بازی کامپیوتربازی ویدیویی

پلتفرم Origin چیست؟ همه چیز در رابط با بسته شدن این پلتفرم

یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین پلتفرم‌ها برای خرید بازی‌های ویدئویی، پلتفرم Origin بود. که در اواخر سال ۲۰۲۰ کمپانی Electronic art تصمیم گرفت این سرویس محبوب را با EA Play جدید خود جایگزین کند. در این مقاله در مورد دلایل بسته شدن این پلتفرم و آینده احتمالی پیش رو پلتفرم جدید و قابلیت‌ها، بخش‌های مختلف و بهترین بازی‌های این پلتفرم بازی محبوب صحبت می‌کنیم.

معرفی پلتفرم اوریجین

اوریجین

پلتفرم آنلاین بازی Origin توسط کمپانی Electronic art در سال ۲۰۱۱ و با هدف انتشار بازی‌های ویدئویی به‌صورت دیجیتالی پا به دنیای گیمرها گذاشت. این سرویس در ابتدا تنها بازی‌های شرکت EA را به فروش می‌رساند اما بعدها تیم توسعه‌دهنده پلتفرم اوریجین تصمیم گرفتند تا بازی‌های شرکت‌های معتبری مانند سوپرسل و بلیزارد را در این سرویس قرار دهند.

در حقیقت، اوریجین یک فروشگاه و رابط بین کاربر و کمپانی‌های ساخت بازی‌های ویدئویی بود و این امکان را فراهم می‌کرد که با پرداخت هزینه خیلی کم بتوانید بازی مورد علاقه خود را دانلود و نصب کنید. چنانچه تجربه بازی با سرویس استیم را داشته‌اید به‌راحتی می‌توانستید از پلتفرم اوریجین هم استفاده کنید.

تغییر پلتفرم اوریجین به برنامه EA

بسته شدن پلتفرم اوریجین

پس از یازده سال، EA در اواخر سال ۲۰۲۰ تصمیم گرفت تا لانچر خود یعنی اوریجین را با برنامه جدیدی یعنی EA Play جایگزین کند. EA هیچوقت پاسخ دقیقی نسبت به چرایی پایان فعالیت Origin ارائه نکرده اما به‌نظر آنها به‌دنبال شروعی دوباره بودند. شروعی که با برنامه‌ای جدید و یکپارچه در همه پلتفرم‌ها آغاز شده تا EA سهم خود را از بازار بازی‌های ویدیویی پس بگیرد.

EA Play کار خود را با ادغام دو سرویس EA Access و Origin Access آغاز کرد و تمرکز آن روی بازی‌های ابری، بازی‌های کراس پلتفرم و ارائه سرورهای بهتر قرار دارد. الکترونیک آرتز قول داد که کلیه اطلاعات و دیتای کاربران در اوریجین به‌طور خودکار به پلتفرم EA Play منتقل شود تا گیمرها نگران از دست رفتن بازی‌ها نباشند. حالا ۳ سالی از تصمیم EA برای خاموشی سرورهای اوریجین و جایگزینی آن با EA Play می‌گذرد و شما به ما بگویید، آیا EA Play بهتر از اوریجین است؟ آیا EA به وعده‌های خود برای ارائه پلتفرمی یکپارچه عمل کرده یا باز هم شاهد هایپ تبلیغاتی و پوچ بودیم؟

خداحافظی با اوریجین؛ ۱۱ سال همراهی با غم و شادی گیمرها

اوریجین پلتفرمی بود که کار خود را با رویاهای بزرگی آغاز کرد و صد حیف که به بسیاری از آنها دست نیافت. شاید اگر شرکت دیگری مالکیت Origin را در اختیار داشت، تاریخ جور دیگری رقم می‌خورد و سرورهای آن برای همیشه خاموش نمی‌شدند. اوریجین شاهد رقابت گیمرها در فرانچایزهای بزرگی همچون نید فور اسپید، بتلفیلد، فیفا و … بود و حالا به پایان راه خود رسیده است. در ادامه در رابط با قابلیت‌ها، بخش‌های مختلف و بهترین بازی‌های این پلتفرم صحبت خواهیم کرد.

قابلیت های پلتفرم Origin

در سرویس اوریجین قابلیت و ویژگی‌های جدید و متنوعی وجود داشتکه آن را نسبت به رقبای خود به برتری رسانده بود. در ادامه مهم‌ترین خدمات این پلتفرم را معرفی می‌کنیم.

  • خرید بازی‌های ویدئویی با پرداخت هزینه کمتر
  • امکان گفتگوی آنلاین با سایر بازیکنان و برقراری ارتباط با آنها
  • دارا بودن سیستم گارانتی و برگشت دادن بازی در صورت وجود نارضایتی
  • قابلیت جستجو و یافتن دوستان در محیط بازی
  • بازیابی اطلاعات صورت تعویض دستگاه
  • قابلیت توقف و ادامه دانلود بازی

بخش های مختلف پلتفرم Origin

در این پلتفرم شاهد بخش‌های مختلفی بودیم که هر کدام از آنها شما را به دنیای جدیدی از گیم‌ها متصل می‌کردند.

  • Store: در این بخش بازی‌های کمپانی EA و سایر شرکت‌های تولیدکننده بازی ارائه می‌کرد. شما می‌توانستید از طریق کلاینت و پلتفرم اوریجین به این بخش دسترسی داشته باشید.
  • Origin Access: برای دسترسی به این بخش شما نیاز به خرید گیفت کارت اوریجین داشتید. شما می‌توانستید یک هفته زودتر از عرضه جهانی بازی‌ها به آنها دسترسی پیدا کنید. با خرید این قابلیت نه‌تنها به نسخه آزمایشی بازی‌ها، بلکه بازی با نسخه کامل و اصلی بازی می‌توانستید دسترسی داشته باشید.
  • On House: این بخش سرویس تشویقی را به کاربران پلتفرم اوریجین بود که به‌صورت چرخشی بازی‌های مختلفی به دارندگان سرویس Origin Access به‌صورت رایگان عرضه میشد.
  • Origin Game Time: در این بخش می‌توانستید یک ساعت از بازی‌های برتر را بدون پرداخت هزینه اضافی تجربه کنید. مجموعه‌ای کامل از نسخه‌های آزمایشی و بتای بازی‌های مختلف در فروشگاه پلتفرم Origin قرار گرفته بود.

بهترین بازی‌های اوریجین

اوریجین طی ۱۰ سال فعالیت عناوین فاخری را به چشم دید، بازی‌هایی که نام خود را در تاریخ صنعت گیم جاودانه کردند و با گذشت چند سال از عرضه، هنوز هم پلیرها به آنها وفادار هستند.

بازی سیمز ۴ (Sims 4)

سیمز شبیه‌ساز دنیای واقعی است. از حمام کردن، کار کردن و دستشویی رفتن گرفته تا بیرون رفتن با پارتنر و بچه‌دار شدن، سیمز یک تجربه بی‌نقص از زندگی واقعی را برای شما رقم می‌زند. در این بازی کنترل شخصیت کاراکتر خود را در دست گرفته و عملا می‌توانید هر ایده‌ای که داشتید را در بازی پیاده کنید. اولین نسخه از سیمز در سال ۲۰۰۰ عرضه شد اما سیمز ۴ آخرین بازی و گیلاس روی کیک این فرانچایز است. با سیمز فراز و نشیب یک زندگی واقعی را تجربه کنید.

بتلفیلد ۱ (Battlefield 1)

بتلفیلد 1

رقابت مسی و رونالدو را به خاطر دارید؟ چنین رقابتی در جهان گیم بین کالاف دیوتی و بتلفیلد نیز وجود داشت و همه گیمرها هر سال منتظر عرضه نسخه‌ جدید این بازی بودند. بتلفیلد ۱ به عقیده بسیاری از گیمرها بهترین عنوان این فرانچایز است و EA با عرضه‌ی آن قدرت موتور بازی‌سازی Frostbite را به رخ رقبا کشید. بازی در جنگ‌جهانی اول جریان دارد و می‌توانید در مولتی پلیر آن با ۶۳ بازیکن به‌علاوه خودتان رقابت کنید. البته بسیاری از سلاح‌های قدرتمند بازی رایگان نیستند و برای دستیابی به آنها باید پول خرج کنید و گیفت کارت تهیه کنید.

فیفا (Fifa)

حتی اگر طرفدار فوتبال نباشید هم فیفا را می‌شناسید و حداقل در گیم‌نت یک بار آن را بازی کرده‌اید پس ما هم سرتان را درد نمی‌آوریم. فیفا بزرگ‌ترین بازی ورزشی جهان است که از سوی EA Sports و به‌طور سالانه عرضه می‌شود. از محبوب‌ترین لیگ‌های جهان ازجمله پریمیر لیگ، لالیگا و سری آ گرفته تا لیگ چین، دست شما برای انتخاب باز است. می‌توانید تیم خود را بسازید، بازیکنان را مدیریت کرده و میراث‌تان را به جا بگذارید.

فیفا در بخش چندنفره هم حرف‌هایی برای گفتن دارد. به‌عنوان مثال می‌توانید در بخش Ultimate Team، تیم‌تان را با ترکیبی از بهترین بازیکنان فعلی جهان و بازیکن‌های بزرگی همچون مارادونا، پله، رونالدو برزیلی، رونالدینیو و … بسازید. البته بازیکین‌های قدیمی معمولا قیمت بالاتری دارند و اگر قصد ندارید تا موهای‌تان سفید شود پس توصیه می‌کنیم با استفاده از گیفت کارت اوریجین آنها را بخرید.

کرایسیس ۳ (Crysis 3)

گرافیک‌های نسل ۷ را به یاد دارید؟ صورت‌هایی غیرطبیعی و بدون چین‌وچروک یا برگ‌هایی بدون جزئیات، کرایسیس ۳ با گرافیک خیره‌کننده و فوق‌العاده‌اش تصور شما نسبت به نسل ۷ را تغییر می‌دهد. این بازی در سال ۲۰۱۳ عرضه شد و در آن زمان تعریف گیمرها از شوترهای علمی تخیلی را از نو نوشت. Crysis 3 بر اساس موتور بازیسازی CryEngine3 ساخته شده و ساعت‌ها سرگرمی را برای شما فراهم می‌کند.

دد اسپیس (Dead Space)

حس می‌کنید هیچ چیزی شما را نمی‌ترساند؟ پس دد اسپیس بازی کنید. Dead Space یکی از بهترین فرانچایزهای ژانر وحشت است که حول محور قهرمان داستان یعنی ایزاک کلارک و مبارزه او برای محافظت از نژاد بشر در برابر Necrospawn ها جریان دارد. سه نسخه از دد اسپیس عرضه شده که همه آنها در اوریجینز وجود دارند و اگر قصد دارید تا به آینده و زمینِ بدون منابع سفر کنید پس دد اسپیس منتظر شماست تا تمام موهای‌ بدن‌تان را سیخ کند!

سخن پایانی

 شما همراهان وال‌پی چه تجربه‌ای از این پلتفرم بزرگ دارید؟ آیا از سرورهای آن راضی بودید؟ حتما نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان مقاله اوریجین چیست همراه ما بودید سپاسگزاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا