سرگرمی

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید درباره آزمون IELTS 2023 بدانید

در حال حاضر در دنیایی زندگی می‌کنیم که مردم با وجود تنوع زبانی بسیار زیاد، زبان انگلیسی را به عنوان زبان اصلی برگزیده‌اند؛ بنابراین یادگیری این زبان می‌تواند بسیار راهگشای ما در این دوران باشد. این زبان به دلیل سادگی در یادگیری و استفاده، به عنوان زبان بین‌المللی انتخاب شده است. از آنجایی که یادگیری این زبان برای غیرانگلیسی‌زبانان بسیار مهم است، موسسات مختلف به ارائه امتحان و اعطای مدارک معتبر می‌پردازند. آزمون‌هایی مانند آزمون تافل و آیلتس، از مشهورترین این آزمون‌ها هستند.

در این مقاله آزمون آیلتس را به صورت کامل توضیح داده و مزایای آن را بررسی می‌کنیم.

آیلتس چیست؟

آزمون IELTS که مخفف عبارت International English Language Testing System است، در سال ۱۹۸۰ توسط توسط شورای بریتانیا با مشارکت IDP Education و Cambridge Assessment English راه‌اندازی و اجرا شد.

آزمون آیلتس به عنوان محبوب‌ترین امتحان مهارت زبان انگلیسی در جهان برای آموزش عالی و مهاجرت بسیار مورد توجه و شناخته شده است. فرقی نمی‌کند که به دنبال تحصیل، توسعه حرفه خود یا اقامت در یک کشور انگلیسی زبان هستید، IELTS می‌تواند راه را برای شما هموار کند.

آیلتس توسط اکثر موسسات دانشگاهی استرالیا، بریتانیا، کانادا، اروپا، ایرلند و نیوزلند و بیش از ۳۰۰۰ موسسه دانشگاهی در ایالات متحده و توسط سازمان‌های مختلف حرفه‌ای در سراسر جهان پذیرفته می‌شود.

این بدان معناست که وقتی در آزمون IELTS شرکت می‌کنید، می‌توانید مطمئن باشید که نتیجه توسط مؤسسه آموزشی، کارفرما، نهاد حرفه‌ای یا دولتی که باید مهارت زبان انگلیسی شما را تأیید کند، معتبر شناخته می‌شود. دولت‌های استرالیا، کانادا، نیوزلند و بریتانیا به نتایج آزمون IELTS در هنگام رسیدگی به درخواست‌های مهاجرت اعتماد دارند.

آزمون آیلتس چگونه انجام می‌شود؟

چگونگی برگزاری آزمون آیلتس

آیلتس امتحانی برای ارزیابی چهار مهارت زبانی گوش‌دادن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و صحبت‌کردن (Speaking) است. زبان آموزان تست‌های Listening، Reading و Writing را در یک روز بدون وقفه انجام می‌دهند. برای بخش Speaking، می‌توانند در تاریخ و زمان دلخواه خود، یک اسلات آنلاین رزرو کنند. اگر در زمان تعیین شده موفق به انتخاب یک اسلات نشوند، یک اسلات به طور خودکار به آنها اختصاص می‌یابد. لازم به ذکر است که کل زمان امتحان زیر سه ساعت است. به علاوه این امتحان، چهار بار در ماه و در مجموع ۴۸ بار در سال برگزار می‌شود.

در جدول زیر زمان هر بخش از آزمون و توضیحات آن ارائه شده است.

بخش‌های آزمونزمان مورد نیازتوضیحات
Listening۳۰ دقیقهداوطلب باید به چهار قطعه ضبط شده گوش دهد و سپس به سوالات پرسیده شده پاسخ دهد. قطعات از زبان انگلیسی بومی است.
Reading۶۰ دقیقهاین مرحله از ۴۰ سوال تشکیل شده است که از متنی که برای مطالعه به داوطلب ارائه می‌شود، استخراج شده‌اند. این مرحله بیشتر به درک مطلب می‌پردازد.
Writing۶۰ دقیقهاین بخش به ارزیابی گرامر و دایره لغات داوطلبان می‌پردازد. داوطلب باید در این بخش در مورد دو موضوع به نوشتن متن بپردازد.
Speaking۱۱ الی ۱۴ دقیقهآزمون اسپیکینگ، مهارت‌های گفتاری داوطلبان را ارزیابی می‎کند. این آزمون در سه بخش انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که دو آزمون اصلی IELTS وجود دارد که شامل آیلتس آکادمیک و آموزش عمومی آیلتس می‌شود. در ادامه به بررسی این آزمون‌ها می‌پردازیم:

آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) برای سنجش مهارت زبان انگلیسی داوطلب و ارزیابی مناسب بودن آن برای یک محیط دانشگاهی طراحی شده است. این امتحان جنبه‌های زبان آکادمیک را ارزیابی می‌کند که آیا زبان آموز آماده شروع آموزش یا تحصیل به زبان انگلیسی هست یا خیر.

آموزش عمومی آیلتس (IELTS General Training) برای سنجش مهارت زبان انگلیسی شما در زمینه عملی و روزمره طراحی شده است. این امتحان نیز استفاده از زبان در موقعیت‌هایی مانند محل کار و اجتماع را ارزیابی می‌کند.

بنابراین اگر برای تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان برنامه‌ریزی می‌کنید، باید از امتحان آکادمیک استفاده کنید. ولی در صورتی که قصد کار در کشور دیگری را دارید، گذراندن امتحان آموزش عمومی کافی خواهد بود.

نمره‌دهی در آزمون آیلتس به چه صورت است؟

نمره دهی آزمون آیلتس

هرچه بتوانید در IELTS نمره بالاتری کسب کنید، نشان‌دهنده درک و توانایی بهتر در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است. هر نهاد مهاجرتی، دانشگاه، محل کار یا مؤسسه دارای شرایط خاصی برای نمره آیلتس خواهد بود. در ادامه در قالب جدولی لیست کامل نمرات IELTS و سطح آنها را توضیح می‌دهیم.

امتیازسطح مهارت‌هاتوضیحات
۹کاربر متخصص (Expert user)زبان آموز تسلط کامل بر روی زبان را دارد. استفاده این گروه از زبان انگلیسی، مناسب، دقیق و روان است و درک کامل آنها را نشان می‌دهد.
۸کاربر خیلی خوب (Very good user)داوطلب تسلط کامل به زبان دارد و فقط گاهی اوقات اشتباهات غیرسیستماتیک و استفاده نامناسب دارد. آنها ممکن است در موقعیت‌های ناآشنا برخی موارد را اشتباه متوجه شوند. آنها استدلال‌های پیچیده را به خوبی مدیریت می‌کنند.
۷کاربر خوب (Good user)زبان آموز تسلط کافی بر زبان دارد؛ البته با اشتباهات موردی، استفاده نامناسب و سوء‌تفاهم در برخی موقعیت‌ها. آنها عموماً زبان پیچیده را به خوبی مدیریت می‌کنند و استدلال دقیق را درک می‌کنند.
۶کاربر شایسته (Competent user)داوطلب با وجود برخی اشتباهات، استفاده نامناسب و سوء‌تفاهم، تسلط مؤثری بر زبان دارد. آنها می‌توانند زبان نسبتاً پیچیده را درک کنند، به ویژه در موقعیت‌های آشنا.
۵کاربر متواضع (Modest user)داوطلب تسلط نسبی بر زبان دارد و در بیشتر موقعیت‌ها درک مطلب مناسبی دارد؛ اگرچه احتمال دارد اشتباهات زیادی مرتکب شود. آنها باید بتوانند ارتباطات اولیه را در زمینه تخصصی خودشان مدیریت کنند.
۴کاربر محدود (Limited user)استفاده از زبان به موقعیت‌های آشنا محدود می‌شود. آنها اغلب مشکلاتی را در درک و بیان نشان می‌دهند و قادر به استفاده از زبان پیچیده نیستند.
۳کاربر بسیار محدود (Extremely limited user)داوطلب در موقعیت‌های بسیار آشنا فقط معنای کلی را منتقل و درک می‌کند. به‌علاوه اختلالات مکرر در ارتباطات وجود دارد.
۲کاربر متناوب (Intermittent user)داوطلب در درک گفتاری و نوشتاری انگلیسی با مشکلات زیادی مواجه است.
۱غیر کاربر (Non-user)داوطلب به جز چند کلمه مجزا توانایی استفاده از زبان را ندارد.
۰مراحل تست را کامل نکردهداوطلب به سوالات امتحان پاسخ کامل نداد.

مزیت‌های آزمون آیلتس

مزایای آزمون آیلتس

آیلتس نیز با وجود رقبایی مانند تافل و آزمون دولینگو، دارای مزیت‌های منحصربه‌فردی است که می‌تواند برای داوطلبان این امتحان بسیار مفید واقع شود. در ادامه به بررسی مزیت‌های این مدرک بین‌المللی می‌پردازیم.

آزمونی معتبر برای تحصیل: هزاران دانشگاه و کالج معتبر جهان نتایج IELTS را به عنوان مدرکی دال بر مهارت زبان انگلیسی می‌پذیرند.

مورد پذیرش نهادهای بین‌المللی: نهادهای حرفه‌ای در بسیاری از زمینه‌ها از جمله حسابداری، مهندسی، حقوق، پزشکی، پرستاری، داروسازی و سازمان‌های آموزشی در بسیاری از کشورها، نمرات IELTS را می‌پذیرند.

مناسب برای مهاجرت: اکثر دولت‌ها نمرات IELTS را به عنوان مدرک مهارت‌های زبانی شما نسبت به سایر آزمون‌های زبان انگلیسی، به عنوان شرط لازم برای اقامت دائم ترجیح می‌دهند. برخلاف سایر گزینه‌ها، آزمون IELTS General Training تنها مدرک غیرآکادمیک موجود برای مهاجرت به استرالیا، نیوزلند، کانادا، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا است.

برگزاری آزمون در شرایطی منصفانه: آیلتس شما را بر اساس توانایی‌های ارتباطی عملی ارزیابی می‌کند و ارزیابی دقیقی از چهار مهارت مورد آزمایش ارائه می‌دهد. این برنامه به جای تمرکز بر دانش تخصصی داوطلب، بر روی ارزیابی توانایی‌های زبان تمرکز دارد. محتوای آزمون IELTS توسط یک تیم بین‌المللی از کارشناسان تهیه شده است و براساس تحقیقات گسترده‌ طرح‌ریزی شده است تا اطمینان حاصل شود که امتحان برای هر داوطلبی، صرف نظر از ملیت، جنسیت و سبک زندگی، منصفانه و بی‌طرفانه باقی می‌ماند.

آزمون IELTS 2023

اگر قبلاً فرمت آزمون آیلتس ۲۰۲۲ را گذرانده‌اید؛ خبر خوب این است که هیچ تغییر عمده‌ای در فرمت آزمون آیلتس ۲۰۲۳ وجود ندارد.

با این حال، برخی از دانش‌آموزان گزارش کرده‌اند که فرمت امتحان کمی از محتوای کتاب کمبریج در ابتدای سال ۲۰۲۳ انحراف داشته است. شورای بریتانیا، IDP IELTS و انتشارات دانشگاه کمبریج مشترکاً اعلام کرده‌اند که تغییری در آزمون ۲۰۲۳ نسبت به آزمون ۲۰۲۲ وجود ندارد.

آزمون IELTS مانند گذشته بر اساس چهار مؤلفه خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن انجام می‌شود. نمرات کسب شده در آزمون IELTS بر اساس یک مقیاس ۹ باندی محاسبه می‌شود که هر باند مربوط به یک صلاحیت و سطح مشخص در زبان انگلیسی است. همچنین مدت زمان کل آزمون آیلتس بدون تغییر باقی مانده و ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه است.

آزمون آیلتس، مناسب برای زبان آموزان ایرانی

زبان آموزان با پشت سرگذاشتن امتحان IELTS می‎توانند مدرکی بین‌المللی دریافت کنند که در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا قابل ارائه است. این آزمون در مقابل آزمون رسمی تافل و دولینگو قرار دارد و شامل مزایایی مانند منصفانه بودن، مناسب برای مهاجرت و تحصیل می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا