بازی پلی استیشنبازی ویدیویی

ریجن پلی استیشن چیست؟ راهنمای بررسی ریجن‌های مختلف پلی استیشن

یکی از مسائلی که در هنگام خرید کنسول PlayStation و گیفت کارت پلی استیشن باعث سردرگمی کاربران می‌شود، موضوع ریجن کنسول‌های سونی و گیفت کارت‌های این کنسول است. خیلی از کاربران تصور می‌کنند با خرید Region اشتباه خیلی از امکانات این کنسول را از دست می‌دهند، درصورتی که این موضوع حقیقت ندارد. در این مقاله به بررسی ریجن‌های مختلف پلی استیشن می‌پردازیم و با انواع آن آشنا می‌شویم.

مختصری در مورد ریجن پلی استیشن

در بررسی ریجن‌های پلی استیشن توجه به این نکته اهمیت دارد که مفهوم و کاربرد Region یا منطقه‌بندی چیز جدیدی در دنیای تکنولوژی نیست. در واقع شرکت‌هایی که محصولات الکترونیکی تولید می‌کنند، معمولا محصولات خود را با ناحیه بندی‌های مختلف به بازار عرضه می‌کنند. در واقع این شرکت‌ها با منطقه‌بندی، محصولات خود را بسته به نیاز و فرهنگ Region خاص عرضه می‌کنند. به عنوان مثال فرض کنید در دموی آغازین یک بازی با سبک شوتر، برجی منفجر می‌شود و بسیاری از مردم دچار سانحه می‌شوند. ممکن است در کنسول‌های Region آمریکای شمالی این سکانس‌ حذف شود و یا قبل از نمایش اخطاری به بازیکن داده شود، زیرا احتمال دارد یادآور حادثه یازده سپتامبر باشد.

در واقع این ناحیه بندی برای ارائه محصولات مناسب منطقه جغرافیایی خاص استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، Region برای کنترل توزیع بازی‌ها و جلوگیری از پخش نسخه‌های غیرمجاز در مناطق مختلف جهان استفاده می‌شود.

علاوه بر این تولیدکنندگان از طریق عرضه کردن محصولاتشان در مناطق مختلف با ریجن‌های متفاوت، تلاش دارند تا از کپی شدن آن‌ها جلوگیری کرده و یا آمار کاربران و فروش دقیق خود در هر منطقه را در اختیار داشته باشند.

انواع ریجن پلی استیشن

انواع ریجن های پلی استیشن

تا اینجا با مفهوم Region آشنا شدیم، بنابراین در ادامه به بررسی ریجن‌های مختلف پلی استیشن می‌پردازیم. PlayStation نیز مانند کنسول‌ها و محصولات الکترونیکی دیگر دارای منطقه‌بندی متفاوت است. در جدیدترین ناحیه بندی کنسول‌ پلی استیشن که مربوط به نسخه ۵ می‌شود، پنج منطقه جغرافیایی وجود دارد:

  • آمریکای شمالی و جنوبی (SIEA)
  • اروپا، آفریقا، خاورمیانه و اقیانوسیه (SIEE)
  • آسیا (SIE Asia)
  • ژاپن (SIEJ)
  • کره جنوبی (SIEK)

کشورهایی که این ریجن‌ها را تشکیل می‌دهند، شامل تمام کشورهای آن منطقه جغرافیایی هستند که در لیست کشورهای تحریم اقتصادی نباشند. به عنوان مثال Region خاورمیانه شامل ایران نمی‌شود، زیرا در حال حاضر کشور ما تحریم است و سونی اجازه خدمات‌رسانی به کاربران ایرانی را ندارد. نکته دیگری که مهم است کشورهایی که شامل Region آسیا می‌شوند، تمامی کشورهای آسیای شرقی هستند که شامل فیلیپین، سنگاپور، مالزی و غیره می‌شوند.

حال این مناطق جغرافیایی در ۷ ریجن کلی قرار می‌گیرند. کد ۰۰ برای کشور ژاپن استفاده می‌شود، ۰۲ برای اقیانوسیه (استرالیا و نیوزیلند)، کد ۰۸ برای آسیای مرکزی، هندوستان، روسیه و اوکراین، ۱۴ برای آمریکای لاتین، مرکزی و جنوبی، ۱۵ برای آمریکای شمالی، کد ۱۶ برای اروپا، خاورمیانه و آفریقا و کد ۱۸ برای کره جنوبی استفاده می‌شود.

همچنین در انتهای این کد حرف A یا B قرار می‌گیرد که به ترتیب به معنای نسخه استاندارد و دیجیتال است. برای مثال یک PS5 ریجن خاورمیانه نسخه دیجیتال دارای کد CFI-1016B است.

بررسی ریجن‌های مختلف پلی استیشن و تفاوت بین آنها

لوگو پلی استیشن

بهتر است قبل از خرید PlayStation یا گیفت کارت این کنسول؛ به طور کامل بررسی ریجن‌های مختلف پلی استیشن را انجام دهید. کنسول‌های PlayStation مانند کنسول‌های قدیمی نینتندو دارای قفل Region نیستند. این کنسول‌ها با بازی‌هایی با ریجن متفاوت سازگار هستند و مشکلی در اجرای آنها ندارند؛ در واقع تمام اطلاعات سخت افزاری کنسول‌ها مشابه است. فقط کنسول‌های چینی دارای قفل Region هستند که تنها عناوین اختصاصی این کشور را اجرا می‌کنند.

یکی از مواردی که به واسطه ناحیه بندی کنسول با محدودیت همراه است، امکان سیو بازی‌ در یک ریجن خاص و ادامه بازی با Region متفاوت است. در واقع سیو بازی‌ها شامل قفل Region می‌شود و کاربر تنها با ریجن کنسول خود قادر به ادامه بازی خواهد بود. مورد بعد بسته‌های الحاقی (DLC) است که شامل قفل Region می‌شود. کاربران در دانلود بسته‌های الحاقی با محدودیت جغرافیایی مواجه هستند؛ یعنی بسته الحاقی اختصاصی یک Region خاص را نمی‌توان روی ریجنی متفاوت اجرا کرد. البته ممکن است محتوای دموها و یا بخش‌هایی از بازی در ریجن‌های مختلف تفاوت داشته باشد که آن هم بسیار جزئی است.

در بازی‌های آنلاین چندنفره مانند پابجی نیز محدودیت‌هایی براساس این ناحیه بندی‌ها وجود دارد. کاربران برای بازی‌های آنلاین چندنفره تنها با گیمرهایی با ناحیه مشترک خود می‌توانند بازی کنند. اما مهم‌ترین تفاوت این است که بر خلاف بازی‌ها، دیسک بلوری فیلم‌های سینمایی یک Region مشخص، روی کنسول‌های دیگر قابل پخش نیست. موضوعی که اهمیت چندانی برای ما ایرانی‌ها ندارد.

در آخر، کم اهمیت‌ترین تفاوت میان کنسول‌ها، جا به جا شدن برخی از تنظیمات کنسول با یکدیگر است. برای مثال در کنسول‌های Region ژاپن و آسیا، از دکمه O برای تایید و از X برای لغو استفاده می‌شود که دقیقاً برعکس کنسول‌های دیگر است. ریجن‌های آسیا، اروپا و آمریکا پیام ایمنی را با زبان مشخص شده در کنسول نمایش می‌دهند در صورتی که کنسول‌های Region ژاپن، این پیغام به زبان هیراگانا یا کاتاکانا است.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: انواع اشتراک های پلی استیشن پلاس

آیا ریجن‌ پلی استیشن، تفاوتی برای گیمرها ایجاد می‌کند؟

با بررسی ریجن‌های مختلف پلی استیشن و اطلاع از Region کنسول خود، برای خرید از پلی استیشن استور بوسیله گیف کارت‌های اختصاصی این کنسول به مشکل بر نمی‌خورید. همانطور که گفته شد، ناحیه بندی پلی استیشن محدودیت خاصی ایجاد نمی‌کند و تنها در مواردی مانند خرید بسته‌های الحاقی و نمایش فیلم‌، کاربران به امکانات PlayStation دسترسی کامل دارند. به علاوه Region باعث می‌شود محتوایی متناسب با شرایط جغرافیایی در اختیار کاربر قرار گیرد. بنابراین ریجن‌های مختلف، آنچنان تفاوتی ایجاد نمی‌کنند.

در پایان باید عنوان کنیم که Region در واقع تنها برای کمپانی سازنده اهمیت دارد و برای گیمرها اهمیت چندانی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا