بازی پلی استیشنبازی ویدیویی

پلی استیشن پلاس چیست؟ معرفی کامل امکانات و کاربردهای آن

حتماً شنیده‌اید که می‌گویند قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری! حکایت پلی استیشن پلاس هم همین است؛ درواقع تا زمانی که یک پلی استیشن باز حرفه‌ای نشده باشید و برای رونمایی و خرید جدیدترین بازی‌های آن لحظه‌شماری نکرده باشید، نمی‌دانید صحبت از پلی استیشن پلاس می‌تواند چه اهمیتی داشته باشد.

معرفی پلی استیشن

احتمالاً تعداد کمی از افراد باشند که دقیقاً ندانند پلی استیشن چیست، اما برای همان دسته از افراد هم لازم است توضیح دهیم که پلی استیشن یا به اختصار PS، نام تجاری و در واقع برند مجموعه‌ای از کنسول‌های بازی است که توسط بخش سرگرمی‌های تعاملی شرکت سونی (Sony Interactive Entertainment) که عنوان قبلی آن Sony Computer Entertainment بود، ساخته شده و توسعه یافته است. سونی اولین کنسول پلی استیشن خود را در ۳ دسامبر ۱۹۹۴ در ژاپن معرفی و عرضه کرد. از آن زمان تا امروز، پلی استیشن ۲، پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۵ و کنسول دستی PSP را نیز تولید و عرضه شده است. 

معرفی پلی استیشن پلاس

Ps plus یک سرویس اشتراکی است که توسط سونی ارائه شده و به گیمرها این امکان را می‌دهد تا بازی‌های آنلاین چندنفره انجام بدهند، تخفیف‌هایی انحصاری دریافت کنند، به بازی‌های رایگان و همچنین کاتالوگی از بازی‌ها –نظیر آنچه که نتفلیکس ارائه می‌دهد- دسترسی داشته باشند و یا بازی‌هایی در فضای ابری انجام دهند. البته از همین ابتدا این نکته را در نظر داشته باشید که این سرویس اشتراکی مدل‌های مختلفی دارد و میزان دسترسی شما به این امکانات مختلف، بستگی به نوع اشتراکتان دارد.

این سرویس بیش از یک دهه است که وجود دارد و آغاز به کار آن به سال ۲۰۱۰ میلادی برمی‌گردد، اما با تحول بزرگی که در سال ۲۰۲۲ پشت سر گذاشت، نوع اشتراکش را به سه سطح تقسیم کرد: Essential، Extra و Premium.

اگر پیش از این اشتراک پلی استیشن پلاس داشته‌اید، درواقع آن خدماتی بوده که این سرویس در اشتراک Essential خود ارائه می‌دهد، اما اگر دنبال امکانات بیشتر و هیجان‌انگیزتری باشید، باید سراغ گزینه‌های Extra و Premium بروید.

بیشتر بخوانید: پلی استیشن استور چیست؟

استفاده از سرویس پلی استیشن پلاس چه مزایایی دارد؟

شاید بتوان گفت اولین و جذاب‌ترین مزیت داشتن اشتراک PS Plus، تجربه‌ی بازی‌های آنلاین چند نفره است. درواقع به جز چند بازی رایگان مثل Fortnite، امکان برگزاری بازی‌های آنلاین گروهی بدون اشتراک پلی استیشن پلاس را ندارید. ویژگی مهم دیگر این سرویس این است که داشتن حق اشتراک در هر کدام از سطوح آن، به کاربران این امکان را می‌دهد که در ازای خرید از فروشگاه، پس‌انداز بیشتری، حتی بالاتر از میزان تخفیف تعیین شده در هنگام خرید، دریافت کنند. از دیگر مزایای جذاب این اشتراک هم می‌توان به محتوای بازی انحصاری و دریافت ۱۰۰ گیگابایت فضای ابری برای ذخیره‌ی بازی‌ها اشاره کرد.

۱۰۰ گیگ فضای ذخیره

یکی از امتیازات ویژه‌ای که پلی استیشن پلاس برای کاربران PS5 قائل شده، گزینه‌ی «Game Help» است. به کمک این ویژگی گیمرها می‌توانند تنها با فشردن دکمه‌ی PlayStation، به نکات راهنمایی متناسب با همان بازی که در حال انجامش هستند، همچون تاکتیک‌ها یا مسیرهای مخفی، دست پیدا کنند!

برای مثال اگر اشتراک Premium داشته باشید، این امکان را دارید که مجموعه‌ای از بازی‌ها را پیش از آنکه بخرید، امتحان کنید. ضمن اینکه به‌واسطه‌ی ویژگی کلاود استریم می‌توانید بازی‌های PS را روی کامپیوترتان هم بازی کنید!

انواع اشتراک‌های پلی استیشن پلاس

همان‌طور که گفته شد اشتراک های پلی استیشن پلاس در سه سطح مختلف ارائه شده و امکاناتی که هرکدام از این سه نوع اشتراک ارائه می‌دهند، متفاوت از دیگری است. در جدول زیر می‌توانید مهم‌ترین تفاوت‌های این سه نوع اشتراک را به صورت خلاصه بررسی کنید:

 بازی‌های قابل دانلود ماهانه برای PS4 و PS5تخفیف‌های منحصربه‎فرد، فضای ذخیره‌ی ابری، دسترسی چند نفره آنلاینیک کاتالوگ قابل دانلود برای نزدیک به ۴۰۰ بازی PS4 و PS5استریم بازی‌های PS3کاتالوگ بازی‌های PS1 و PS2 و PSP برای استریم و دانلودامکان اجرای آزمایشی بازی در مدت زمان محدود
PS Plus Premiumبلهبلهبلهبلهبلهبله
PS Plus Essentialبله  بله
PS Plus Extra  بلهبلهبله

سرویس PS Plus Essential

اگر پیش از تغییراتی که پلی استیشن پلاس در ژوئن ۲۰۲۲ ایجاد کرد عضویت این سرویس را داشته‌اید، در رده‌ی عضویت Essential تفاوتی نسبت به قبل احساس نمی‌کنید. درواقع تنها اتفاقی که افتاده این است که یک تغییر نام ساده صورت گرفته و آنچه که ما تا قبل از این به‌عنوان PS Plus می‌شناختیم، حالا به عنوان پلی استیشن پلاس اسنشیال معرفی شده. با عضویت در این رده می‌توانید در هرماه به یک بازی PS5 و دو بازی PS4، و همین‌طور بازی آنلاین چندنفره، فضای ذخیره‌ی ابری و تخفیف‌های انحصاری دسترسی پیدا کنید.

سرویس PS Plus Extra

عضویت در رده‌ی اکسترا به شما این امکان را می‌دهد که علاوه‌بر تمام قابلیت‌های سرویس اسنشیال، به کاتالوگی که شامل ۴۰۰ عنوان بازی برای PS4 و PS5 است و تمام بازی‌های آن قابل دانلود هستند، دسترسی پیدا کنید.

انواع اشتراک‌های PS Plus

سرویس PS Plus Premium

همان‌طور که از نامش پیداست، رده‌ی پریمیوم بالاترین سطح اشتراک در سرویس پلی استیشن پلاس است که علاوه بر تمام امکانات اسنشیال و اکسترا، قابلیت‌های بسیار دیگری نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال شما می‌توانید با این اشتراک، بازی‌های PS3 را روی کنسول خود اجرا کنید. البته لازم است در نظر داشته باشید که این بازی‌ها تنها امکان استریم دارند و قابل دانلود نیستند. علاوه بر این‌ها به کاتالوگ قابل دانلودی که در حدود ۳۴۰ عنوان بازی خاطره‌انگیز از PSP و PS1 و PS2 دارد، دسترسی پیدا می‌کنید و می‌توانید آن بازی‌ها را هم بعد از سال‌ها، دوباره تجربه کنید.

ویژگی مهم دیگری که اشتراک پریمیوم در اختیار کاربران قرار می‌دهد، امکان تست رایگان بازی‌ها، پیش از خرید آن‌ها، در مدت زمانی محدود است.

هر کاربر پریمیوم این اجازه را دارد که به مدت دو ساعت بازی را امتحان کند و حتی در طول بازی، جایزه و امتیاز کسب کند. اگر بعد از این مدت تصمیم به خرید بازی داشته باشد، تمام داده‌های مدت تست به نسخه‌ی خریداری شده منتقل می‌گردند.

 سرویس PS Plus Deluxe

علاوه بر سه سطح اشتراک اصلی که به آن‌ها اشاره شد، رده عضویت دیگری تحت عنوان پلی استیشن پلاس دلوکس نیز وجود دارد که بسیار شبیه به اشتراک پریمیوم است. این رده از عضویت برای مناطقی تعریف شده که به دلیل محدودیت‌های اینترنت، امکان استریم کردن بازی‌هایی مانند PS3 را ندارند، اما علاوه بر تمام مزایای اسنشیال و اکسترا، امکان دسترسی به کاتالوگ و دانلود بازی‌های نوستالژیک PS1 و PS2 و PSP را خواهند داشت. درواقع اگر بخواهیم خلاصه بگوییم اشتراک دلوکس همان عضویت پریمیوم است، بدون قابلیت استریم بازی‌های PS3.

نحوه‌ی ثبت نام در پلی استیشن پلاس

احتمالاً ساده‌ترین راه برای ثبت نام اشتراک PS Plus، از طریق کنسول PS4 و یا PS5 باشد. کافی است به فروشگاه پلی استیشن بروید و بعد از پیدا کردن بخش PS Plus، گزینه‌ی موردنظرتان را انتخاب کنید. روش ساده‌ی دیگر، ثبت نام از طریق سیستم رایانه‌ی شخصی است. برای این کار باید وارد وب‌سایت پلی استیشن شوید و بعد از ورود به اکانتتان، نوع اشتراک مدنظر خود را انتخاب کنید.

گیفت کارت‌های پلی استیشن پلاس

باتوجه به محدودیت‌های کاربران ایرانی و دسترسی نداشتن به کارت‌های اعتباری و تحریم بودن روش‌های پرداخت بین‌المللی، بهترین راه برای خرید اشتراک PS Plus، خرید گیفت کارت پلی استیشن پلاس است. بعد از آنکه وارد اکانت خود شدید و از بین ۶ منطقه‌ی تعریف شده، ریجن اکانت پلی استیشن خود را پیدا و انتخاب کردید، کافی است کد ۱۲ رقمی گیفت کارتی که خریده‌اید را در بخش Redeem Codes وارد کنید. در مرحله‌ی بعد، زمانی که اعتبار خود را تأیید کردید، مبلغ اعتبار به حسابتان منتقل می‌شود و می‌توانید در آن مدت زمان مشخص از امکانات اشتراک خود استفاده کنید.

خرید اشتراک پلی استیشن پلاس برای چه کسانی مناسب است؟

اگر یک گیمر حرفه‌ای یا به قول معروف خوره‌ی بازی‌های پلی استیشن باشید، شک نکنید که داشتن اشتراک پلاس به نفع شماست! با خرید این عضویت می‌توانید در بازی‌های زیادی، به صورت آنلاین و گروهی شرکت کنید، بازی‌های بسیاری را به صورت رایگان دریافت کنید و از مزایای بی‌شمار دیگری همچون تخفیف‌های هیجان‌انگیز بهره‌مند شوید.

نکته‌ی مهم دیگر این است که باتوجه به تنوع سطوح اشتراکی ارائه شده شما می‌توانید براساس نیازهای خودتان، گزینه‌ی مناسب را انتخاب کنید. برای مثال، اگر دسترسی به تعداد متنوعی از بازی‌ها به صورت رایگان برایتان اولویت داشته باشد، می‌توانید حق عضویت اسنشیال را بخرید و برای دیگر امکانات هزینه‌ی اضافه‌ای نپردازید. اگر بخواهید به لحاظ اقتصادی هم بررسی کنید، هزینه‌ای که شما برای اشتراک سالانه‌ی PS Plus اسنشیال پرداخت می‌کنید، ممکن است با هزینه‌ی تنها یک بازی جدید PS5 برابری کند! اما خرید اشتراک به شما این امکان را می‌دهد که سالانه به حدود ۳۰ بازی دسترسی داشته باشید. به همین ترتیب اگر عضویت‌های اکسترا یا پریمیوم را خریداری کنید که به امکانات ارزشمند بیشتری نیز دسترسی خواهید داشت.

اما؛ اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که برنامه‌ی منظمی برای بازی ندارید و به‌صورت کلی خود را یک گیمر حرفه‌ای نمی‌دانید، هزینه کردن برای خرید این اشتراک را به شما توصیه نمی‌کنیم. چرا که در این صورت، حداقل استرس تمام شدن مهلت اشتراک و استفاده نکردن از مزایای آن را ندارید و می‌توانید با خیال راحت از بازی با پلی استیشن خود لذت ببرید!

پلی استیشن پلاس، یک هزینه‌ی مقرون به‌صرفه برای گیمرها

شاید اگر به چند سال پیش برگردیم که بسیاری از افراد برای تجربه‌ی بازی‌های کامپیوتری مجبور بودند به گیم نت‌ها بروند و با هزارویک نوع محدودیت چند ساعتی بازی کنند، امروز با حجم عظیمی از کنسول‌های بازی مواجهیم که به خانه‌هایمان راه یافته و جزئی از برنامه‌ی زندگیمان شده‌اند. ما در دوره‌ای هستیم که مقوله‌ی ویدئو گیم آنقدری مهم شده که حتی رقیب سرسختی برای سینما محسوب شود. در چنین شرایطی، با وجود گیمرهایی حرفه‌ای که بازی کردن یکی از ارکان اصلی زندگیشان شده، چه چیزی می‌تواند هیجان‌انگیزتر از هزینه کردن برای خرید اشتراک پلی استیشن پلاس و ورود به دنیای تجربه‌های بی‌حدومرز باشد؟!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا