بازی ایکس باکسبازی کامپیوتربازی ویدیویی

مقایسه گیم پس و گیم پس core؛ کدام نوع بهتر است؟

به دنبال افزایش قیمت ۱۰ برابری دلار و تورم شدید، رویای گیمرها هر روز بیشتر از دیروز پر پر می‌شد و به‌نظر هیچ راهی برای خرید اورجینال بازی‌ها وجود نداشت. ناگهان سرویسی معرفی شد به اسم گیم پس؛ اشتراکی شامل بیش از ۱۰۰ عنوان جدید و قدیمی که هزینه خرید ماهانه آن تنها ۱ دلار بود. ۵ سالی از معرفی گیم پس می‌گذرد و اگرچه هنوز هم این سرویس ارزان‌ترین راه تجربه اورجینال بازی‌های جدید است اما نسخه‌های متفاوتی از Gamepass معرفی شده‌اند؛ به همین بهانه در مقاله امروز از بلاگ وال‌پی قصد داریم تا دو مورد از مهم‌ترین‌ نسخه‌ها یعنی گیم پس و گیم پس کور را مقایسه کنیم. با ما در مقایسه گیم پس و گیم پس core همراه باشید تا بهترین‌ها را انتخاب کنید. 

گیم پس چیست؟

گیم پس

گیم پس (Gamepass) سرویس اشتراکی ایکس باکس است که Microsoft Gaming نقش توسعه آن را برعهده دارد. این سرویس در ۱ ژوئن ۲۰۱۷ معرفی شد و بیش از ۱۰۰ بازی اورجینال قدیمی و جدید در آن وجود دارند؛ به بیان دیگر گیمرهای ایکس باکسی هیچ نیازی به پرداخت هزینه و خرید انحصاری‌های XBOX ندارند و می‌توانند آنها را با استفاده از گیم پس بازی کنند. 

گیم پس برای کنسول‌های وان، سری X/S و ویندزور ۱۰ و ۱۱ در دسترس است و بیش از ۲۵ میلیون نفر به طور ماهانه از این سرویس استفاده می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با Gamepass و ویژگی‌های جذاب آن، حتما مقاله گیم پس چیست را مطالعه کنید.

گیم پس کور چیست؟

گیم پس کور

لایو گلد را به‌خاطر دارید؟ سرویسی برای دسترسی به بخش مولتی پلیر بازی‌های ایکس باکس که در نوامبر ۲۰۰۲ عرضه شد. حالا مایکروسافت تصمیم گرفته تا برای همیشه با این سرویس خداحافظی کرده و لایو گلد را با سرویس جدیدی به نام گیم پس کور جایگزین کند. مایکروسافت، گیم پس کور را معرفی کرد تا لایو گلد را به تکامل برساند اما آیا این تکامل یک شعار توخالی است؟! خیر. گیم پس کور علاوه‌بر فراهم کردن دسترسی کاربر به بخش مولتی پلیر بازی‌ها، ۳۶ بازی‌ از انحصاری‌های مایکروسافت را درون خود جا داده و قیمت ارزان‌تری در مقایسه با گیم پس دارد. 

مقایسه گیم پس و گیم پس کور 

گیم پس کور زیرمجموعه‌ای از گیم پس است. زیرمجموعه‌ای که کاربرد نسبتا متفاوتی با گیم پس دارد اما هنوز هم می‌توانیم این دو سرویس را در بخش‌هایی ازجمله قیمت، تعداد بازی‌ها و … مقایسه کنیم. 

آرشیو و تعداد بازی‌ها

به نظر شما چه عاملی گیم پس را به اوج محبوبیت رساند؟ قطعا یکی از این عوامل تعداد بازی‌ها است. در زمان معرفی، مایکروسافت قول داد تا دسترسی کاربران را به بیش از ۱۰۰ بازی جدید و قدیمی فراهم کند. قولی که مایکروسافت هنوز هم به آن عمل کرده و دائما در تلاش است تا تعداد بازی‌های گیم پس از ۱۰۰ مورد کمتر نشود. 

در مقابل تنها ۳۶ بازی در لیست بازی‌های گیم پس کور دیده می‌شود که بسیاری از آنها از انحصاری‌های XBOX هستند. اگرچه عناوین مشهور دیگری ازجمله لیمبو و امانگ آس هم در لیست بازی‌های گیم پس Core حضور دارند اما برتری قاطع در این بخش از تفاوت گیم پس و گیم پس core با Gamepass است.

قیمت

تعارف را کنار بگذاریم، با وضعیت فعلی قیمت دلار و افزایش قیمت‌ها، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای یک سرویس برای ما ایرانیان، قیمت است. جدول مقایسه گیم پس و گیم پس core از نظر قیمت به شرح زیر است:

گیم پس کنسولگیم پس کامپیوترگیم پس کور
قیمت ماهانه۱۰.۹۹ دلار ۹.۹۹ دلار ۹.۹۹ دلار
قیمت سالانهاشتراک سالانه ندارداشتراک سالانه ندارد۶۰ دلار 

گیمرهای کامپیوتر برای اجرای بخش مولتی پلیر بازی‌ها نیازی به اشتراکی مثل لایو گلد یا گیم پس کور ندارند و به همین دلیل، کور برای PC عرضه نمی‌شود. به نظر در این بخش از تفاوت گیم پس و لایو گلد، برتری با گیم پس کور است اما آیا این ۱ دلار قیمت کمتر، معیار مناسبی برای انتخاب کور در مقایسه با گیم پس است؟ در ادامه مقایسه با ما باشید. 

دسترسی به انحصاری‌های ایکس باکس در روز عرضه 

انحصاری‌های ایکس باکس

اضافه شدن جدیدترین انحصاری‌های ایکس باکس در روز عرضه به گیم پس، یکی از ویژگی‌هایی بود که مایکروسافت در زمان معرفی Gamepass روی آن مانور داد. از حق نگذریم، طی این سال‌ها مایکروسافت به وعده خود عمل کرده و از فورزا هورایزن ۵ و هیلو Infinite گرفته تا استارفیلد در روز عرضه به لیست بازی‌های گیم پس اضافه شدند.  

در آن سوی میدان گیم پس کور هیچ بویی از این ویژگی نبرده است. اگرچه لیست بازی‌های core با انحصاری‌های ایکس باکس شکل گرفته اما جدیدترین انحصاری‌های ایکس باکس در روز عرضه به گیم پس کور اضافه نمی‌شوند. البته این را هم بگوییم که مایکروسافت احتمال اضافه شدن برخی از انحصاری‌های جدید ایکس باکس به گیم پس کور را رد نکرده است. شاید در آینده شاهد حضور آنها باشیم، شاید هم نه!

مولتی پلیر آنلاین

در مقابل امکان دسترسی به مولتی‌پلیر آنلاین در گیم پس معمولی هم وجود دارد و تفاوتی در این بخش از مقایسه گیم پس و گیم پس core وجود ندارد.

فرقی نمی‎‌کند ایکس باکس سری ایکس، اس یا حتی وان داشته باشید، برای دسترسی به بخش مولتی‌پلیر آنلاین بازی‌ها به گیم پس یا لایو گلد نیاز دارید. جمله‌ای که خواندید تا پیش از سال ۲۰۲۳ اعتبار داشت و حالا گیم پس کور با لایو گلد جایگزین شده تا در کنار دسترسی به مولتی‌پلیر آنلاین، ۳۶ عنوان بازی جذاب را هم در اختیار گیمرها قرار دهد.

برخورداری از تخفیف‌ها

مایکروسافت از آن دست شرکت‌های دست‌ودل‌باز است که گاه‌وبی‌گاه تخفیف‌های مناسبی را برای کاربران خود در نظر می‌گیرد. ماجرا زمانی پررنگ‌تر می‌شود که بدانید گیمرهای گیم پس تخفیف‌های بیشتری برای خرید بازی، آیتم و … از مایکروسافت استور دریافت می‌کنند. 

در مقابل مشتریان گیم پس کور هم از این تخفیفاتِ مایکروسافت استور برخوردار هستند و تفاوت چندانی در این بخش از مقایسه گیم پس و گیم پس core وجود ندارد.

مقایسه روش خرید در ایران 

روش خرید هر دو سرویس یعنی ایکس باکس گیم پس و گیم پس کور در ایران یکسان است و هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد. مایکروسافت به دلیل تحریم‌ها به گیمرهای ایرانی خدمات نمی‌دهد و تنها راه خرید مستقیم، استفاده از گیفت کارت است. البته اگر حساب مستر کارت، ویزا یا پی پال دارید، می‌توانید خرید را بی‌دردسر و به‌طور مستقیم انجام دهید. 

مقایسه گیم پس و گیم پس core؛ کدامیک برای من بهتر است؟

گیم پس کور آرشیوی رنگارنگ و وسیع از بازی‌ها در ژانرهای گوناگون است. به بیان دیگر اگر به دنبال راهی هستید تا با کمترین هزینه به بیشترین تعداد از بازی‌ها دسترسی داشته باشید، گیم پس بهترین سرویس برای شماست. در مقابل گیم پس core برای گیمرهایی طراحی شده که صرفا به دنبال دسترسی به مولتی‌پلیر آنلاین هستند و بودجه کمی دارند. البته فراموش نکنید که آرشیو بازی‌های گیم پس کور از ۳۶ بازی (شامل ۲۵ انحصاری ایکس باکس) تشکیل شده است. 

تفاوت گیم پس و گیم پس core در یک نگاه 

اگر تا این بخش از مقاله همراه ما بودید پس حتما از تفاوت‌ گیم پس و لایو گلد یا گیم پس کور مطلع شدید؛ حالا قصد داریم همه اطلاعات را در یک جدول خلاصه کنیم.

گیم پس گیم پس کور 
قیمتماهانه ۱۰.۹۹ دلارماهانه ۹.۹۹ دلار
تعداد بازی‌های قابل دانلودبیش از ۱۰۰ بازی ۳۶ بازی شامل ۲۵ مورد از انحصاری‌های ایکس باکس
دسترسی به انحصاری‌های ایکس باکس در روز عرضهداردندارد
دسترسی به مولتی‌پلیر آنلایندارددارد
دسترسی به اشتراک EA Playندارد ندارد
دسترسی به تخفیف‌های مایکروسافت استوردارددارد

تفاوت گیم پس و گیم پس core؛ مقایسه برد-برد به نفع گیمرها 

گیم پس یکی از بهترین سرویس‌های گیمینگ است که تاریخ بازی‌های ویدیویی به خود دیده و حالا به تازگی زیرمجموعه‌ی آن یعنی Gamepass Core هم عرضه شده است. هرکدام از سرویس‌ها طیف خاصی از گیمرها را هدف قرار می‌دهند و در نهایت همه چیز به بودجه و نیازهای شما بستگی دارد. حالا شما به ما بگویید، کدام سرویس را انتخاب می‌کنید، گیم پس معمولی یا گیم پس core؟ منتظر نظرات خواندنی شما هستیم. از اینکه تا پایان مقاله «مقایسه گیم پس و گیم پس core» همراه ما بودید سپاسگزاریم. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا