بازی پلی استیشنبازی ویدیویی

پلی استیشن استور چیست؟ صفر تا صد فروشگاه پلی استیشن

اگر از کنسول‌های پلی استیشن استفاده کرده باشید، احتمالا با عبارت پلی استیشن استور (PlayStation Store) آشنا هستید. اما در واقع پلی استیشن استور چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

این پلتفرم آنلاین، در اصل فروشگاهی است که توسط کمپانی سونی، سازنده پلی استیشن، مدیریت می‌شود. این فروشگاه از طریق کنسول‌های پلی استیشن و همچنین در وبسایت رسمی سونی در دسترس است. با ورود به پلی استیشن استور، کاربران می‌توانند انواع عناوین جدید و قدیمی را برای خرید و دانلود انتخاب کنند و در کنار آن‌ها به انواع مختلفی از محصولات مرتبط با آن‌ها دسترسی داشته باشند.

پلی استیشن استور چیست؟

فروشگاه پلی استیشن کمپانی سونی از زمان پلی استیشن ۳ وجود دارد و محیطی دیجیتالی برای بازی‌ها و خدمات متنوع پلی‌ استیشن فراهم می‌کند.

شما می‌توانید روی هر کنسولی از خانواده پلی استیشن، از پلی استیشن ۳ به بعد یا از طریق اپلیکیشن پلی استیشن روی تلفن همراه خود به پلی استیشن استور دسترسی داشته باشید. این پلتفرم روی کامپیوترهای شخصی نیز قابل دسترسی است اما اپلیکیشن مخصوصی برای آن وجود ندارد و دسترسی به این پلتفرم روی کامپیوترها، تنها از طریق مرورگر ممکن است.

لوگوی پلی استیشن استور

در تعریف این پلتفرم، باید گفت که پلی استیشن استور، فروشگاه دیجیتالی سونی است که به شما امکان خرید محصولات و خدمات دیجیتالی متنوعی مانند بازی‌ها، بسته‌های الحاقی مختلف، تم‌ها، دموها و اشتراک‌های مختلف را می‌دهد.

اگرچه این پلتفرم، بسیار قوی ظاهر شده، اما پلی استیشن استور، پلتفرمی کامل نیست. بیایید نگاهی به آنچه پلتفرم قدرتمند سونی ارائه می‌دهد و نقاط قوت و و ضعف آن بیندازیم.

تاریخچه پلی‌ استیشن استور

در مارس ۲۰۰۶، سونی به صورت رسمی سرویس آنلاین یکپارچه خود را معرفی کرد، که موقتاً به نام “پلتفرم شبکه پلی استیشن” نام گذاری شده بود و لیستی از ویژگی‌های پشتیبانی شده در Tokyo Game Show همان سال اعلام گشت.

با توجه به بازخورد فراوان کاربران شبکه پلی استیشن، در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۰۸، نسخه بازطراحی شده‌ پلی استیشن استور از طریق آپدیت فریم‌ور عرضه شد. طراحی جدید برخلاف فروشگاه قبلی که براساس سیستم وب طراحی شده بود، سیستم عامل خود را داشت که این موضوع امکان پردازش اطلاعات را به‌صورت سریع‌تر فراهم می‌کرد.

یک به‌روزرسانی کوچک نیز  به دنبال نمایشگاه E3 سونی در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. در سپتامبر ۲۰۱۲ یه بازنگری کلی برای این پلتفرم اعلام شد که در آن گشت و گذار و سیستم جست و جوی این پلتفرم بهبودهای زیادی را به خود می‌دید. پلی استیشن استور جدید برای ادغام محتواهای مختلف اعم از ویدیوگیم‌ها و ویدیو طراحی شده بود و این امکان را به کاربران می‌داد که به راحتی آنچه را که به دنبال آن بودند را پیدا کنند. جدیدترین پلی استیشن استور نیز تمرکز بسیار کم‌تری روی متن دارد و از تصاویر مختلف با رزولوشن بالا و انیمیشن‌های جذاب برای محتواهای خود استفاده می‌کند. این بازطراحی جدید در تاریخ ۲۲ اکتبر ۲۰۱۲ در اروپا در دسترس قرار گرفت.

تاریخچه پلی استیشن استور

مزایای پلی استیشن استور

چنین سرویس محبوبی، قطعا مزایای ویژه‌ای را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و عملکرد آن طی سالیان اخیر گواه این موضوع است، اما به جرات می‌توان گفت که موارد زیر، از مهم‌ترین مزایای این پلتفرم هستند.

پلی استیشن استور یک سرویس رایگان است

اول از همه، باید گفت این سرویس یک سرویس رایگان است که همراه با کنسول شما عرضه می‌شود. هیچ پرداختی یا اشتراک ماهانه‌ای برای استفاده از آن وجود نداشته و همه چیز به حساب پلی استیشن شما مرتبط است. شاید این موضوع کمی عجیب باشد که یک استور آنلاین هزینه‌ داشته باشد، اما نکته اینجاست که در گذشته نه چندان دور، بازی کردن بازی‌های چند نفره آنلاین در کنسول‌ها رایگان بود و حالا برای انجام اکثر بازی‌های بازی چند نفره آنلاین در پلی استیشن و ایکس باکس، به ترتیب به PS Plus و Xbox Live Gold نیاز دارید!

دانلودهای دیجیتال نسبت به خریدهای فیزیکی راحت‌تر هستند

این فروشگاه، پلتفرمی است که شما بازی‌های پلی استیشن را به صورت دیجیتالی در آن خریداری می‌کنید و خرید دیجیتالی بازی‌ها مزایای مختلفی را نسبت به خرید دیجیتالی آن‌ها را دارند.

بازی کردن بازی‌های دیجیتال نسبت به بازی‌های فیزیکی راحت‌تر بوده و شما این توانایی را دارید که به راحتی از یک بازی به بازی دیگر بروید و با ورود به حساب کاربری خود می‌توانید روی هر کنسولی به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

بازی‌های دیجیتالی برای محیط زیست نیز دوستانه‌تر هستند (فاقد جعبه‌های پلاستیکی، بسته‌بندی، آلودگی ایجاد شده برای تحویل) و می‌توانید بازی‌های دیجیتال خود را در یک هارد درایو خارجی ذخیره کنید، که انتقال آن‌ها را نسبت به دیسک‌ها بسیار راحت‌تر می‌کند. بازی‌های دیجیتال همچنین به شکل نامحدود، موجود هستند، این یعنی هیچ‌وقت با مشکل کمبود موجودی‌ای که در فروشگاه‌های فیزیکی وجود دارد، رو به رو نمی‌شوید.

تخفیفات پلی استیشن استور

تخفیف‌های مختلف پلی استیشن استور

پلی استیشن استور به شکل منظم شامل تخفیف‌های مختلفی می‌شود. تخفیف‌های آن نیز هیچ‌وقت تمامی ندارند، این یعنی هنگامی که سری اول تخفیفات پایان می‌یابند، سری دیگری جایگزین آن می‌شود. حتی ممکن است چندین سری تخفیف به شکل همزمان فعال باشند و تخفیف‌های جدید در حالی که تخفیف‌های فعلی هنوز در حال ادامه هستند، ظاهر شوند.

بنابراین اگر مدتی است که یک بازی یا بسته الحاقی خاص مدنظر شماست اما آن‌ را تهیه نکرده‌اید، ممکن است سونی آن را با تخفیف قابل قبولی در فروش دیجیتالی آن ارائه دهد و اگر بازی مورد نظر شما در تخفیف‌های فعلی نباشد، ممکن است در تخفیف‌های بعدی حضور داشته باشد، لذا تخفیف‌های پلی استیشن ارزش صبر کردن را دارند.

اعضای پلی استیشن پلاس تخفیفات ویژه‌ای دارند

پلی استیشن استور گاهی اوقات برای اعضای پلی استیشن پلاس تخفیفات ویژه‌ای روی قیمت محصولات مختلف ارائه می‌دهد. همچنین “تخفیفات دو برابر” نیز برای این کاربران وجود دارد، این یعنی اگر یک بازی ۳۰ درصد تخفیف دارد ولی شما عضو پلی استیشن پلاس هستید، برای شما ۶۰ درصد تخفیف خواهد داشت. لازم به ذکر است که انواع اشتراک پلی استیشن پلاس تفاوتی در این تخفیف‌ها ویژه ندارند.

تخفیفات ویژه پلی استیشن پلاس

می‌توانید از راه دور به پلی استیشن استور دسترسی داشته باشید

حتی اگر در خانه و کنار کنسول خود نباشید، می‌توانید از طریق تلفن همراه یا رایانه خود به پلی استیشن استور دسترسی پیدا کنید. تمام اعمال شما همگام‌سازی می‌شود، بنابراین می‌توانید به طور دیجیتالی بازی‌ها را بدون نیاز به حضور فیزیکی کنسول خود مرور و خریداری کنید.

بازی‌های مدنظر خود را برای یادآوری در لیست خرید بگذارید

شما می‌توانید آیتم‌های مختلف پلی استیشن استور را به لیست خرید (Wishlist) خود اضافه کنید. با ترکیب این لیست و تخفیفات ویژه‌ای که پلی استیشن استور به شکل مرتب دارد، شما می‌توانید بازی‌های مدنظر خود را با قیمتی بسیار مناسب به شکل دیجیتالی تهیه کنید. اگر هر یک از بازی‌های موجود در لیست خرید شما شامل تخفیفی باشند، می‌توانید قیمت جدید آن‌ها را در لیست خرید خود مشاهده کنید.

تنظیمات نوتیفیکیشن مربوطه را بر روی تلفن همراه خود روشن کنید تا اعلان‌های مختلف در مورد لیست خرید خود دریافت نمایید و با استفاده از گیفت کارت بازی به راحتی عناوین دلخواه خود را خریداری کنید. به این ترتیب نیازی نیست به طور مداوم لیست خرید خود را بررسی نمایید تا ببینید کدام بازی‌ها تخفیف خورده‌اند یا خیر.

معایب پلی استیشن استور

هرچند که پلی استیشن استور ویژگی‌های برجسته‌ای دارد، اما این پلتفرم دیجیتالی سونی در برخی از زمینه‌ها نیز کوتاهی می‌کند. در ادامه چند عدد از معایب این پلتفرم را بررسی می‌کنیم.

به اشتراک گذاشتن بازی‌های دیجیتالی سخت است

اگرچه بازی‌های دیجیتالی به طور کلی عالی هستند و از نظر فنی می‌توانید آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید، فرایند به اشتراک گذاری آن‌ها به آسانی بازی‌های فیزیکی نیست.

اگر می‌خواهید بازی فیزیکی خود را با دوستان خود به اشتراک بگذارید، به سادگی دیسک بازی را به آن‌ها می‌دهید. اما می‌خواهید بازی دیجیتال خود را با دوستی به اشتراک بگذارید، باید با حساب PSN خود در کنسول آنها وارد شوید یا جزئیات حساب خود را به آنها بدهید تا این کار را انجام دهند.

اشتراک بازی در ps4

بعد از آن، آنها می‌توانند تا زمانی که اتصال اینترنت داشته باشند، هر بازی‌ای را از کتاب‌خانه بازی‌های شما دانلود کرده و انجام دهند. (لازم به ذکر است فقط می‌توانید یک کنسول را به عنوان کنسول اصلی خود تعیین کنید تا بازی‌های دیجیتال را بدون نیاز به اتصال به اینترنت بازی کنید کنید).

زمانی که آنها با حساب شما وارد شوند، نمی‌توانند به کتابخانه بازی‌های دیجیتال خود دسترسی پیدا کنند و حتی نمی‌توانند بازی شما را دانلود کرده و سپس از حساب شما خارج شده و بازی را همچنان بازی کنند.

بنابراین، از نظر فنی هنوز می‌توانید بازی‌های دیجیتال خود را با دوستان خود به اشتراک بگذارید، اما انجام آن مشکل است و نکته دیگر این است که شما نمی‌توانید بازی‌های دیجیتال پلی استیشن را بفروشید.

قیمت کامل بازی‌های دیجیتال می‌تواند گران باشد

پلی استیشن استور تخفیفات بسیار خوبی دارد و نمی‌توان این موضوع را تکذیب کرد. اما یکی از دلایلی که تخفیف‌ها آنقدر خوب به نظر می‌رسند، این است که قیمت کامل بازی‌های دیجیتالی می‌تواند حتی سال‌ها بعد از عرضه بازی‌ها بسیار گران باشند.

بازی‌های فیزیکی معمولاً با گذر زمان ارزان‌تر می‌شوند و اگرچه بازی‌های دیجیتال هم شامل کاهش قیمت می‌شوند، اما این اتفاق معمولاً با تأخیر رخ می‌دهد و رخ‌داد آن بسیار کم‌تر از کاهش قیمت بازی‌های فیزیکی است.

به عنوان مثال، مدتی پیش بازی Mortal Kombat 11 با تخفیف با قیمت ۱۴.۹۹ دلار در دسترس قرار گرفته بود اما قیمت اصلی نسخه دیجیتال آن ۴۹.۹۹ دلار است، بنابراین خارج از تخفیفات، سونی قیمت Mortal Kombat 11 را همان ۴۹.۹۹ دلار قیمت‌گذاری می‌کند.

در حالی که در همان زمان، نسخه فیزیکی بازی Mortal Kombat را در آمازون با قیمتی در حدود ۱۵-۲۳ دلار می‌توان تهیه کرد و این قیمت با گذر زمان نیز کاهش خواهد یافت.

گیفت کارت پلی استیشن استور

تخفیف‌ها می‌توانند باعث خرید‌هایی شوند که به آن‌ها نیازی ندارید

اگرچه این موضوع از نظر فنی نقطه ضعفی برای این سرویس نیست، اما وجود تعداد زیادی بازی تخفیف داده شده می‌تواند به یک مسیر پرخطر برای بازیکنان منجر شود که در آن پیوسته به خرید بازی‌های مختلف با تخفیف‌های جذاب ادامه می‌دهند!

طبیعت جذاب پلی استیشن استور می‌تواند باعث افزایش خریدهای دیجیتالی شما با دلیل‌های غیر ضروری شود و با گذشت مدتی، می‌بینید که یک کتابخانه بازی پر از عناوینی دارید که آن‌ها را بازی نکرده‌اید و تنها چون قیمت خوبی در تخفیف‌ها داشته اند، خریده شده‌اند.

سیستمی برای نقد بازی‌ها در پلی استیشن استور وجود ندارد

اگر قصد دارید نظر کاربران در مورد یکی از بازی‌های موجود در این پلتفرم را ببینید، مرجعی در داخل این پلتفرم برای این کار وجود ندارد. در نسخه‌های کنسولی پلی استیشن استور، یک سیستم ستاره‌ای وجود دارد، اما هیچ نقد نوشته‌شده یا سیستمی که یک نتیجه کلی یا حتی نقاط قوت و ضعفی از بازی‌های مختلف بر اساس نقدهای کاربران بدهد، وجود ندارد.

این یک مشکل و کمبود بسیار ساده است که پلی استیشن استور با آن دست و پنجه نرم می‌کند. نبود توانایی دیدن نظرات کاربران در مورد محصولی که که یک فروشگاه می‌فروشد، به نوعی ناامید کننده است.

نسخه مرورگر پلی‌ استیشن استور به آن خوبی که باید باشد نیست

اگر با نسخه مرورگر پلی استیشن استور کار کنید، متوجه خواهید شد که علیرغم قابل استفاده بودن، به هیچ وجه عملکردی شبیه به عملکرد این پلتفرم روی کنسول‌های پلی استیشن ندارد. عرضه برنامه‌ای مخصوص پلی استیشن برای کامپیوترها می‌تواند این مشکل را حل کند، برنامه‌ای که به Steam شباهت داشته باشد. در هر صورت، صفحه وب فعلی این پلتفرم، بهینه‌سازی خوبی نداشته و عملکرد بسیار کندی دارد.

نسخه مرورگر پلی استیشن استور

بازی‌های دیجیتالی پلی استیشن تنها در پلی استیشن استور قابل خریداری هستند

در حال حاضر، تنها جایی که می‌توانید بازی‌های دیجیتال پلی استیشن را از آن کنید، پلی استیشن استور است. شما می‌توانید با شارژ کردن حساب خود با گیفت کارت پلی استیشن، از استور خرید کنید. اصرار سونی به اینکه ناشران نسخه دیجیتال بازی‌های پلی استیشن را به صورت انحصاری فقط در این پلتفرم عرضه کنند به این معنی است که فرمت، قیمت‌گذاری و طراحی بازاریابی دیجیتال بازی‌های پلی استیشن، کاملاً به عهده سونی بوده و بنابراین نمی‌تواند به دنبال جایی دیگر برای تخفیف‌ها یا فروشگاه‌ دیجیتالی بهتر برای بازی‌های پلی استیشن باشید، همه چیز تنها در پلی استیشن استور است.

پلی استیشن استور؛ قلب تپنده پلی استیشن

از ابتدای تاسیس این پلتفرم در سال ۲۰۰۶ تا به امروز، پلی استیشن استور قسمتی بسیار حیاتی از اکوسیستم قدرتمند پلی استیشن بوده است. با بازطراحی‌ها و بهبودهایی که این پلتفرم در چند سال اخیر تجربه کرده، می‌توان گفت که حالا به پلتفرمی قابل اعتماد و قدرتمند تبدیل شده است. پلی استیشن استور مزایای زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که از آن‌ها می‌توان به تخفیف‌های جذاب و دسترسی همیشگی یاد کرد. با این حال، این پلتفرم معایب خود را نیز دارد، از جمله آن می‌توان عدم وجود سیستم نقد و بررسی مناسب و ضعف نسخه وب آن اشاره کرد، که البته انتظار می‌رود سونی به دنبال حل این مشکلات باشد.. به طور کلی، با ترکیب پلی استیشن استور و سرویس‌های متنوع پلی استیشن پلاس، امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و انتظار می‌رود که با معرفی قابلیت‌های جدید، پلی استیشن استور پلتفرم بزرگ‌تر و بهتری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا