامحدود این کمپانی بزرگ دسترسی داشته باشید.

یوتیوب موزیک (YouTube Music)

دیگر جایگزین Spotify، یوتیوب موزیک است که پشتوانه‌ای به قدرتمندی گوگل دارد. این سرویس با Google Play Music جایگزین شده و یک نسخه رایگان برای کاربران در نظر گرفته شده است.

بسیاری از آهنگ‌های خاص که پیدا کردن آن‌ها سخت و دشوار است به‌راحتی در یوتیوب موزیک پیدا شده و فقط در این برنامه ریمیکس‌ها، میکس‌تپ‌ها، و نسخه‌های جایگزین آهنگ‌های جدید و کلاسیک یافت می‌شوند. الگوریتم پیشنهاد آهنگ این برنامه به‌خوبی کار کرده و نقطه‌ ضعفی در برابر اسپاتیفای ندارد.

طرح پرمیوم این برنامه اگرچه هم‌قیمت با Spotify است اما با خرید آن نه‌تنها تبلیغات بین موسیقی‌ها حذف شده بلکه از شر تبلیغات ویدیوها هم راحت می‌شوید.

ادیوس (Audius)

ادیوس یک پلتفرم استریم موسیقی غیرمتمرکز است که در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد. این پلتفرم بر مبنای فناوری بلاکچین ایجاد شده و به همین دلیل، شفافیت و کنترل بیشتری برای کاربران و هنرمندان فراهم می‌کند.

Audius قصد دارد تا مدلی عادلانه‌تر و پایدارتر برای پخش موسیقی ایجاد کند تا هنرمندان سهم بیشتری از درآمد حاصل شده از موزیک خود داشته باشند. اگرچه این برنامه از تاریخچه اسپاتیفای برخوردار نیست اما همین موضوع به یکی از اصلی‌ترین تهدیدهای Spotify تبدیل شده است.

ادیوس از سال ۲۰۲۱ بیش از ۳ میلیون کاربر فعال ماهانه داشته و آرتیست‌های بسیاری ازجمله کیتی پری (Katy Perry) از آن حمایت کرده‌اند.

اما در رقابت بین ادیوس و Spotify، کدام پلتفرم برنده می‌شود؟ کدام پلتفرم برای کاربران ایرانی مناسب‌تر است؟ با مطالعه مقایسه ادیوس و اسپاتیفای، بهترین پلتفرم را انتخاب کنید.

اسپاتیفای؛ جهانی به وسعت ۱۰۰ میلیون آهنگ در اختیار شما

Spotify ویژگی‌های فراوانی دارد که آن را به بهترین و محبوب‌ترین پلتفرم موسیقی تبدیل می‌کند. اگرچه راه خرید مستقیم Spotify برای ما ایرانیان معنا ندارد اما مثل همیشه، والکس همراه شماست. می‌توانید با خرید گیفت کارت، اشتراک این برنامه را خریداری کرده و لذت موسیقی را درک کنید. تجربه شما از اسپاتیفای چیست؟ منتظر تجربه‌های خواندنی شما هستیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا